Як вибрати ноутбук для програмування



Айті-сфера продовжує розвиватись в Україні швидкими темпами. Це перспективний напрямок, спеціалісти з якого затребувані по всьому світу. Тому багато хто прагне розпочати свою кар’єру в цій сфері. Програмісти - люди, які в сучасних умовах не прив’язані до одного місця. Придбавши ноутбук епл можна працювати з будь-якої точки світу. Головне, щоб було електропостачання та стабільний інтернет.

Головні вимоги

Найголовніше для працівника айті, програміста – його ноутбук. Зручний, потужний, легкий, здатний виконувати всі потрібні завдання, досить компактний. Саме таким часто бачать свій «мобільний ПК» користувачі. Та варто зауважити, що людині, яка тільки починає свою кар’єру, немає сенсу купувати занадто дорогий пристрій. Достатньо моделі вище за середню. Поступово робота буде ускладнюватись, потребувати більших ресурсів, можлива навіть зміна профілю, тому варто зупинитись на такому ноутбуці, що задовольнить поточні потреби із запасом на 3-4 роки.

На що необхідно звернути увагу:

● Монітор. Найкращі варіанти – IPS/OLED. Мають найбільш якісне перенесення кольорів. Діагональ повинна бути досить великою, щоб код вміщувався максимально. Наявність сенсорної функції не важлива;

● Вага. Якщо ПК буде майже увесь час стояти на вашому столі та лише іноді подорожувати, параметр ваги не такий важливий. Але якщо ноут постійно їздить з вами, зверніть увагу на тонкі та легкі моделі. Він буде важити не більше двох кілограмів;

● Відеокарта. Повинна бути якісною, але головне – потужний процесор. Пам’ять карти – не менше 4 Гб;

● Обсяг пам’яті. Швидкість виконання операцій – один з найголовніших параметрів. Накопичувач повинен бути не менше за 256 Гб, можна додатково встановити 1 Тб. «Оперативка» - 8-16 Гб. Але якщо ви розробляєте ігри, варто придбати більше;

● ОС. Досвідчені спеціалісти встановлюють її самостійно, згідно особистих вимог та вподобань.

Окремо варто звернути увагу на клавіатуру. За умов відсутності світла, зручно, коли вона має підсвітку та є повнорозмірною.

Ноутбук має досить довго працювати від акумулятора. Це важливо і в поїздках, і тоді, коли відсутнє світло, а код потрібно здати вчасно. Автономна робота від 4 до 6 годин – мінімальний варіант, та краще вибрати ноутбук, що забезпечить 8-10 годин стабільної роботи. 

В процесі вибору ПК для програмування зупиніться на надійних, містких моделях, що будуть виконувати операції швидко, довго тримати заряд. В будь-якому разі можна завжди проконсультуватись із продавцем.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат