Новини » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 1880, 20

У Закарпатську обласну раду   депутатів обиратимуть по-новому?

Як пише сайт «Нове Закарпаття», одна з найважливіших подій цього тижня — заява Миколи Азарова про те, що українська влада збирається врахувати висновки Венеціанської комісії і Бюро по демократичних інститутах і правах людини відносно виборчого процесу і розробити Єдиний виборчий кодекс.

ЦВК: балотуватися у президенти з судимістю можна, у народні депутати - ні

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що засуджені особи мають право балотуватися на посаду президента України, оскільки Конституція України цього не забороняє, а от балотуватися в народні депутати з непогашеною судимістю - не можна.

Нардепи-опозиціонери від Закарпаття не голосували за виділення коштів для святкування Дня Ужгорода

Нардепи від Закарпаття Валерій Лунченко, Валерій Пацкан та Віктор Балога не проголосували за включення до порядку денного постанови про виділення коштів для святкування Дня Ужгорода. Документ підтримали тільки представники Партії регіонів та комуністи.

Хорватія зустріла вступ в ЄС церковними дзвонами, феєрверками та гарматним салютом

Хорвати прокинулися європейцями - від опівночі країна офіційно стала 28-м членом Євросоюзу. Вступ відсвяткували гучно. У центрі Загреба зібрався натовп, разом з гімном ЄС лунали церковні дзвони, феєрверки та гарматний салют, розповідає euronews.  

Суд відмовив спікерові:   у Балоги таки заберуть нардепський мандат

Київський апеляційний ад­мінсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу спікера Володимира Рибака на рішення іншого суду, який зобов’язав його вилучити посвідчення нардепів Павла Балоги та Олександра Домбровського. Про це повідомив нардеп VI скликання Юрій Кармазін. При цьому він підкреслив, що постанова набуває законної чинності «з цього дня» (тобто з 21 червня).

Чи бути оновленій Конституції України?

Конституційний процес в Україні періоду 1990—1996 років поділяють на три етапи. Перший етап розпочинається 24 жовтня 1990 р. Тоді було утворено першу Конституційну комісію (59 чол.) для підготовки нової Конституції України. 19 червня 1991 р. парламент України ухвалив Концепцію нової Конституції України, а 1 липня 1992 р. — Постанову про винесення проекту Конституції України на всенародне обговорення.

Закарпатський нардеп-«регіонал» Мошак у центрі тенісного скандалу

Цього тижня центральні та регіональні ЗМІ зробили сенсаційні викриття, в центрі яких виявився закарпатський нардеп від Партії регіонів Сергій Мошак. Як відомо, Сергій Мошак став нещодавно президентом Федерації тенісу України, однак тенісна еліта України вважає, що насправді сталося рейдерське захоплення федерації.

Експерт: команді Януковича не окупляться інвестиції у медіахолдинг Курченка

«Захоплення» українських медіа не принесе групі, близькій до оточення Віктора Януковича, очікуваних політичних дивідендів. Таку думку в коментарі Тиждень.ua висловила директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

Крейсер «ЄЦ»   пішов на дно

Балоги методично вибудовували партію «Єдиний центр». Клану потрібна була політична структура, щоб мати вагу по всій Україні. Ідеологом був Ігор Кріль. Однак всеукраїнським проект «Єдиного центру» так і не став. Занадто меркантильні цілі простежувалися у планах партійних босів. Було зрозуміло, що ідеології, за якою би пішли люди, в партії не було.

Депутата Пацкана просять прочитати власний законопроект

Прочитати проект спеціального закону про протести в Україні радить депутату-ударівцю Валерію Пацкану правозахисник з Всеукраїнської ініціативи "За мирний протест!" Михайло Лебедь.

Шестеро закарпатських нардепів не захотіли підтримати скасування   харківських угод

Із дев’яти народних депутатів України від Закарпаття лише троє проголосували за проект Закону про денонсацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України .

Cуд наказав спікерові відібрати   у Балоги депутатське посвідчення

Окружний адмінсуд Києва 11 червня зобов’язав голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення в народних депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги.

Головним опозиціонером у Закарпатті хочуть зробити політичного банкрута Кеменяша

Цього тижня ряд сайтів розповсюдили інформацію про те, як Балога-старший вирі­шив відсунути закарпатських опо­зиціонерів і проштовхнути на посаду головного свого підопічного по обласній опозиції Олександра Кеменяша.

Чергова поразка Балог на   політичній арені Закарпаття

Політична (зрештою і бізнесова) міць клану Балог у Закарпатті щобільше нівелюється. Балоги втрачають вплив і зазнають тотальної поразки. Вони втратили домінування в облраді, вони програють вибори в місцеві органи влади. На останніх виборах на мера Берегова представниця партії Балог не набрала й половини з того, що набрав її опонент. А перед цим на довиборах у міськраду Виноградова представник балогівців був серед аутсайдерів.

Спецпідрозділ арештував головного «силовика» Балог

Відразу кілька Інтернет-видань повідомили про сенсаційну новину — в Ужгороді спецпідрозділ «Альфа» з санкції самого генпрокурора Пшонки затримав колишнього убозівця, фактично праву руку Балоги з контрабандно-силових питань Юрія Дешка.

Балогівська фракція вирішила   виправитися, проголосувавши   за фінансування районів

У п’ятницю обласні депутати зібралися на друге пленарне засідання XIV сесії, адже на першому розгляд головного питання — змін до бюджету — не знайшов підтримки і було перенесене. Нагадаємо, що фракція «ЄЦ» вирішила не голосувати за зміни до бюджету.

В Ужгороді пройде сесія облради

У п’ятницю, 31 травня, о 10.00 відбудеться друге пленарне засідання XIV сесії обласної ради VІ скликання.

Закарпатські націоналісти вшанували пам’ять Івана Рогача

Громадсько-політичний діяч Іван Андрійович Рогач був заступником голови Організації Народної Оборони «Карпатська Січ», членом Головної Команди і військовим писарем «Карпатської Січі», секретарем Президента А. Волошина, членом проводу ОУН, головним редактором тижневика «Українське слово» (1941).

Закарпаття: з виборів «зійшло» 9 кандидатів

23 травня Берегівська міська виборча комісія (Закарпатська область)   скасувала реєстрацію 9 кандидатів на посаду міського голови.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат