Тергромади Закарпаття беруть участь у транскордонних проєктах на кошти європейських донорів

22.02.2024 22:17 ПОДІЇ

 

Закарпаття бере участь у низці транскордонних проєктів, тож наші громади мають можливість підсилити свою спроможність ТГ завдяки коштам європейських донорів, - повідомив заступник голови ОВА Васль Іванчо.

Зокрема, про подачу заявок для участі в Програмі «Угорщина — Словаччина — Румунія — Україна 2021–2027» спілкувалися з представниками тергромад.

Так, втілити свій проєкт та залучити фінансування від Євросоюзу можна за такими напрямками:

— Стійкий та зелений прикордонний регіон (адаптація до зміни клімату, запобігання ризикам; біорізноманіття та зменшення забруднення);

— Здоровий та привабливий прикордонний регіон (рівний доступ до охорони здоров'я; культура);

— Прикордонний регіон, що співпрацює (гармонійні добросусідські відносини через співпрацю; безпечніша та надійніша Європа).

Водночас наголосили ТГ про можливість доєднатися до Програми «Польща — Україна 2021–2027» з пріоритетом «Туризм». Загальний розподіл коштів на цей напрямок — 42,6 млн євро, що становить 25% від загального бюджету програми. Тож у межах цього конкурсу можна реалізувати проєкт тривалістю до 24 місяців та бюджетом від 200 тис. євро до 2,5 млн євро.

Наш регіон має потужний туристичний потенціал, тож потрібно активно працювати в цьому напрямку, аби розвивати його, збільшувати наповнення до бюджетів, створювати нові робочі місця. Зараз для цього є багато можливостей, тож радимо громадам не втрачати такий шанс, готувати проєктні заявки та подавати на конкурси, залучаючи кошти для втілення ініціатив.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат