В Україні реалізовують проект "Безпечне місто"

admin 03.11.2015 14:48 ПОДІЇ

- Зробити Дніпропетровськ одним з найбезпечніших міст України є моїм пріоритетом. Для реалізації цього завдання буде використовуватися передовий досвід і кращі технічні рішення. Це стосується забезпечення безпеки дорожнього руху, відеомоніторингу, координації спеціальних служб - правоохоронців, швидкої допомоги, рятувальників ... У неї повинна бути вбудована робота нової поліції.

У рамках проекту «Безпечне місто» ведеться системна робота. Сьогодні ми проводимо зустріч з одним зі світових лідерів у цьому напрямку. Ми запропонуємо їм оцінити ситуацію в місті, визначити які напрацювання можуть бути найбільш ефективними. Система безпеки в Дніпропетровську має бути самої передової в країні, - сказав Олександр Вілкул, кандидат в мери Дніпропетровська, народний депутат України у ході зустрічі з представником європейського офісу компанії LG CNS Роберто Евола.
 
Як підкреслив пан Евола, вони зацікавлені у співпраці з таким великим мегаполісом як Дніпропетровськ та ознайомилися з пропозиціями Вілкула.
- Ми готові запропонувати вам найкращі та найсучасніші рішення в питаннях безпеки, які ми ефективно реалізовували в Сеулі, в Болгарії, зараз ми робимо проекти в Афінах і у Вроцлаві, - сказав Роберто Евола.

У рамках програми «Безпечне місто» був реалізований комплекс заходів: вперше була запроваджена система безперервного патрулювання вулиць, були закуплені 123 нових джипа SsangYong «Actyon», оснащені системами GPS-навігації, планшетними комп'ютерами, а також радіостанціями. Була створена нова автоматизована система «Служби 102», яка дозволила істотно скоротити час реагування правоохоронців: повідомлення про правопорушення стало надходити безпосередньо на комрьютер в патрульну машину, і найближчий наряд вже через лічені хвилини опинявся на місці злочину. Також у місті було встановлено поряке 400 відеокамер.

Ця система показала себе як вкрай ефективна під час терактів у Дніпропетровську 27 квітня 2012 року, коли злочинці замінували урни на зупинках у центрі міста. Після вибуху перших двох, коли кілька десятків людей отримали поранення, саме ця система дозволила силовикам моментально прибути на місце, оточити територію, і коли рвонули ще дві урни, що містили більш потужний заряд, ніхто не постраждав.

Олександр Вілкул зазначив, що в рамках відновлення програми «Безпечне місто» у Дніпропетровську «потрібно збільшувати число відеокамер на вулицях, Дніпропетровську їх необхідно не менше п'яти тисяч. При цьому необхідно впровадження електронної інтелектуальної системи реагування, якщо, камери фіксують якісь різкі рухи, підозрілі предмети і т.д. ».

- Також Дніпропетровську необхідна сучасна система оповіщення про надзвичайні ситуації. І тут ми будемо використовувати в тому числі кращі напрацювання, які були в Советсткого часи.
Але, безумовно, безпечне місто - це не тільки технічне переоснащення силовиків, не тільки камери і не тільки центр екстреного реагування, це і освітлені вулиці, це і працюючі світлофори, це і установка лежачих поліцейських, в першу чергу, перед школами та дитячими садами. І ми також будемо займатися цими питаннями, - підкреслив Вілкул.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат