Новини » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 100, 20

Повідомлення МЗС Угорщини щодо недостовірної інформації

15 липня у деяких українських ЗМІ була опублікована недостовірна інформація із поcиланням на інтерв’ю міністра зовнішньої торгівлі та закордонних справ Угорщини Петера Сійярто угорському виданню. У зв’язку з цим Посольство Угорщини в Україні оприлюднило офіційне повідомлення:

Без зброї

Ми тримаємося завдяки патріотизму і мотивації наших бійців. Бо хочемо перемогти ворога, який вдерся на нашу землю. Але у цій війні одного патріотизму замало. Потрібна зброя. Росія до війни готувалася давно. Не рік і не два. Кремлівські фашисти накопичували на своїх складах величезну кількість зброї. Тому й перевага зараз у них. На їхні десять випущених снарядів ми можемо відповісти лише одним.

Допомога Заходу

У швейцарському Лугано зібралися лідери багатьох країн, щоб визначити, яка країна і чим допомагатиме Україні після війни. Суми на відбудову просто космічні. Країни навіть розподілили між собою, хто яке місто відбудує.

Буде перелом?

Ми засмутилися після того, як російська хунта витіснила наших військових із Сіверськодонецька та Лисичанська. Командування Збройних сил України переконувало, що російські фашисти мали перевагу над нашою армією вдесятеро. Ми мужньо захищалися, але щоб не потрапити в котли, змушені були відступити.

С. Ратушняк: Як не віддати гроші Заходу українським олігархам

Закарпатський політик Сергій Ратушняк прокоментував рішення лідерів країн Заходу про виділення коштів на розбудову України

Лякати Захід

Цього тижня російські фашисти вчинили ряд жахливих терактів проти України. Було запущено ракети по житлових будинках у Миколаєві та Харкові, а також по торговому центру в Кременчуці. Загинули мирні люди.

Сергій Ратушняк розповів про новий світовий устрій після війни в Україні

Сергій Ратушняк зробив допис на своїй сторінці у Фейсбук щодо світової доктрини

Нова Світова?

Цього тижня російський Путін-диктатор приїхав до Санкт-Петербургу на так званий міжнародний економічний форум. Міжнародним форум назвали тому, що там було кілька представників із Афганістану та Сирії, і ще деяких прихильних до фашистської росії країн. Путін пускав слину і погрожував світові.

Открытое обращение Президенту США Джо Байдену и Премьер-министру Великобритании Борису Джонсону

Уважаемые господа, Вы лидеры всего Западного и цивилизованного мира, а значит и всего мира.

С. Ратушняк: Нова морква перед носом України - кандидат в ЄС

Відомий закарпатський політик Сергій Ратушняк прокоментував прийняття України кандидатом в члени Євросоюзу

Що дасть Рамштайн

Відбулося засідання військових міністрів країн, які готові допомагати Україні у її протистоянні з російською навалою. Вже третій Рамштайн. І знову було озвучено, що зброю нашій країні надають, або готові надати 40 держав світу. Знову було багато обіцянок. Але поки що від цих обіцянок ми отримали лише 10 % від того, що потрібно і було обіцяно.

Колаборанти

Після розпаду Радянського Союзу російські спецслужби намагалися вкорінити в нашій державі маріонеткову владу. З того часу в Україні були тисячі колаборантів, які служили Росії. І більшість із них нікуди не ділися.

Відкрите звернення до Президента України Володимира Зеленського

Не дивлячись на стан війни фашистського режиму Путіна проти України, звертаюсь до Вас і застерігаю від чергової стратегічної помилки. Так само Вас США рік тому, в квітні, вже попереджали і детально проінформували про наміри нападу РФ на Україну. Ви не почули. Тому і не був захищений південь і це коштувало Україні десятки тисяч життів.

Брудні ігри

Україна у вогні. Нам потрібна допомога. Лідери різних держав роблять різні заяви, а потім раптом гальмуються і санкції, й ембарго, і постачання зброї. Постійно знаходиться якась причина. Днями ми зраділи, що США мають намір дати нам ракетні системи, які можуть вразити ворога на кілька сотень кілометрів. Аж раптом США вже передумали. Там сказали, що такі системи можуть досягти Росії, а американці не хочуть, щоб Україна бомбила Росію. Тобто, вони нас можуть, а ми їх ні. Якась однобока позиція.

Пам’яті непересічної людини

23 квітня 2022 року передчасно зупинилося серце людини світлої душі, надійного друга і життєлюба Антонія Юрійовича Гуцул. Життєвий шлях був у нього непростий, вистачило би на кількох, а він прожив його сам.

Каталін Новак: Угорщина засуджує російську агресію

Президентка Угорщини Каталін Новак знову засудила російську агресію і підтримала Україну

Внутрішні вороги

Кум Путіна нардеп Віктор Медведчук, якому висунуто підозру в державній зраді та сприянні тероризму, розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара—Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного пального.

Президентка Угорщини в Польщі закликала підтримати Україну, яка захищає ворота Європи

Президентка Угорщини Каталін Новак здійснила свій перший міжнародний візит - до Польщі.

Нова президентка Угорщини засудила російську агресію проти України

У суботу в Будапешті відбулася інавгурація нового президента Угорщини

Що з мовами

Декомунізація та дерусифікація є рішенням правильним. Однак, останнім часом ведеться дивна атака на мови.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат