В Мукачеві відбувся обласний чемпіонат зі спортивного орієнтуванні на спринтерських дистанціях

Олександр Цепурдей 07.04.2014 19:25 СПОРТ

 

5 квітня, напередодні Всесвітнього дня здоров’я, в мукачівському мікрорайоні Росвигово пройшов перший з цьогорічних обласних чемпіонатів зі спортивного орієнтуванні на спринтерських дистанціях, що зібрав майже 250 учасників з 13 команд Закарпаття. В змаганнях приймали участь як майстри спорту, так і ветерани поважного віку і зовсім юні спортсмени, що лише оволоділи навичками орієнтування на незнайомій місцевості. Для багатьох учасників вже стало доброю традицією проводити вихідний день у колі сім'ї, весело і активно, тож чимало з учасників приїхали на змагання цілими сім'ями. Нудьгувати не довелося нікому: ті, хто не ризикнув особисто стартувати, активно підтримували членів своїх родин на фініші.

Траса, розроблена організаторами, послужила учасникам хорошою перевіркою перед чемпіонатом України, що вже з 18 до 21 квітня проходитиме у Київській області.

У жінок на чотирикілометровій дистанції золоту медаль виборола Ніна Расчупкіна – тренер мукачівського клубу «Товариш». Трасу, що проходила через 15 контрольних пунктів, вона подолала за 20 хвилин 56 секунд. Срібною та бронзовою призерками стали ужгородка Вікторія Калинич та Ольга Рижкова з Мукачева.

Чоловічий п’ятикілометровий забіг пройшов без сюрпризів. Основна боротьба на дистанції, як і очікувалося, розгорнулася між 24-річним мукачівцем Сергієм Расчупкіним та 27-річним Георгієм Фечо – майстром спорту, учасником минулорічного чемпіонату світу з рогейну. Обидва спортсмени фінішували з майже однаковим результатом – за 16 хвилин. Та все ж таки Сергій - учасник чемпіонату світу з гірського бігу, що проходив в Італії - виявився більш спритнішим, витративши на подолання траси на 6 секунд менше. Третє місце зайняв ще один представник родини Расчупкіних – 27-річний Андрій.

Лідером змагань серед юніорок стала кандидат у майстри спорту, бронзова призерка європейської першості з велоорієнтування 2003 року Наталія Шозда з мукачівської ЗОШ № 6, яка залишила позаду своїх найближчих переслідувачів Софію Юртин з Ужгороду, що пробігла дистанцію з другим результатом і Беату Зубаку з мукачівської ЗОШ № 5, яка прийшла до фінішу третьою.

В змаганнях юніорів мукачівці участі не приймали, тож весь п’єдестал пошани «окупували» вихованці Георгія Феча з ужгородського клубу «Максимум»: чемпіоном став Петро Мирзанич, срібним та бронзовим призерами – відповідно Сергій Брилинський та Віктор Андрійкович.

Першою серед дівчат не старших 16-років закінчила гонку ще одна з представниць мукачівського клубу «Товариш» Олександра Золтан (ЗОШ №1). Другою дистанцію подолала Наталія Павлікова, третьою – іршавчанка Юлія Татош. Серед юнаків цього віку золоту та бронзову нагороди вибороли члени юнацької збірної команди України з велоорієнтування, мукачівці Владислав Французов та Артур Сватко, з другим результатом фінішував ужгородець Станіслав Паламарчук.

Переможцем спринтерських змагань серед дівчат 2000-2001 років народження стала Анастасія Кримінська з Кам’янецької ЗОШ Ужгородського району (тренер Сергій Готра). Слідом за нею фінішну лінію перетнули ужгородки Вероніка Гуснай та Аліна Іванюк з КСО «Максимум». Серед хлопчиків першими тут фінішували ужгородці Андрій Василина і Назар Дідич, третім -   Богдан Мучичка з мукачівської ЗОШ № 15.

Кращий результат у двокілометровій гонці серед дівчат не старших 12 років показала гімназистка з Мукачева Ніна Цепурдей   - 13 хвилин 22 секунд. Друге місце завоювала її одноклубниця Дарина Лозицька із ЗОШ № 4, а третє – Євгенія Олексій з Кам’яниці. В змаганнях серед їхніх однолітків переміг Максим Граб з Ужгороду, срібним призером став Іван Келеце з СК «Кам’яниця», бронзовим – Анатолій Ходанич з СК «Максимум».

Серед наймолодших – тих, чий вік ще не перетнув 10 років, перші два місця зайняли представники «Товариша»: чемпіонкою стала Катерина Цепурдей (гімназія), слідом за нею фінішувала Каріна Сватко (ЗОШ № 1), а бронзову нагороду виборола Заріна Адам з Перечинської ЗОШ-інтернат. А ось серед хлопчиків цього віку мукачівці проявили абсолютну «негостинність», не пропустивши поперед себе жодного з суперників – до трійки найвправніших увійшли лише представники «Товариша»: чемпіоном став Михайло Годович з ЗОШ № 10, срібним призером – Євген Хоронжук з НВК «Первоцвіт», бронзовим – Владислав Цепурдей з гімназії.

В стартах ветеранів (не молодших 40-років) до трійки сильніших увійшли мукачівець Андрій Шебалдов, Віктор Малетич з Ужгороду та Іван Терпай з Іршави. В категорії «суперветерани» кращий результат показав 76-річний Петро Назаренко з Ужгороду, а серед жінок перемогла Ольга Боднар з Іршави.  

На цих змаганнях було встановлено і кілька своєрідних рекордів: позитивний – найбільше учасників (45) виставив Мукачівський ЦТКЕСум (директор Василь Шкріба), та негативний – жоден з них не зумів повністю подолати дистанцію…

І про хороше: організатори чемпіонату висловлюють щиру подяку за допомогу у проведенні змагань директору ЗОШ № 11 Надії   Василівні Попович та колективу Закарпатського центру туризму і спорту учнівської молоді.

Олександр Цепурдей

ТЕГИ : орієнтування

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат