Новини онлайн » ДОЗВІЛЛЯ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-01') and ((cat_id = '9')or('0' >= '9')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(9 = '13')) order by id desc LIMIT 1580, 20

В Ужгороді оберуть першу королеву вина

Для цього вона ще має вправно володіти шпагою.

День маленьких солодкоїжок пройде в Ужгороді  

Сьогодні у Європі та її маленькій частині Закарпатті розпочинається свято молодого вина, яке у Європі називається божоле. В Ужгороді до цієї події організовано дійство, яке триватиме 4 дні. Сьогодні о 20.00 на перехресті вулиць Корзо та Волошина відбудеться святкова анімація. Бочка з вином, яку привезуть двійко коней у супроводі середньовічного монаха та рицарів, буде урочисто розпечатана міським головою. Триватиме вже традиційна для Ужгорода Французька осінь та Свято молодого вина під лозунгом «Народжене на Закарпатті».

Цінні експонати Бачинського можна побачити в УжНУ

14 листопада   280 років від дня народження видатного релігійного, культурно-освітнього просвітителя краю Андрія Бачинського.Багатогранна діяльність А.Бачинського дає підставу вважати його першим просвітителем на Закарпатті. Про Андрія Бачинського з великою шаною згадували нащадки в різні часи, писали місцеві газети. Його ім’я, як символ освіти, культури, цивілізації на Закарпатті, передавалося з покоління в покоління.

"Бавка" знову на Театральній. У відремонтованому приміщенні (Афіша)

У глядацькій залі Закарпатського академічного обласного театру ляльок "Бавка" на площі Театральній, 8 в Ужгороді проведений ремонт сценічної арки, осипання штукатурки з якої стало причиною того, що приміщення деякий час не експлуатувалося. З неділі 18 листопада театр знов починає працювати у звичному режимі і
готовий приймати своїх глядачів у теплому театральному приміщенні.

В Облмуздрамтеатрі стартує новий сезон

Закарпатський обласний державний український музично-драматичний театр підготував для глядачів у листопаді-грудні 3 комедії 3 музичні казки, драму та роман з народного життя.

Сувенірна крамничка в Ужгороді потрапила до Книги рекордів України (ФОТО)

Родина ужгородських підприємців Людмили та Сергія Чирських потрапила до «Книги рекордів України». Офіційне вручення диплому відбулося 7 листопада в Ужгороді, - інформує власкор Zaholovok.com.ua.

"Бавка" відкриває театральний сезон прем’єрою вистави за книжкою Олександра Гавроша (Програма)

У ляльковому театрі "Бавка" стартує 32-й театральний сезон. Пропонуємо репертуар на листопад 2012 року. Нагадуємо, що театр наразі працює у приміщенні Будинку культури профспілок на вулиці Руській, 3, 2-й поверх.

Закарпатські кішки позмагаються за звання "Міс кіс"

Хвостаті, вухаті, пухнасті та інші змагатимуться за звання найкращого…або найкращої кішки Закарпаття. Традиційна щорічна виставка-конкурс «Міс-кіс 2012» вібудеться у неділю 25 листопада. Просимо усіх охочих зареєструвати до участі своїх улюбленців попередньо. Прийом заявок проходитиме з 15 листопада.

1 грудня в Ужгороді пройде конкурс маленьких Перлинок

Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» запрошує до участі у конкурсі Міні-міс Ужгорода «Чарівна перлинка 2012». Якщо ваша дитина розкута, креативна, талановита та артистична, то вам саме до нас!

На літературний фестиваль до Ужгорода приїдуть 12 письменників із різних країн

На Закарпатті відбудеться літературний фестиваль «Карпатська ватра». У 2008 році в Ужгороді почав проводитися міжнародний літературний фестиваль «Карпатська ватра». Його ідея - зібрати разом письменників із різних регіонів Карпат, які пишуть українською мовою. Фестиваль проводиться що два роки і цьогоріч відбудеться вже втретє.

11 листопада Ужгороді відбудеться “Пап-джаз -фест”

Вперше фестиваль було проведено у 1997 року як всеукраїнський джазовий фестиваль, і вже наступного, 1998 року, фестиваль здобув статус міжнародного.

Свято молодого вина в Ужгороді святкуватимуть чотири дні (Програма)

Свято молодого вина «Народжене в Закарпатті» пройде 15-18 листопада 2012 року, м.Ужгород, у самому серці міста Ужгорода: вул.Корзо (Фанфан) -вул.Волошина (Шардоне).

До Ужгорода з виставкою приїхали п’ять чеських фотографів

В Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася пересувна виставка фотографій п’яти визначних фотографів з Чеської Республіки.

В Ужгороді презентують художній альбом з картинами семи художників

В Ужгороді презентують "7 днів". Саме так називається художній альбом, в якому представлені роботи семи ужгородських художників: Сергія Біби, Влада Габди, Сергія Дубовця, Павла Ковача, Тараса Табаки, Тараса Усика та Вадима Харабарука. "Ці митці не подібні один до одного. У своєрідності кожного простежується генетичний зв’язок зі стихійною силою мистецтва краю. Втілюючи на полотнах свої почуття, видіння, химерні фантазії, вони досить точно і безкомпромісно відображають ту ситуацію, в якій перебуває наше суспільство", -- пише у передмові автор проекту Наталія Гончарова.

У "Падіюні" навчатимуть мистецтву перевтілення

27 жовтня о 12.00 Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» запрошує на майстер-клас по акторській майстерності «Мистецтво перевтілення».

Викладачі УжНУ зняли фільм про відомого мовознавця-діалектолога

Фільм «Життя на карті діалекту» тривалістю 37 хвилин презентували в залі економічного факультету УжНУ. В   документальному жанрі вдалося показати хоч і невелику, зате вагому в ідейному плані частину життя та наукової діяльності українського мовознавця, доктора філологічних наук, професора Йосипа Дзендзелівського.

В Ужгороді на Хеловін організують демонологічну екскурсію

31 жовтня в Ужгороді з ініціативи кафедри туризму УжНУ з нагоди відомого кельтського свята Хеловін буде проведено   кілька флеш акцій.

В Ужгороді відбудеться фестиваль класичної та сучасної музики (Афіша)

Закарпатська обласна філармонія запрошує на ХІІ фестиваль класичної та сучасної музики "Музичне сузір’я Закарпаття", який триватиме з 24 жовтня по 7 листопада.

Анжеліка Лях стала Віце-міс на світовому конкурсі краси

Ужгородка Анжеліка Лях, модель агентства "One Models Agency", на світовому конкурсі "Miss Globe International", який відбувся вчора ввечері на Кіпрі (в м. Нікосія), здобула титул Miss Cosmopolitan та ІІІ Віце-міс світу.

В Ужгороді відфестивалив "Падіюн Євро-Данс-2012"

Три вікові категорії та дві номінації: сучасна та народна хореографія. Відтак переможців багацько. Колективи «Дружба» та «Зорецвіт» з Рівного отримали перші місця, «Соврєменнік» і «Веселкова мрія» з Вінничини теж перші у різних номінаціях, а ще перше місце у відповідній віковій категорії отримав Ужгородський театр танцю «Диво». Такі остаточні результати 4 всеукраїнського танцювального фестивалю «ПАДІЮН Євро-Данс 2012».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат