«Спіймати Кайдаша»: сучасний погляд на класику української літератури

27.09.2024 11:37 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Український телесеріал Спіймати Кайдаша» знятий у жанрі трагікомедії за мотивами повісті Івана Нечуя-Левицького. Події оригінального твору перенесені у двохтисячні роки, а до сюжету додані нові цікаві лінії. Серіал сподобався великій глядацькій аудиторії та викликав жваві дискусії критиків. Дивіться «Спіймати Кайдаша» та інші серіали України, не перериваючись на рекламу, у високій якості на онлайн-платформі Київстар ТБ. 

Про що серіал?

В селі Семигори Київської області живе сім’я Кайдашів — батько, мати та двоє синів. Молодший син Лаврін тільки но відслужив у армії, а старший Карпо закохується в дівчину із заможної родини — Мотрю. Попри любовні перипетії відбувається весілля Карпа та Мотрі, після якого молодята починають жити у сім’ї Кайдашів. У великій родині починаються сварки, через що Лаврін їде на заробітки до Богуслава, але згодом теж закохується й приводить додому ще одну невістку — Мелашку. 

Життя родини — це постійні чвари й примирення, дивні повороти долі, складні та комічні взаємовідносини. Ситуація загострюється у 2013-2014 роках, коли починаються події Майдану та російсько-української війни, адже погляди братів на політику відрізняються кардинально.

Цікаві факти:

  1. Сценарист серіалу Наталка Ворожбит писала сценарій протягом півтора року. Найскладнішим завданням вона назвала необхідність вмісити 9 років життя великої родини Кайдашів всього у 12 серій.
  2. Серіал мав зніматися пів року, але обставини змусили скоротити зйомки до трьох місяців і працювати без вихідних. Таким чином всі пори року знімалися навесні.
  3. Майже всі зйомки відбувались у селі Дерев’яне, що в Київські області. Сцени в клубі знімали в Халеп’ї, озеро — біля Яцьок, церкву — у Липових Скитках.

Актори телесеріалу

  • Омелька Кайдаша зіграв Віктор Жданов, якого затвердили на роль мало не першим.
  • Марусю Кайдашиху шукали довше, адже хотіли, щоб у ній було менше гротеску та більше правдоподібності. З цим завданням чудово впоралась Ірина Мак.
  • На роль Карпа був призначений Тарас Цимбалюк, який вразив на пробах своєї «чоловічою енергетикою».
  • Лавріна зіграв Григорій Бакланов, на рахунок якого режисери мали сумніви, але його гра отримала схвальні відгуки.
  • На роль Мелашки взяли зовсім молоду акторку Дарину Федину, якій тільки но виповнилось сімнадцять років. 
  • Виконавицю ролі Мотрі шукали довше за всіх: Антоніну Хижняк затвердили вже на початку зйомок.
  • Сценаристка Наталка Ворожбит зіграла в серіалі матір Мелашки, а оператор Анатолій Сахно — батька. Режисер Олександр Тіменко з’явився в ролі ветеринара.

Оскільки історія серіалу закінчена, його продовження на другий сезон не планується. Це підтверджувала сценаристка Наталка Ворожбит і один із головних акторів — Григорій Бакланов. 

Підключайтеся зараз до Київстар ТБ, щоб отримати доступ до велетенської бібліотеки українських та іноземних фільмів і серіалів — свіжих новинок та культових світових шедеврів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат