Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-03') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 26300, 20

Чим Закарпаття влітку вабитиме туристів?

Літній туристичний сезон на Закарпатті розпочався ще 25 квітня — з цвітіння сакур. Далі теж буде на що подивитися і де відпочити, зокрема на Берегівщині, Хустщині й Ужгородщині з’явилися нові комплекси, що використовують потенціал термальних вод, тож тепер їхати за кордон на басейни немає потреби.

У погоні за автомобілем мрії…

Протягом останніх років на вулицях Закарпаття дедалі частіше можна спостерігати авто на словацьких, чеських, польських чи угорських номерах. Нині у краї — справжній закордонний автобум: мешканці Срібної Землі вміло використовують близькість кордонів із чотирма країнами ЄС, майже щодня пересідаючи з сумного українського автопрому на користовані, але набагато комфортніші й функціональніші автомобілі.

Хто не вартий, щоб його ім’ям   називали вулицю, і кого призабули

Свого часу в нашій газеті була опублікована стаття про назви вулиць Ужгорода, іменованих на честь різних людей: героїв, театралів, чиновників, науковців… До редакції надійшов лист нашого читача з Мукачева, який висловив із приводу назв вулиць свою думку.

Для чого варто приїхати в Закарпаття

В Закарпатті закінчився зимовий туристичний сезон і починається літній. Всі багато розповідають про туристичний потенціал області, однак ми ще дуже далекі від того, щоб сказати, що ми використовуємо цей потенціал оптимально і з великим зиском. Про особливості закарпатського туризму та його перспективи ми вирішили поговорити з народним депутатом України, головою підкомітету з туризму Іваном Бушком.

Будівництво нового Бескидського тунелю стане для Закарпаття справжнім транспортним проривом

У п’ятницю, 17 травня, депутати Закарпатської обласної ради на першому пленарному засіданні XIV сесії дали дозвіл на використання надр у селі Скотарське Воловецького району для будівництва нового Бескидського тунелю.

Фракція Єдиного Центру залишила закарпатців без додаткових 170 млн грн.

У п’ятницю, 17 травня, на першому пленарному засіданні ХIV сесії Закарпатської обласної ради депутати розглядали питання внесення змін до обласного бюджету. Мова йшла про розподіл більш ніж 170 млн грн. вільних залишків, які ще   першого січня цього року лежали на рахунках рад різного рівня: від обласної до сільських та селищних.

Чергова петанкова «Сакура»   зібрала 70 учасників із 9 країн (КОМЕНТАРІ)

Як ми вже повідомляли в Ужгороді відбувся традиційний представницький міжнародний турнір «Сакура-2013», в якому взяли участь понад 70 учасників із України, Росії, Словаччини, Угорщини, Болгарії, Чехії, Латвії, Марокко та США. Турнір відбувся в рекреаційно-відпочинковому комплексі «Золота гора» і   тривав три дні.  

Обласна рада передала Закарпатський музей лісу і сплаву   у державну власність

За це рішення сьогодні, 17 травня проголосували на сесії Закарпатської обласної ради.

Балога не хоче аквапарк в Ужгороді

Для цього Віктор Балога, який шаленими темпами втрачає свій громадсько-політичний вплив, використовує будь-які приводи. Наразі він люто протистоїть тому, аби в Ужгороді з’явився аквапарк, який будує Ратушняк та яким у майбутньому зможуть користуватися всі ужгородці. Будівництво гальмують безпідставні численні перевірки, псують настрій замовні цькувальні публікації у балогівських ЗМІ.

У Закарпатті перевірять, чи Балога прослуховує розмови

У п’ятницю, 17 травня, в Ужгороді відбулося перше пленарне засідання IV сесії Закарпатської обласної ради, на якій вкотре розглядали питання внесення змін до обласного бюджету. Обговорення цього проекту викликало у сесійній залі доволі активну дискусію, під час якої голова обласної ради Іван Балога заявив про свій намір зробити роздруківку телефонних розмов депутата ради, члена фракції Партії регіонів та начальника обласного управління охорони здоров’я Романа Шніцера.

Недолугий антифашистський захід

Цього тижня в рамках всеукраїнської акції «В Європу без фашизму» відповідний мітинг відбувся і в Ужгороді. Напевно, київські ідеологи не зовсім розуміють специфіки Закарпаття, тому що в нас толерантна багатонаціональна область і представників крайніх правих поглядів практично немає.

Балогівська фракція “зарубала” фінансування районів

У п’ятницю відбулося засідання сесії Закарпатської облради, на якому розглядався ряд важливих для області питань. Все проходило доволі гладко до тих пір, поки фракція Балоги “Єдиний центр” не захотіла голосувати за зміни до бюджету, згідно з якими райони могли отримати 14 мільйонів додаткового фінансування на ремонт та будівництво важливих соціальних об’єктів.

Між Закарпаттям та Львівщиною буде ще один тунель

Сьогодні, 17 травня, під час сесії Закарпатської обласної ради депутати проголосували за будівництво Бескидського тунелю. Європейський банк реконструкції та розвитку готовий виділити для будівництва 2 млрд. 200 млн. грн.

Балога назвав прогульників сесії облради від ЄЦ

13 депутатам Закарпатської облради сьогодні на черговій чотирнадцятій сесії відмовили в участі через їх відсутність. Про це на початку сесії після реєстрації оголосив Іван Балога, голова Закарпатської облради. Електронне табло показало присутність 94 із 108 депутатів. Голова облради вирішив зробити «перекличку».

Чопські прикордонники вилучили в українця авто і сигарети (ФОТО)

У міжнародному пункті пропуску «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, прикордонники спільно з митниками стали на заваді незаконному переміщенню сигарет через кордон.

Закарпатські учні їдуть на бізнес-табір до Яремче

З 17 по 19 травня в Яремче відбудеться унікальна подія - бізнес-табір Delta Camp, який організований в рамках соціальної акції «Подяка за талант». В ньому візьмуть учать близько 30 випускників 11-х класів Івано-Франківської, Закарпатської, Тернопільської та Чернівецької областей, що перемогли в районних олімпіадах з математики.

6-годинний рок гратиме в Ужгороді

"Uzh GoRock" – так називається рок-фестиваль, який вперше відбудеться в Ужгороді найближчої суботи. 18 травня перед широкою аудиторією представлять свою творчість ужгородські рок-колективи.

На Рахівщині у рятувальників пройшов "Збір-аварія"

16 травня, начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей перевірив готовність пожежно-рятувальних підрозділів до дій за призначенням у Рахівському районі.

Закарпаття хоче побити блогерський рекорд

Закарпаття має можливість отримати новий рекорд для книги рекордів області. Сьогодні Ужгородський прес-клуб запустив Найдовший закарпатський блог. Про цікаву ідею та її втілення йшлося на засіданні прес-клубу.

Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Сьогодні п’ятниця, 17 травня. Активно завершуйте робочий тиждень й плануйте вихідні. Нехай ароматне кавування буде приправленим солодкими емоціями. Відкривайте щось нове й корисне в цей день і нехай він буде вдалим. Приємного прокидання!

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат