Верховний Суд задовольнив позов захисників Свидовця

09.10.2024 20:51 ПОДІЇ

Верховний Суд задовольнив позов захисників Свидовця: рішення Тячівської та Рахівської РДА, якими затверджувався детальний план території гірськолижного курорту на Свидовці, скасовано. Справа щодо забудови на території унікального гірського масиву розглядалася у судах різних інстанцій із 2017 року.

Відповідне рішення Касаційний адміністративний суд прийняв на засіданні у середу, 9 жовтня.

«Касаційну скаргу позивачів задовольнити. Постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 15 грудня 2022 року скасувати. Рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 17 лютого 2020 року залишити в силі. Рішення оскарженню не підлягає», – зазначила суддя Касаційного адміністративного суду у залі засідання, передали zaholovok.com.ua представники адвокатського об’єднання «Войченко і Дульський».

Верховний Суд залишив у силі рішення, яким було визнано недійсними та скасовано розпорядження Тячівської та Рахівської РДА про затвердження детального плану території курорту на гірському масиві Свидовець.

Про плани побудувати на Свидовці гірськолижний курорт «Свидовець» стало відомо у 2016 році. Планувалося, що на території гірського масиву побудують 60 готелів, 120 ресторанів, а також фітнес-центри, магазини, банки, багаторівневі парковки для автомобілів та навіть приватний аеродром. З того часу рух Free Svydovets захищає унікальний гірський масив у суді. Наприкінці 2022 року активісти дізналися про наміри забудувати ще й сусідні гори (курортами «Бистриця» і «Турбат»).

zaholovok

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат