Чемпіонами області з шашок стали Шопа та Роман

Іршавська РДА 23.08.2016 14:39 СПОРТ

У Виоградові пройшли фінальні змагання Чемпіонату Закарпаття зі швидких та блискавичних шахів.

Першою була швидка гра. Кожному на гру відводилось по 10 хвилин. Фаворитом вважався представник Мукачівського району, багаторазовий чемпіон області, кандидат в майстри спорту Володимир Шопа. Він і підтвердив свою перевагу, вигравши 6 партій з 7. Добре грали Георгій Плавайко, Михайло Дикун, Віктор Повх, Василь Тіводор. Але на цей раз цього виявилось замало. Представники шахово-шашкового клубу «Вікторія» Іршавського районного Будинку дитячої творчості Ольга Павляк і Богдан Роман набрали однакову кількість очок і «забронювали»   за собою 2-3 місця. Коефіцієнт кращим виявився в Ольги Павляк   – друге місце. Відповідно, на третє місце вийшов юний Богдан Роман.

У блискавичній програмі на гру відводилось всього по три хвилини. Є спортсмени, які за цей час встигають не тільки переставляти шашки з клітинку на клітинку, а ще й проводити комбінації, показувати цікаву позиційну гру. Після трьох турів швейцарської системи лідирували Ольга Павляк, Віктор Повх, Володимир Шопа, Василь Тіводор, Бодан Роман, Михайло Дикун. Для них важливими зустрічами були партії з «швидким чемпіоном» Володимиром Шопою.

Після п’яти турів лідери – Володимир Шопа, Богдан Роман, Василь Тіводор. У шостому важливою зустріччю була   очкового лідера Володимира Шопи з Богданом Романом. Виграв юний Богдан і загострив сюжет, створив інтригу. На фініші склалася ситуація, коли в трьох спортсменів була однакова кількість очок. Згідно Положення про змагання, між ними проведено додатковий матч. Краще впорався з додатковим навантаженням саме юний спортсмен. Богдан Роман вже вигравав обласні турніри, але «дорослим чемпіоном» став вперше. На другому місці – Василь Тіводор (м. Виноградів), який виступає досить стабільно, постійно борючись за призові місця. Володимир Шопа виборов «бронзу».

Іршавська РДА

ТЕГИ : шашки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат