Футбол. Збірна України приймає Литву в Києві

18.11.2014 16:22 СПОРТ

Після матчу з Люксембургом Україна зіграє товариський матч із Литвою. Після 4-го туру у відборі до Євро-2016 обидві збірні знаходяться приблизно в однаковій турнірній ситуації.

Литва за очками разом зі Швейцарією та Словенією ділять у групі «Е» 2—4 місця. Беззаперечним фаворитом групи є Англія. У нашій групі «С» в лідери вирвалася Словаччина, хоча перед стартом всі хором говорили про те, що Україна зобов'язана виходити у фінальну частину разом з Іспанією. Словаччина втерла носа і Україні, і Іспанії, і саме вона на даний момент вважається фаворитом відбіркової групи, з якої, нагадаємо, виходить безпосередньо дві перші команди + 5 кращих команд серед третіх місць. Підопічні ж Фоменко можуть похвалитися тільки результатом, але ніяк не грою, яка ледь не стояла очок, як в матчах проти Білорусі та Македонії, так і в поєдинку проти Люксембурга.

Вже зараз потрібно думати про те, як підготуватися до вирішального весняному поєдинку з Іспанією на виїзді, де українцям кров з носу необхідно брати хоча б одне очко, не кажучи вже про подальші непростих виїздах до Словаччини та Македонії.

З 1993-го року збірна України 7 разів грала з литовцями і лише двічі в цих матчах удача усміхалася нашому сьогоднішньому супернику.

2010. Україна — Литва — 4:0. Товариський
2007. Литва — Україна — 2:0. Відбір до ЧЄ
2007. Україна — Литва — 1:0. Відбір до ЧЄ
1996. Україна — Литва — 5:2. Товариський
1995. Литва — Україна — 1:3. Відбір до ЧЄ
1994. Україна — Литва — 0:2. Відбір до ЧЄ
1993. Литва — Україна — 1:2. Товариський

У новому рейтингу ФІФА збірна України завдяки перемогам у матчах відбору до Євро-2016 піднялася на п’ять позицій і тепер займає 19-те місце. Збірна Литви на 92-му місці.

Рейтинг ФІФА


Україна
Воротарі:
П’ятов («Шахтар»), Бойко («Дніпро»), Шевченко («Зоря»).
Захисники: Шевчук, Ракицький, Ордець («Шахтар»), Хачеріді («Динамо»), Федецький («Дніпро»), Вернидуб, Пилявський («Зоря»).
Півзахисники: Гусєв, Ярмоленко, Сидорчук, Безус («Динамо»), Ротань, Коноплянка («Дніпро»), Морозюк («Металург» (Д)), Ковальчук («Чорноморець»), Хомченовський («Зоря»), Тимощук («Зеніт», Росія), Олійник («Вітесс», Нідерланди).
Нападники: Зозуля («Дніпро»), Будківський («Зоря»), Кравець («Динамо»).
Травмовані: Ротань, Кучер, Кравець, Едмар, Степаненко.

Литва
Воротарі:
Арлаускіс ("Стяуа", Румунія), Зубас ("Белхатув", Польща), Черняускас ("Корона", Польща).
Захисники: Кіянскас ("Хапоель" (Х), Ізраїль), Андрюшкявічюс ("Камбур", Голандія), Вайткунас ("Жальгіріс"), Фрейдгеймас ("Жальгіріс"), Славицкас ("Чахлеул", Румунія), Боровський ("Шяуляй").
Півзахисники: Міколюнас ("Шахтар",   Білорусь), Новіковас ("Ерцгебирге Ауе", Німеччина), Калонас ("Хапоель" (Х), Ізраїль), Черних ("Гурнік", Польща), Вічюс ("Шахтар", Казахстан), Хведукас ("Судува"), Жулпа ("Жальгіріс"), Кукліс ("Жальгіріс"), Елиошюс ("Круоя"), Сsргедас ("Штутгарт", Німеччина), Казлаускас ("Атлантас").
Нападники: Матулявічюс ("Пандурій", Румунія), Станкявічюс ("Лестер Сіті", Англія), Бенюшис ("Круоя").


Становище у групах кваліфікації до Євро-2016


18 листопада, вівторок:
Украина - Литва
Київ. Стадіон «Олімпійський» - 21.00
ТВ-трансляція на телеканалах «Футбол 2» та «Україна»


Найзручнішим у Закарпаття місцем перегляду футбольних матчів є кантрі-ресторан ARIZONA, що знаходиться в ужгородському парку імені Горького. Спортивні події тут транслюються на широкоформатних кіноекранах, або на телевізорах з великою діагоналлю. Приємного вечора.

ТЕГИ : євро 2016збірна україни з футболу

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат