Футбол, ЧС-2014. Україна - Польща (Анонс)

11.10.2013 12:23 СПОРТ

Сьогодні в Харкові національна збірна України проведе один з найважливіших матчів відбору на ЧС-2014. Дружині Фоменка протистоятиме непоступлива збірна Польщі, яка також не втратила шанси на поїздку до Бразилії.


Попередні поєдинки нашої команди також були важливі, але тепер одна помилка може перекреслити весь відбірковий цикл. У разі перемоги, Польща обійде Україну рівно на один пункт, так що в Харків команда Вальдемара Форналіка приїхала гранично зібраною і мотивованою.

Звичайно, поєдинок у Варшаві, який завершився перемогою збірної України з рахунком 3:1, вселяє впевненість, але варто нагадати, що в тому поєдинку з поляками не обійшлося без чималої долі везіння. Тоді нам вдалися два швидкі голи у виконанні Ярмоленка і Гусєва, від яких Польща так і не змогла оговтатися. І навіть незважаючи на це поляки не реалізували кілька стовідсоткових шансів...

«Нас чекає вирішальна гра», - зазначив на передматчевій прес-конференції головний тренер збірної України Михайло Фоменко. «Думаю, що ми зможемо реалізувати свої можливості. Багато чого буде залежати від того, як ми дозволимо зіграти супернику, як він дозволить нам зіграти».

У свою чергу, головний тренер збірної Польщі був досить обережний у прогнозах. «Ця зустріч для нас дуже важлива. Наші шанси малі, але ми постараємося їх використовувати. Ми знаємо сильні сторони України і постараємося уникнути помилок, допущених у варшавському поєдинку», - зазначив Вальдемар Форналік.

Додатковим плюсом для збірної України буде те, що всі викликані гравці здорові і зможуть взяти участь у матчі. А це означає, що у Михайла Фоменка буде хороший вибір виконавців, і він легко зможе варіювати склад. Навіть Роман Безус, який нещодавно переніс операцію, рветься в бій.

Довгий час під питанням знаходилося присутність вболівальників на грі. Дуже вже ФІФА з подачі ФАРЕ хотіла покарати Україну за порушення на львівському матчі Україна - Сан-Марино... На щастя, сьогодні фанатів таки пустять на трибуни, і їх підтримка допоможе нашій збірній відчувати себе комфортно і впевнено.

На користь збірної України говорить багато чого, але не варто забувати, що Польща - серйозна команда, яка ще не втратила шанси поїхати на чемпіонат світу. А це означає, що нашим хлопцям потрібно зіграти гранично зібрано і уважно. У збірну вірить вся країна, і у футболістів сьогодні немає права на помилку.

sport.ua

ВЗАЄМОВІДНОСИНИ
2013. Польща — Україна — 1:3 (відбір до ЧС)
2010. Польща — Україна — 1:1 (товариський)
2008. Україна — Польща — 1:0 (товариський)
2001. Польща — Україна — 1:1 (відбір до ЧС)
2000. Україна — Польща — 1:3 (відбір до ЧС)
1998. Україна — Польща — 1:2 (товариський)

У рейтингу ФІФА Україна 26-та, Польща 65-та.

Україна
Воротарі:
Пятов   («Шахтар»), Коваль («Динамо»), Худжамов («Іллічівець»).
Захисники: Шевчук, Кучер, Ракицький («Шахтар»), Хачеріді («Динамо»), Мандзюк, Федецький   («Дніпро»).
Півзахисники: Гусєв, Ярмоленко, Безус («Динамо»), Коноплянка, Ротань («Дніпро»), Морозюк («Металург» (Д)), Степаненко («Шахтар»), Едмар («Металіст»), Дедечко («Ворскла»), Тимощук («Зеніт», Росія), Хомченовський («Зоря»), Ковпак («Севастополь»), Гай («Чорноморець»), Федорчук («Карпати»).
Нападники: Селезньов, Зозуля («Дніпро»), Девич («Металіст»).

Польща
Воротарі:
Боруц («Саутгемптон», Англія), Щенсни, Фабяньскі («Арсенал», Англія).
Захисники: Целебан («Васлуй»), Глік («Торино», Італія), Енджейчик («Краснодар», Росія), Саламон («Сампдорія», Італія), Шукала («Стяуа», Румунія), Василевскі («Лестер», Англія), Войтковяк («Мюнхен-1860», Німеччина), Йодловец, Вавжиняк, Ржезничак («Легія»).
Півзахисники: Блащиковскі («Боруссія» (Д), Німеччина), Кліх («Зволле», Голландія), Криховяк («Реймс», Франція), М. Левандовскі («Севастополь», Україна), Мержеевскі («Трабзонспор», Туреччина), Пешко («Кельн», Німеччина), Поланскі («Хоффенхайм», Німеччина), Собота («Брюгге», Бельгія), Вшолек («Сампдорія», Італія), Желінскі («Удінезе», Італія).
Нападники: Р. Левандовскі («Боруссія» (Д), Німеччина), Собех («Ганновер», Німеччина), Мілік («Аугсбург», Німеччина).

Група «H»
11 жовтня, п’ятниця:

Молдова — Сан-Марино (19.00)
Україна — Польща (21.00. «Інтер»)
Англія — Чорногорія (22.00. «Футбол»)
15 жовтня, вівторок:
Англія — Польща (22.00. «Футбол+»)
Чорногорія — Молдова (22.00)
Сан-Марино — Україна (22.00. «Інтер»)

Англія — 16
Україна — 15
Чорногорія — 15
Польща — 13
Молдова — 5
Сан-Марино — 0

ТАБЛИЦІ Й РАХУНКИ

!!!Комплекс відпочинку «Arizona», що в парку ім. Горького, пропонує перегляд матчів збірної України та інших спортивних подій на широкоформатних кіноекранах!!!

ТЕГИ : збірна україни з футболучс-2014

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат