На Закарпатті українські військові презентували книги присвячені історіям прикордонників

11.10.2024 12:16 ПОДІЇ

10 жовтня провели зустріч з полковником Анатолієм Сіцінським і прикордонниками та отримали два томи серії «Шлях до перемоги» – «Кордон мужності та героїзму» й «Кордон незламності», - повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

- Цього тижня наші гості проводили презентації в Мукачівському й Чопському прикордонних загонах, Ужгородському національному університеті, Мукачівському державному університеті, Мукачівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, присвятивши заходи до Дня захисників і захисниць України.

Загалом серія включає п'ять книг, що почали виходити у 2022 році. Вони присвячені історіям тих, хто щоденно боронить українські кордони, демонструючи мужність та стійкість.

Анатолій Сіцінський під час зустрічі наголосив, що цей проєкт є частиною реалізації політики Героїв, започаткованої Президентом України Володимиром Зеленським. Серію «Шлях до перемоги» створили науковці Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького. Книга обрана як інструмент збереження пам'яті про наших захисників, а механізмом реалізації цієї політики є її презентація широкій громадськості – студентам, ліцеїстам та школярам.

Щиро вдячний за можливість отримати такі важливі видання. Подібні ініціативи допомагають нам зберегти пам'ять про подвиги наших захисників і передати цю спадщину наступним поколінням.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат