Що означає "домен зайнятий", як отримати бажане ім'я сайту?

08.02.2024 13:44 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Для початку реєстрації доменного імені для сайту вам потрібно підібрати домен, а далі перевірити його доступність для реєстрації на сайті реєстратора доменних імен. Якщо при перевірці, відображається інформація, що домен зайнятий, це означає, що його реєстрація для вас недоступна і потрібно обрати інший домен, наприклад, в іншій зоні. Рекомендуємо перевірити домен зайнятий чи ні на спеціальних сайтах доменних реєстраторів імен. Подібна перевірка моментальна, безкоштовна.

У випадку, якщо бажаний домен вільний для реєстрації, то вам потрібно зробити замовлення на нього на сайті реєстратора, заповнити заявку та оплатити. Після цього домен буде зареєстровано. Але якщо ж домен уже зайнятий кимось іншим, то вам потрібно знайти інше рішення для сайту. Купити домен в Україні може кожен бажаючий без додаткових вимог, не враховуючи особливості реєстрації доменів у певних доменних зонах. 

Що ж робити, якщо ж потрібний домен вже зайнятий? Для початку можна підібрати альтернативну доменну зону. Розгляньте можливість використання іншого розширення домену, яке може бути доступним. Наприклад, якщо .com недоступний, можливо, .net або .org буде вільним. Також на сьогодні вже відкрито багато тематичних доменних зон, в яких дуже легко підібрати вільний домен та виділити свій сайт на фоні конкурентів. 

Якщо ж перший варіант не підходить, то спробуйте додати додаткові слова чи літери до бажаного домену. Це може бути альтернативним варіантом для забезпечення доступності. Головне, щоб домен не вийшов заплутаним та занадто довгим. Тому при таких комбінаціях будьте уважні, щоб не переборщити. 

Якщо ж подібні методи підбору альтернативи вам взагалі не підходять і потрібен саме конкретний домен для сайту, то ви можете звернутись до власника цього сайту (або ж скористатись послугами посередника). Знайти контакти власника сайту самостійно можна через спеціальний сервіс перевірки доменів whois. Але дані реєстранта будуть недоступні, якщо власник домену підключив спеціальний сервіс захисту даних. Спробуйте знайти контактні дані власника зайнятого домену і запитати, чи є можливість придбати цей домен. Деякі власники можуть бути відкритими для переговорів. Але в такому випадку будьте готові заплатити велику ціну на викуп домену, також не всі власники будуть готові продати свій домен, наприклад, у випадку, якщо з нього вже працює сайт, який приносить прибуток. 

Пам'ятайте, що деякі домени можуть бути важко отримати через велику конкуренцію, і вам може знадобитися більше терпіння та творчості для знаходження підходящого варіанту. Але не втрачайте натхнення та мотивації, ви завжди можете скористатись спеціальними сервісами для підбору оригінального і красивого домену для сайту. Автоматичні сервіси підберуть гарний домен, вам потрібно ввести лише вашу тематику діяльності та ключові слова. В результаті ви отримаєте варіанти доменів, які доступні для реєстрації і зможете обрати підходящий саме для вашого сайту.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат