На Закарпатті затримано жителів трьох областей за підозрою в численних грабежах на території України

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 20.09.2018 23:19 КРИМІНАЛ

 

Співробітники поліції Закарпаття затримали чотирьох чоловіків із Запорізької, Дніпропетровської та Тернопільської областей за підозрою у грабежах та інших майнових злочинах в Ужгороді.

За місцями їх проживання проведено санкціоновані обшуки та виявлено речові докази, які допоможуть розкрити інші їх злочини на території України. Суму збитків тільки за двома фактами, вчиненими на початку року, оцінено в 150 тисяч доларів США.

Цього тижня відділ розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Закарпаття під процесуальним керівництвом обласної прокуратури спільно з управлінням карного розшуку апарату поліції області із залученням спецпідрозділу «КОРД» провели санкціоновані судом обшуки в рамках кримінальних проваджень.

Поліція вийшла на осіб, розслідуючи кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 ККУ, тобто крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Йдеться про крадіжку з помешкання керівника однієї з найбільших установ в області. Крім цього, в першому кварталі 2018 року на території Ужгорода сталися два пограбування громадян, які займалися підприємницькою діяльністю. Суму збитків за двома цими фактами оцінено в 150 тисяч доларів США.

Поліція Закарпаття провела ряд оперативно-розшукових заходів та вийшла на безпосередніх учасників цих злочинів. Грабіжниками виявилися жителі Запорізької, Дніпропетровської та Тернопільської областей віком 35-40 років. Всі неодноразово судимі за аналогічні майнові злочини. Одного з групи на момент спецоперації за інший злочин вже затримала поліція Чернівецької області. Решту чотирьох – слідчі та оперативники ГУНП в Закарпатській області. За місцями проживання фігурантів справи знайдено речові докази, які допоможуть розкрити інші їхні злочини на території України.

Всіх затриманих доставлено в Ужгород, де суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Поліція Закарпаття вивчає причетність групи до інших аналогічних злочинів на території краю.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат