Про що писали закарпатські газети

admin 27.05.2013 10:59 ПОДІЇ

Огляд преси за минулий тиждень

Трибуна
(8 сторінок, обкладинка та середина повнокольорові, задекларований наклад: 2000 екземплярів). Націонал-патріотична направленість. Наближена до Ратушняка, лояльна до обласної влади, опонуюча до Балог.

2-а сторінка: просвітянці Олені Пекар – 60 років, будівля ОДА засвітилася, регіонали звинуватили Балогу в прослуховуванні телефонних розмов і вірш афро-японця Зубача: «…Щоб я, спітнілий, в поїзд теплий зліг
По тілу повз мій піт, як податківці,
Ходили провідниці, наче вівці…». Пора подаватися на Шевченківську премію.

3-я сторінка: ВР створила ТСК щодо побиття журналістів, США не видали візу Кузьміну, жертви поламаних Хюндаїв не отримають компенсацію і роздуми афро-японця Зубача про те, що люди махають на мітинг прапорами, щоб когось загіпнотизувати. Хороша в хлопця конопля.

4-а сторінка. Розповідь того ж таки Зубача про свого товариша по боксу художника Бровді. На початку червня у художника буде виставка у Виноградові і Зубач передбачає, що всі, хто вийде із залу, то від враження «будете падати на землю і засмієтеся від щастя». Наркомани сподіваються, що квиток на виставку буде дешевшим, ніж косячок, тому відвідувачів має бути немало.

5-а сторінка. Передрук з «Української Правди» про мітинги 18 травня в Києві.

6-а сторінка. Голова Винорадівського осередку НРУ звертається до мислячих. Багато розумних слів, які зводяться до одного: «Дурні, бо бідні, а бідні, бо дурні».

На останній сторінці щось про петанк і День музеїв.

Оцінка: 2 з 12-ти. Варте для прочитання: нічого.

«Ужгород»
(чорно-біле комунальне видання на 16-ти сторінках із задекларованим накладом 3000 примірників)

В газеті нарешті з’явився редактор: Юрій Лівак. Хоча сесія його ще не затвердила.

На першій сторінці мер Погорєлов вітає зі святом прикордонників, матеріал про останній дзвоник в ужгородських школах, на Червениці буде каналізація.

2-а сторінка: мер Погорєлов привітав п’ять чиновників і матеріал про те, як влада міста подбала про комфорт ужгородців під час фестивалю пива.

3-я сторінка: нагорі рекламний матеріал про Погорєлова-молодшого, який встановив біля школи паркувальний турнікет для велосипедів. Нижче матеріали про будівництво нового спорткомплексу в Ужгороді, про будівництво Бескидського тунелю і незаконне будівництво каналізації для мовної   школи.

4-а сторінка: ціла сторінка замовні піарні матеріали про український суперефективний уряд.

5-а сторінка. Матеріал про День музеїв в Ужгороді та невеличкий матеріал Мишанича про художника Тегзу, який виявився ще й поетом.

6-а сторінка: матеріал про зустріч мера Погорєлова з послом Фінляндії, нижче стаття про слов’янську конференцію і про брифінг заступника голови ОДА Свища про стан закарпатських доріг.

7-а сторінка. Довідкова для пенсіонерів про порядок виплат пенсій. Нижче про те, як правильно відпочивати на водоймах.

10-а сторінка. Неймовірний мікс про те, як усиновити дитину і те, як захищатися від змій та кліщів.

12-а сторінка: інтерв’ю з художником Василем Вовчком, який не хоче «малювати на продаж».

13-а сторінка. Про Олімпійський Ужгород.

14-а сторінка: про бібліотекарку-поетесу Софію Сороку, оркестр народних інструментів і художників, які на шару малювали щось в Осої.

15-та сторінка: передрук про Атлантиду.

Оцінка: 2 з 12. Рекомендовано для читання: нічого.

«Старий Замок (Паланок)»
(16 повнокольорових сторінок, задекларований наклад: 5000 екземплярів. Рупор Балоги-Петьовки, опонує обласній владі та Ратушняку)


На другій сторінці про можливий сквер біля Кафедрального собору, про те, що по місту позалишалися телефонні будки без телефонів, про колишню будівлю санепідемстанції, яка в центрі біля річки руйнується.

3-я сторінка. В Ужгороді по вул. Новака, то каналізацію забиває, то електромережі горять. Нижче матеріал про те, що мерія може виселити сім’ю з будинку на Замковій.

4-а сторінка. Рекламний матеріал партії власника газети Єдиний Центр, фракція якого не здається «регіоналам» в обласній раді. Нижче рекламний матеріал про Івана Балогу, який привітав з днем села буштинців.

13-а сторінка. Матеріал Руслана Ковальчука про те, як цигани роблять бізнес на народженні дітей. Мало того, що вони народжують багато і отримують відповідні гроші, так ще й не виходять заміж, щоб отримувати додаткові виплати, як матері-одиначки.

14-а сторінка. Фахівець з туризму Коваль розповідає, чим ще можна зацікавити туристів.
Нижче дві статті про власника газети Василя Петьовку, який вітав жителів Білої Церкви з днем села, а в діловому вівчарів проводжав на полонини.

15-а сторінка. «Говерла» вилітає з вищої ліги. В обласному чемпіонаті не витсупає колись потужний «Берегвідейк» Гайдоша. Чомусь газета не згадала, що не виступає і минулорічний чемпіон Закарпаття клуб «Мукачево», яке патронували Балоги.

Остання сторінка. Святкування річниці Мукачева.

Оцінка 3 з 12-ти. Рекомендоване для прочитання: про дітовиробництво у циган.

«Європа Центр»

(російськомовне видання в два кольори, 16 сторінок. Задекларований наклад: 6500. Газета нинішнього губернатора Одещини Едуарда Матвійчука, лояльна до обласної влади).

2-3 сторінки. Розгорнутий матеріал з сесії облради про те, як ЄЦ не дав «регіоналам» виділити кошти на райони, а Балога прослуховує телефони Шніцера. Економічні показники господарювання в області за перший квартал, влітку оздоровляться 85 тисяч закарпатських школярів, а Бескидський тунель будуть будувати три роки.

4-а сторінка: кореспондент Черкай задав 5 питань меру: про пляжі влітку, про підсумки «Сакура-фесту», про гроші на святкування 1120-річчя Ужгороду, про можливість проведення дитячої олімпіади і про гіпотетичний музей Ужгорода. Інших проблем в місті більше немає.

5-а сторінка. Передрук про історію Санкт-Петербургу до 310 річниці міста.

6-а сторінка. Владімір Маскі каже, що реп -- це африканська музика і нам вона чужа. І взагалі молодь неосвічена і це не дивно, бо російську літературу в наших школах вивчають, як іноземну.

13-а сторінка. Душевна розповідь про журналіста Івана Усту до його 80-річчя.

14-а сторінка: чи можливо в Ужгороді ще раз провести дитячу Олімпіаду. Деякі спогади про те, як відбувалася така Олімпіада в Ужгороді в 1990 році.

Оцінка: 3 з 12. Рекомендоване для читання: можна про Олімпіаду.

«СЗ-ФЕСТ»

(16 сторінок. В два кольори. Задекларований наклад: 6500. Лояльна до тих, хто заплатить. Націонал-патріотична ідеологія)

2-а сторінка: патріоти зібралися в Ужгороді, дороги краю відремонтують, Скунцю і Потушняку поставили меморіальні дошки.

3-я сторінка: в Закарпаття прилітала посол Фінляндії, іменна бочка від нардепа Бушка буде на Виноградівському фестивалі виноробів, дитячі фольклорні колективи виступали в музеї архітектури та побуту.

4-а сторінка: звіт із сесії облради про конфлікт між фракціями ЄЦ та Партії регіонів щодо змін в бюджеті.
Нижче замовний матеріал-передрук від опозиції.

5-а сторінка: розповідь Олександра Масляника про русинів та українців Сербії.

6-та сторінка: редактор Ільницький розповідає про те, як на хабарі затримали проректора Офіцинського і жаліється, що всіх кого затримують на хабарі у нас чомусь потім відпускають.

Нижче Оксана Чужа розповідає, як вона поїхала в Марію Повч в Угорщину, щоб подивитися на знамениту ікону.

11-а сторінка. Передрук з «Української правди» про мітинги в Києві 18 травня.

12-а сторінка: сторінка для господарів про помідори і троянди.

14-а сторінка. Про гастролі Дрогобицького театру в Закарпатті і замітка про письменника Шкірю до його дня народження.

Оцінка: 3 з 12. Рекомендовано до читання: для загального розвитку можна про русинів Сербії.

«Неділя»

(10 сторінок плюс 8 сторінок телепрограма. Повнокольорова обгортка. Декларують загальний наклад разом з додатками 13 тисяч. Лояльна до тих, хто заплатить)

1-а сторінка. В Україні буде більше злочинів, якщо влада дозволить травматичну зброю.

2-а сторінка: без деканів залишилися ще два факультети УжНУ, 15 тисяч жителів Ужгородщини скористалися пільгами, митники   виявили у пакетах з під соку тютюн.

3-я сторінка: до 1 серпня всі повинні сплатити податок на доходи, міліція затримала проректора на хабарі.

4-сторінка. Джинса про те, як Кличко проміняв відставку Азарова на рекламну акцію. Нижче матеріал про те, що на пошті тепер можна отримати адміністративні послуги.

5 сторінка: інтерв’ю з головою Спілки сприяння сільському туризму Пранничуком, який каже, що Закарпаття ще не можна назвати туристичним краєм.

6-а сторінка: проплачений матеріал від опозиції про те, що опозиціонери матимуть єдиного кандидата на виборах президента.

15-а сторінка: журналіст Коробко пожив у Тишівському монастирі і душевно про це написав.

16-а сторінка. Як уникнути проблем під час літніх мандрівок.

17-а сторінка. Юридична довідка для випускників.

Оцінка: 3 з 12. Рекомендоване для читання: про Тишівський монастир.

«РІО» (Повнокольорове видання на 24 сторінках. Задекларований наклад: 15 100. Газета Ратушняка, антибалогівська і останнім часом стала лояльною до обласної влади)

2-а сторінка: халатність дорожників буде покарана, уряд виділив 13 мільйонів на добудову селища для Солотвинців і замовні матеріали від нардепа Мошака, від ректора Ващука і від керівника пошти Ростовцева.

3-я сторінка: проректора УжНУ затримали на хабарі, заступниця мера Чопа змушена була звільнитися через шантаж, у німкень митники відібрали автівки, прокуратура зайнялася незаконним виділенням земельних ділянок на Мукачівщині.

4-та сторінка: чому фракція Балоги в облраді не захотіла, щоб райони отримали кошти на ремонти шкіл та дитячих садків, про мітинги в Києві 18 травня і замовна стаття від влади про те, що мітинг опозиції не вдався.

5-а сторінка: купний матеріал про те, чому Україна у всіх рейтингах в самому кінці, а також замітки про те, що самі українці вважають, що в країні щось не так та замітка про вибори мера Берегова.

6-7 сторінка: новини Ужгорода. За місяць понад 40 ужгородців звернулися до лікарів через «присмоктаних кліщів». У місті мовна школа самовільно розрила тротуар. Захоплена «Корона» розвалюється. Ален Панов хоче реалізувати проект «Ужгородського ренесансу».

8-а сторінка: воду з крана пити не можна, колодязі треба чистити частіше, а водопровідні труби замінювати.
Нижче замовний матеріал від опозиції про те, що Європейський суд відкрив Тимошенко шлях до президентства.

17-а сторінка. Про домашніх тварин. Керівник обласних рятувальників Щербей любить собак.
18-а сторінка: передрук про те, як «не згоріти на роботі».

19-а сторінка: передрук про те, як визначити вік старіння.
20-а сторінка. «Говерла» вилетіла в першу лігу.

Оцінка: 4 з 12. Рекомендовано для читання: хіба що матеріал про воду.

«Новини Закарпаття»
(Газета облради та ОДА, хоча більш лояльна до Балоги, ніж до Ледиди. 24 сторінки, із яких 4 повнокольорові. Задекларований наклад: 18 тисяч)

2-а сторінка: візит посла Фінляндії, книжковий фестиваль в Ужгороді, відкриття чеського фестивалю.

3-я сторінка: останній дзвоник в закарпатських школах, Бескидський тунель будуватимуть три роки, День Мукачева.
4-5-а сторінки: губернатор Ледида заклав капсулу в будівництво нового спорткомплексу в Ужгороді, заступник Ледиди Свищо розповів про проблеми з ремонтом доріг, шкільні табори чекають дітей на оздоровлення.

6-а сторінка. Про ветеранів Виноградівщини, про проблему доріг у Сваляві і кілька листів читачів.

7-а сторінка: інтерв’ю з журналістом Устою до його 80-річчя.

8-а сторінка. Олег Супруненко розповідає про те, як він з друзями на велосипеді заїхав в Угорщину і проїхав майже 300 кілометрів.

13-а сторінка. «Газдинька»: папороть можна їсти, а качкам поряд з годівницею потрібно ставити і поїлку.

18-а сторінка: нарис про бабу Ганну, яка збирає трави, нарис про собаку Біма, який живе біля кав’ярні в Міжгір’ї.

19-а сторінка: інтерв’ю з психологом про акцентуацію та епілептоїдний тип.

20-а сторінка: інтерв’ю з казкарем Шкірею до його 55-річчя.

21-а сторінка: про виставку художника Василя Сабова, про вихід річника мистецьких подій за 2012 рік та нарис про кераміста Зубенка.

Оцінка: 4 з 12. Рекомендовано для читання: хіба що інтерв’ю з Устою, щоб зрозуміти журналістику в совкові часи.

«Закарпатська правда»

(Газета лояльна до губернатора Ледиди та Партії регіонів.16 повнокольорових сторінок. Задекларований наклад: 24 000)

2-а сторінка. Колонка редактора про останній дзвоник, про книжковий фестиваль, про фінську делегацію.

3-я сторінка: про початок будівництва нового спорткомплексу в Ужгороді, про стан закарпатських доріг з вуст заступника губернатора Свища, про освітлення будівлі ОДА.

4-а сторінка: матеріал про те, як за останні роки активно розбудовується спортивна сфера в Закарпатті. Нижче аналіз господарювання в Берегівському районі.

5-а сторінка: матеріал Лазорика про сесію облради, на якій балогівський ЄЦ «заблокував» виділення коштів на «швидку», ремонти та будівництва.
Нижче про підготовку до оздоровлення школярів.

6-а сторінка: судові перипетії навколо ціни на ужгородські маршрутки.
Нижче замовний матеріал від ректора Ващука.

11-а сторінка: МВС розробило законопроект про дозвіл мати травматичну зброю.
Нижче матеріал проти лідера опозиції Тимошенко.

12-а сторінка: інтерв’ю з колишнім директором другої школи Золтаном Жофчаком.
13-а сторінка. Реклама термальних басейнів у Косино, як зберігати «матеріал для аналізів», як отримати мед довідку щодо придатності керування автівкою.
14-а сторінка. Чому «Говерла» випала з вищої ліги.

Оцінка: 3 із 12. Рекомендовано до читання: хіба що інтерв’ю з Жофчаком.

Сайт Нове Закарпаття

admin


За матеріалами Закарпаття.net

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат