У Німеччині щодо біженців з угорськими паспортами із Закарпаття розпочали розслідування

07.03.2024 12:39 СОЦІО

Федеральне відомство у справах міграції та біженців (BAMF) розслідувало тисячі випадків, коли люди з українськими паспортами могли несанкціоновано отримувати соціальні виплати в Німеччині, повідомляє німецьке видання Der Spiegel.


Чимало осіб із подвійним угорсько-українським громадянством звернулися за захистом та соціальними виплатами в якості українських біженців у Німеччині. За повідомленнями ЗМІ, деякі з них взагалі не розмовляють українською мовою. Німеччина пропонує українським біженцям виняткову процедуру та соціальну пільгу Burgergeld. Однак громадяни ЄС, у тому числі особи з подвійним громадянством, не мають права на отримання цих пільг.

Розслідування базується на звітах місцевих імміграційних служб. Вони показують, що люди з нещодавно виданими українськими паспортами, які розмовляють лише угорською мовою та можуть мати подвійне громадянство, зверталися за соціальними виплатами як українські біженці, що викликає питання щодо їхнього походження.

У відповідь на запит угорського видання rtl.hu речник BAMF Крістоф Зандер підтвердив, що розпочато процедуру розслідування щодо сумнівів про громадянства деяких заявників на тимчасовий захист. У рамках цієї процедури до 19 лютого 2024 року з різних провінцій Німеччини було повідомлено про 5609 таких підозрілих випадків.

Українці отримують тимчасовий захист і соціальні виплати через війну Росії проти України. Їм не потрібно проходити процедуру надання притулку та вони мають право на отримання соціальне забезпечення, відомого як Burgergeld, яке доступне для людей з низькими доходами. Минулого року ця допомога становила 502 євро на одну особу. Угорські особи з подвійним громадянством, будучи громадянами ЄС, не мають права отримувати ці пільги.

За словами Крістофа Зандера нині 1258 осіб вже перевірено на громадянство України, у 208 осіб виявлено громадянство Угорщини. Результати перевірок будуть передані представникам влади на місцях, які вирішить, як діяти в цих випадках і чи будуть якісь наслідки щодо дозволів на проживання.

Раніше влада Баден-Вюртемберга виявила, що багато зацікавлених людей отримали паспорти в місті Берегово, Закарпаття, населеному пункті зі значною кількістю угорського населення.

Серед них чимало місцевих ромів, які мають окрім угорського напрочуд новенькі українські паспорти. Німецькі служби підозрюють, що можливо йдеться про масштабну корупцію.

mukachevo.net

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат