Для чого потрібен електропастух Bastion?

07.06.2022 14:14 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Завдяки сучасним технологіям можна значно полегшити організацію фермерського процесу. Зокрема, електропастухи Bastion дозволяють випасати тварин без використання фізичної сили найманих працівників. Давайте детальніше ознайомимось із особливостями конструкцій та їхніми перевагами.

Із чого складаються електропастухи?

Електропастух – це огорожі, які облаштовуються на пасовищі та не допускають викрадання худоби хижими звірами, а також перешкоджають втечі тварин. Завдяки продуманій конструкції можна економити власні фінансові ресурси, оскільки зникає потреба у наймі пастухів. Компанія Bastion пропонує якісні електропастухи, які складаються із:

  • генератора;
  • блоку живлення;
  • коробки;
  • клейм для з’єднання із акумулятором;
  • інструкції використання.

Обираючи конструкцію, потрібно враховувати тип тварин, які будуть випасатися. Наприклад, для кіз та овець варто купувати комплект, висота якого буде досягати від 40 до 90 сантиметрів від поверхні землі. Щоб створити пасовисько для молодняку свиней та великої рогатої худоби, потрібно огороджувати ділянку на висоті 30, 60 та 110 сантиметрів (огорожа створюється трьома лініями). Для коней підійде ділянка, облаштована за допомогою стрічок 80 та 140 сантиметрів.

Як працюють електроогорожі?

Основний принцип дії електроогорожі – передача електричного струму, який йде через дроти до стрічок. Ці стрічки кріпляться на стійках, вони можуть функціонувати від мережі чи генератору. Додатково джерелом живлення може бути сонячна енергія.

Електропастухи є цілком безпечними для тварин, оскільки при торканні худоби до огорожі, удар буде мінімальним та не нашкодить вівцям, коровам, свиням, коням чи козам. Головне завдання – випрацювати у тварини інстинкт, що при доходженні до певної точки, краще повертатися назад, адже можна відчути неприємний удар.

Переваги використання електроогорож

Використання електропастухів Бастіон має ряд переваг, серед яких:

  • Зручне встановлення. Конструкція настільки проста, що з її монтажем фермер може впоратися самостійно. Огорожу можна переносити з місця на місце, обираючи ті ділянки, де гарна трава для випасання.

  • Безпека для худоби. Фермери можуть не турбуватися, що їхніх тварин викрадуть хижаки, оскільки вони отримають удар струмом при торканні сітки зі зворотного боку.

  • Тривалий термін служби. Матеріали, із яких виготовляються електрозагорожі, стійкі до впливу навколишнього середовища, вони здатні прослужити до 7 років.

  • Економія коштів. Окупиться таке рішення уже на 2 рік з моменту початку використання. Заробітна плата пастухів значно вимагає більших вкладень, аніж електрозагорожі.

Тож, замовивши електропастухи для свого фермерського угіддя, можна отримати чудове рішення для випасання тварин та економії свого бюджету.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат