Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-07') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 11140, 20

У світ вийшла чергова поетична збірка поезій Софії Сороки «Ми славимо, Господи, ім’я Твоє»

Суспільна філософія народів і націй обумовлена історичними обставинами, за яких вона формується. В українців вона особлива і відображається в численних прислів’ях і приказках. Зокрема, як-от «Моя хата скраю, я нічого не знаю», «Якось воно буде. Ще ніколи не було так, щоб не було ніяк» та багато інших, що свідчать про пасивну життєву позицію.

В УжНУ відзначать 20-річчя спеціальності «журналістика»

17-18 жовтня на відділенні журналістики УжНУ відбудеться урочисте засідання прес-клубу молодого журналіста «Медіаперспективи», День відкритих дверей, а також улюблений студентський фестиваль – «Інформаційна миска»!

Москаль звинувачує уряд України у блокуванні будівництва доріг у Закарпатті

Москаль: «Через відсутність залізничних вагонів та локомотивів дорожники на Закарпатті змушені припинити роботу, а румунські компанії домовляються про імпорт готового асфальту вантажіками з Румунії»

Спортсмени, що потрапили в ДТП на Закарпатті, після надання допомоги виїхали на чемпіонат світу в Се

Команда збірної юніорів України із самбо, яка в ніч на четвер (12.10) потрапила в аварію на Воловеччині (Закарпатська область), після надання медичної допомоги виїхала в Сербію, щоб узяти участь у чемпіонаті світу.

У мисливських угіддях Закарпаття встановлено заборону на полювання (ВІДЕО)

У жовтні на території Закарпаття та й усієї України, де мешкають благородні олені встановлена заборона полювання на диких тварин.

Рахівщина: «Буреломний ліс може перетворитися на дрова вже весною 2018 року»

Сосни, ялиці, смереки, дуби та ясені всихають на Україні: всихають ліси в Українських Карпатах (Закарпатті й Прикарпатті), Волині, та Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині та Чернігівщині) та інших областях.

Програма заходів Днів Словаччини в Новодністровську

Результатом участі делегації Новодністровська на Днях України в словацькому Кошице стало те, що в 20-х числах цього місяця пройдуть Дні Словаччини у Новодністровську.

Запекле протистояння лідерок гандбольної Суперліги незабаром у Львові

Цієї п’ятниці та суботи, 13 і 14 жовтня відповідно, львівська «Галичанка» прийматиме на домашньому майданчику свого найголовнішого суперника у Суперлізі – ужгородські «Карпати».

Поранених в АТО закарпатських прикордонників нагородили президентськими відзнаками

До дня Захисника України п’ятьох прикордонників Мукачівського загону нагородили Відзнаками Президента України. Вручення медалей «За участь в антитерористичній операції» відбулось в управлінні Мукачівського прикордонного загону.

Експерт: Угорщина закриває у себе університети, але вмішується в освітні програми інших країн

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що на нараді країн Євросоюзу буде просити переглянути угоду з асоціації України з ЄС. Виною всьому освітній закон прийнятий в Україні нещодавно. Про це та інше говоритиме гість програми "Інфодень" (5 канал) Микола Давидюк.

В Ужгороді пройде четвертий модний уїк-енд Ukraїnian Fashion Bazaar

4-5 листопада в Ужгороді —   традиційна fashion-подія «Ukraїnian Fashion Bazaar». Дизайнери з різних українських міст, байєри, моделі, фотографи і відеографи, стилісти, перукарі й візажисти, журналісти й блогери зустрінуться в одному просторі моди й стилю.

Як роботодавці-аферисти намагаються нас ошукати

У РІО надійшов лист від студентки УжНУ Марини (ім’я змінено), яка розповідає, як потенційні роботодавці   намагалися її ошукати й залякати. Публікуємо пряму мову.  

Москаль: «Угорщина й далі допомагатиме в реалізації крупних об’єктів інфраструктури на Закарпатті»

Ужгород відвідав міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто.

В Ужгородському держлісгоспі представили нові експонати

Основою для створення музею під відкритими небом в Ужгородському держлісгоспі послужили зразки мінералів, гірських порід та мінералів Карпат, скам’янілих решток тварин і рослин, зібраних працівниками державної лісової охорони протягом останніх років.

Любомир Белей: Термін «русин» треба заборонити використовувати у значенні «неукраїнець»

Професор-україніст переконаний, що русинство – це дуже зручна псевдодемократична форма денаціоналізації та асиміляції української меншини Словаччини, Польщі, Румунії, а також дезінтеграції етномовного українського простору на Закарпатті

В Ужгород з'їхалися художники для участі у студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт»

На участь у ІІІ-му конкурсі надіслали заявки 332 студенти з 64 вищих навчальних закладів України, а також Білорусі, Угорщини, Словаччини, Румунії, Польщі. За результатами попереднього експертного відбору оргкомітет оголосив список із 50 учасників (у тому числі три представники іноземних вишів), які вже сьогодні з’їжджаються до Ужгорода.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат