Футбол. Сьогодні харківський «Металіст» вперше зіграє у Лізі чемпіонів

30.07.2013 15:42 СПОРТ

Настав той день, коли харківський «Металіст» вступає в боротьбу за головний клубний трофей Європи. Суперником команди Мирона Маркевича стане команда, що зайняла друге місце в чемпіонаті Греції і не зуміла скласти належної конкуренції чемпіону країни «Олімпіакосу», який випередив ПАОК на 15 пунктів у турнірній таблиці.

ПАОК не часто виступав у головному турнірі Європи. Останній раз у 2010 році, за рахунок гола на виїзді далі пройшов «Аякс». Ще одна невдала спроба пробитися до групового етапу Ліги чемпіонів була в 2004 році, коли маловідомий «Маккабі» з Тель-Авіву ще в першому поєдинку не залишив жодних шансів ПАОКу, перемігши спочатку на «Тумбі» з рахунком 3:0, а потім у в матчі у відповідь — 1:0.

Цього разу, за словами нинішнього тренера «орлів» Хуба Стевенса, його команда готова переписати історію і поборотися за путівку до групового етапу. Для цього були придбані досвідчені виконавці, серед яких орендований у московського ЦСКА Томаш Нецид, екс-захисник «К’єво» Ніколас Спіропулос, центральний захисник «Гранади» Індіго Лопес, ще один центрбек з «Бенфіки» Мігель Вітор, а також екс-львів'янин Лукас.

У свою чергу, не спав на трансферному ринку і «Металіст», який у своєму стилі провів точкове підсилення, підписавши центрального захисника Моледо та атакуючого хавбека Дієго Соузу, покликаного замінити травмованого Клейтона Хав'єра. На носі трансфер ще одного гравця групи атаки Алехандро Гомеса з «Катаньї». Також не варто списувати з рахунком орендованого Павла Ксьонза, готового допомогти своїй новій команді в будь-який момент.

Головного болю команді Маркевича додала травма Олександра Горяїнова. Адже в розпорядженні Маркевича з основних голкіперів залишився лише Володимир Дишленкович, не рахуючи ветерана Ігоря Шуховцева і молодого Артура Денчука. Але і це, за словами Мирона Богдановича, не стане проблемою для «Металіста».

Сьогодні ПАОК буде позбавлений своєї головної зброї — уболівальників.

Команда Мирона Маркевича четвертий раз зіграє з представником Греції. До цього суперником «Металіста» був виключно пірейський «Олімпіакос». Два рази перемога була за українським клубом і один раз за грецьким.

ПАОК з українськими командами зустрічався частіше. У 1976-му році «греки» два рази програли «Динамо» (6:0 за сумою двох матчів). У 2005-му ПАОК, за рахунок гола на виїзді пройшов, донецький «Металург». На груповому етапі того ж розіграшу ПАОК поступився «Шахтарю». У сезоні 2011/2012 ПАОК у Лізі Європи двічі обіграв «Карпати». До перемоги приклався Сотіріос Балафас, який виступає нині за ужгородську «Говерлу». Балафас забив останній гол у ворота львів'ян, який, власне, все і вирішив.

30 липня, вівторок:
ПАОК — «Металіст»
Салоніки. Стадіон «Тумба». 21.00, Трансляція на каналі «2+2».
На широкоформатних кіноекранах матч можна подивитися у комплексі відпочинку «Arizona», що знаходиться у парку ім. Горького.

3-й раунд
30 липня, вівторок:

«Шахтар» (Казахстан) — «Шкендербеу» (Албанія)
«Аустрія» (Австрія) — «Хабнарфйордур» (Ісландія)
«Динамо» (Грузія) — «Стяуа» (Румунія)
«Нимме» (Естонія) — «Вікторія» (Чехія)
«Базель» (Швейцарія) — «Маккабі» (Т) (Ізраїль)
«Норшелланн» (Данія) — «Зеніт» (Росія)
ПАОК (Греція) — «Металіст» (Україна)
«Динамо» (Хорватія) — «Шериф» (Молдова)
ПСВ (Нідерланди) — «Зюлте-Варегем» (Бельгія)
«Ліон» (Франція) — «Грассхоппер» (Швейцарія)
31 липня, середа:
АПОЕЛ (Кіпр) — «Марибор» (Словенія)
«Мольде» (Норвегія) — «Легія» (Польща)
«Лудогорець» (Болгарія) — «Партизан» (Сербія)
«Ред Булл» (Австрія) — «Фенербахче» (Туреччина)
«Селтік» (Шотландія) — «Ельфсборг» (Швеція)

За інф. Спорт.уа та Уа-футбол.

ТЕГИ : фк ПАОКфк металістЛіга чемпіонів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат