Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-08') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 12000, 20

В Ужгороді презентують видання унікальних документів із архіву Августина Волошина

Унікальне видання «Два ювілеї Августина Волошина», яке містить невідомі досі документи з особистого архіву президента Карпатської України, презентують в Ужгороді.

На Закарпатті окремі ліки можна буде отримати безкоштовно

1 квітня стартує Урядова програма «Доступні ліки». Пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

У Берегові відбулося відкриття тижня під назвою «Днів Ракоці» (Відео)

Традиційно, на відкритті «Днів Ракоці» відбувається вручення дипломів випускникам

Закарпаття встановлює партнерство з ще одним краєм Чехії

Це дозволить уже нинішнього року залучити кошти для   розвитку територіальних громад області у вигляді технічної допомоги з регіональних європейських фондів на соціальні проекти у навчальних та соціально-культурних закладах.

В Ужгороді відбувся турнір з футзалу із нагоди 70-річчя Стефана Решка

Старші вболівальники знають його практично всі: легендарний київський динамівець, володар Кубка кубків та Суперкубка УЄФА, бронзовий призер Олімпійських ігор.

Іштван Цап ще два місяці не буде віце-мером Ужгорода

У п′ятницю, 24 березня, Ужгородський міськрайонний суд задовільнив клопотання обласної прокуратури і подовжив на два місяці термін відсторонення від посади першому заступнику голови Ужгородської міськради Іштвану Цапу

Названо країни, які минулого року найчастіше відмовляли у візах українцям

Протягом минулого року консульства Чехії та Франції суттєво збільшили рівень відмов у візах для українців.

Столичні кардіологи обстежили мешканців Великого Березного (ВІДЕО)

Бригада кардіологів з Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.. Амосова приїхала з Києва, щоби обстежити пацієнтів Великого Березного.

Випускники шкіл та коледжів, економічний факультет УжНУ запрошує вас на навчання

Якщо ви бажаєте отримати якісну економічну освіту за європейськими стандартами, а у подальшому – високооплачувану роботу та перспективу професійного кар’єрного росту, приєднуйтесь до лав студентів економічного факультету ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

Речник Москаля: жодної дискусії по "автономії закарпатських угорців" бути не може (ВІДЕО)

Про це в ефірі телеканалу “112 каналу” заявив речник голови Закарпатської ОДА Закарпаття Ярослав Галас.

Наші реалії — вибухи і вбивства

Світ остаточно збожеволів. Люди хочуть новин із телевізора про народження панди чи слоника, або про те, як чотирирічний хлопчик віртуозно грає на піаніно. Люди хочуть спокою та позитиву. Натомість на нас виливається потік негативної інформації. І це не вибірково. Це реалії.

Влада, через трагедію на сміттєзвалищі, робить із Садового злочинця

Мер Львова Андрій Садовий потрапив у пастку влади та правоохоронців. Трагедія на Львівському сміттєзвалищі цьому причина.

Володимир Лановий: Порошенко три роки вішав локшину   на вуха МВФ

Українська влада, в тому числі і президент країни Петро Порошенко, останні три роки вішали Міжнародному валютному фонду «локшину на вуха», заявив екс-міністр економіки України, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

Закарпаття попереду

Закарпатська область стала першою в Україні, яка підтримала ініціативу природоохоронного проекту «Збереження карпатських пралісів», що з 2014 року впроваджується на території Українських Карпат громадською організацією «Українське товариство охорони птахів» за участі та фінансової підтримки німецької природоохоронної організації «Франкфуртське зоологічне товариство», і схвалила розширення національних природних парків свого регіону — «Синевир», «Зачарований край» і Ужанський. Тепер ще 23,2 тисячі гектарів закарпатського лісу будуть під пильною охороною. Уся процедура погоджень була складною і мала неоднозначне сприйняття і серед місцевих жителів, і серед лісників.

Закарпатські єпископи закликали вірників не палити суху траву

Дорогі вірники, шановні люди доброї волі! Кожен з вас, особливо у цю пору року спостерігає невтішну картину спалювання сухої трави на великих площах. Наслідки таких весняних підпалів дуже різноманітні: пожежі, забруднення довкілля, вигорання грунтового покриву, загибель диких тварин, шкода людині й всьому Творінню. Люди, спалюючи суху траву, багато чим ризикують, оскільки вогонь може вийти з-під контролю та поширитися на велику площу.

«Я — твій син, Бескиде, плоть твоя, Бескиде»

29 березня — 100-річчя видатного поета Андрія Патруса-Карпатського.

В Ужгороді відтворять середньовічну вежу із дзвіницею як символ міської самоврядності

Бефруа — саме так називають у центрі Європи один із головних символів міста: сторожову вежу із міською дзвіницею та годинником. Невдовзі Ужгород має шанс збагатитися цим символом, недоотриманим із певних історичних причин. Автором відповідного проекту є громадський діяч, науковець та дипломат Ален Панов.

Вберегти ліс від сміття

Лісівники Закарпаття разом із представниками громадськості дедалі частіше долучаються до масових прибирань лісових масивів. Але інколи ліс попри масове прибирання просто перетворюється на смітник. Як, до прикладу, тепер, коли на кордоні зі Словацькою Республікою біля лісу стоять фури, після яких залишаються купи сміття на узбіччі дороги та в лісі. Саме через це лісівники Ужгородського державного лісового господарства вимушені поряд з основною роботою проводити очищення узбіч міжнародної дороги та лісу від побутових відходів.

«Водоканал» оприлюднив нові тарифи на воду в Ужгороді

22 березня відбулося відкрите засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), за участі керівників підприємств водопостачання і водовідведення та представників органів місцевого самоврядування, інформує КП «Водоканал м. Ужгорода».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат