На площі Народній в Ужгороді відзначали День фізичної культури та спорту

Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА 09.09.2016 16:58 СПОРТ

 

Сьогодні, 9 вересня на площі Народній пройшов грандіозне відзначення Дня фізичної культури та спорту. Відповідно до Указу Президента України від 29 червня 1994 року, святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні відзначається кожну другу суботу вересня, однак вже традиційно захід приурочений до цього свята в Ужгороді організовують у п'ятницю, оскільки більшість спортсменів на вихідні повинні захищати честь області на всеукраїнських змаганнях.

З самого ранку площа Народна була заповнена представниками різних видів спорту. Свої локації представили спортивні федерації (яких в області нараховується 96), дитячо-юнацькі спортивні школи, обласне відділення НОК України, представники та вихованці установ та закладів галузі фізичної культури, а також ветерани спорту. Вони демонстрували глядачам свої навики, специфіку роботи того чи іншого виду спорту, досягнення. Відтак, медалі найвищого ґатунку красувались на грудях вихованців спортивних організацій та установ. Спортсмени, під керівництвом тренерів та очільників різних видів спорту проводили
показові виступи, які нікого не залишили байдужим.

Урочиста церемонія відзначення Дня фізичної культури та спорту пройшла за участі голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, голови Закарпатської облради Михайла Рівіса, заступника Ужгородського міського голови Олександра Білака та начальника управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталія Ерфана, які виступили з привітальними словами. Для відкриття обласного спортивного свята запросили багаторазового чемпіона та призера світу та Європи з фехтування, призера літніх Олімпійських ігор у Ріо-де Жанейро, – Анатолія Герея.

Також керівники краю та обласного центру нагороджували кращих спортсменів грамотами та подяками, посвідченнями майстра спорту України та майстра спорту України міжнародного класу, комплектом єдиної спортивної форми представникам з видів спорту, які досягли значних результатів, і звичайно ж, грошовими винагородами. Начальник управління молоді та спорту Віталій Ерфан вручив дипломи і кубки представникам кращих видів спорту з олімпійських та неолімпійських дисциплін, згідно з рішення колегії управління щодо щорічного відзначення кращих видів спорту.

Гості та учасники фестивалю зізнаються: відзначення Дня фізичної культури та спорту пройшло на високому рівні. Масовість, чудова атмосфера та енергетика нікого не залишили байдужим.

Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат