Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-02') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 5300, 20

Ректором УжНУ став Володимир Смоланка

У середу, 9 червня в Ужгородському національному університеті відбулися вибори ректора. Голосування тривало з 9 години ранку і   завершилося о 15.00.   Загалом було утворено шість виборчих дільниць. Участь у голосуванні взяли штатні наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, виборні представники з числа інших штатних працівників університету та виборні представники з числа студентів.

На Закарпатті за три дні вакцинували понад три тисячі освітян

4 червня в область доставили 3510 доз вакцини КОМІРНАТІ (ПФАЙЗЕР) призначених для вакцинування працівників освіти.

На Закарпатті затримали чергового рекетира. Бандит вимагав гроші від директора підприємства

Правоохоронці припинили злочинну діяльність "кримінального авторитета", відомого як "смотрящий" в одному з районів області.

При сходженні на полонину Рівну помер керівник природничого об`єднання Бокораш Михайло Греньо

6 червня під час підйому на полонину Рівну помер колишній голова Громадської ради при Закарпатській ОДА, керівник Громадського природоохоронного об’єднання “Бокораш” Михайло Греньо.

В Ужгороді вшанували журналіста, якого після Тріанонської угоди закатували чеські легіонери

У ці дні відзначалися дві знакові дати – 101 річниця підписання Тріанонського договору та День журналіста.

Прохід до Невицького замку все ще заблоковано коньячними баронами

Гісем-старший грубо ігнорує прохання обласної ради.

Як захищатимуть нацменшини в Україні

В Ужгороді відбулася нарада членів Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин за участі керівників області, представників структурних підрозділів ОДА, керівників громадських об’єднань національних меншин.

Коронавірус відступає

Останнім часом статистика свідчить, що кількість випадків зараження коронавірусом стрімко падає в Україні, і на Закарпатті зокрема.

Софійка Рознійчук, яка врятувала на пожежі чотирьох своїх братиків та сестричку, опинилася в дитбуди

Наприкінці 2018-го Софійка Рознійчук стала відомою на всю Україну, адже у свої 10 років вона врятувала на пожежі у селі Кобилецька Поляна Рахівського району чотирьох своїх братиків та сестричку. За цю мужність і героїзм дівчинка стала лауреатом Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник 2019 року" та отримала нагороду з рук Президента України.

На Мукачівщині двоє чоловіків самовільно видобували земельний покрив

Поблизу Мукачева правоохоронці виявили факт незаконного видобутку ґрунту. На місці, на момент прибуття поліцейських, працювала вантажна техніка та перебувало двоє чоловіків - жителів села Нове Давидково.

В Ужгороді відреставрували двері в історичному будинку Малого Ґалаґова

Про подію повідомили у групі Uzhhorod Modernism. Реставрацію дверей зроблено за кошт жителів будинку.

В Ужгороді приземлився літак із Києва, який здійснив перший регулярний рейс після тривалої перерви

В Ужгородському аеропорту об 11.17 2-го червня приземлився літак першого регулярного рейсу з Києва. Звідти він вилетів о 9.30. На сторінці авіакомпанії «Роза вітрів» («Windrose») вказано, що в дорозі він — 2 години. Це був перший регулярний пасажирський рейс «Київ—Ужгород» із осені 2019 року. Відтоді польоти не здійснювали у зв’язку з припиненням угоди про використання спільного повітряного простору між Україною та Словаччиною. Поновили угоду в 2020-му.

В Ужгороді правоохоронці викрили на махінаціях 20 студентів-медиків

Правоохоронці, спільно з представниками Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я, виявили в діях 20-ти студентів УжНУ ознаки злочину. Майбутніх лікарів-стоматологів викрили на підробці документів та складанню іспитів під чужими іменами.

Помер відомий ужгородський педагог, Народний вчитель України, Золтан Жофчак

Золтан Золтанович Жофчак народився 1934 року в селі Середнє на Закарпатті. Закінчив Львівський педагогічний інститут. Лауреат конкурсів «Людина року» та «100 кращих керівників шкіл України». Відмінник народної освіти України. Нагороджений грамотами, дипломами та подяками державних установ, товариств і організацій України, Угорщини, Словаччини тощо. Автор понад 100 друкованих праць. Народний учитель України.

На Закарпатті чверть дітей народжується поза шлюбом

На 1 січня 2021 року в області постійно проживало 1247,3 тис. осіб, близько чверті жителів становили діти та підлітки віком до 18 років. Близько третини з них проживають у містах.

На Закарпатті масштабна спецоперація силовиків: затримали банду рекетирів (ВІДЕО)

Співробітники кількох підрозділів силових структур провели масштабну спецоперацію по затриманню банди рекетирів

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат