Мирослав Білецький: Франція допоможе модернізувати сферу охорони здоров’я України

12.03.2024 19:28 ПОДІЇ

 

Підтримка, поради, контакти та реальні кроки для модернізації сфери охорони здоров’я України – все це складова співробітництва з Францією.

Про це детально говорили сьогодні під час зустрічі перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький та Жером Вайнбах, заступник директора відділу європейських і міжнародних справ Міністерства праці, охорони здоров’я та солідарності Франції.

«Наші країни тісно співпрацюють на найвищих рівнях, однак важлива також реалізація спільних регіональних проєктів. Так, чотириденний курс навчання для лікарів-реабілітологів, що стартував учора у Сваляві, – один із тих, що вже працюють», – прокоментував Мирослав Білецький.

Учасники зустрічі обговорили також можливість Франції доєднатися до будівництва обласного реабілітаційного центру в Ужгороді, обмін даними про пацієнтів між українською електронною системою охорони здоров’я та європейською. Це важливо й для українців, які вимушено покинули країну через війну, і для військових, котрі проходять лікування у країнах ЄС.

Ішлося також про налагодження зв’язків між французькими вищими навчальними закладами та Ужгородським національним університетом, адже з початком повномасштабного вторгнення суттєво зріс запит на медичну освіту та фахівців, зокрема у сфері реабілітації, психології, психотерапії та ментального здоров’я.

«Примітно, що наші партнери готові допомогти із пошуками важливих контактів та грантів, завдяки яким виш зможе залучити фінансування для таких освітніх проєктів.

Дякуємо партнерам за увагу до України загалом та Закарпаття зокрема, за участь та готовність працювати з нами пліч-о-пліч. Певен, спільно реалізуємо в краї чимало ініціатив», – зауважив Мирослав Білецький.

У зустрічі також взяли участь заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук, Мирослава Лендьел, проректорка з науково-педагогічної роботи УжНУ, керівники структурних підрозділів Закарпатської ОВА.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат