Видавництво "Карпати" визнали кращим на "Книга-фесті-2018"

17.05.2018 18:59 ДОЗВІЛЛЯ

 

В Ужгороді завершилася 7-ма виставка "Книга-фест".

Журі, на чолі з доктором історичних наук Романом Офіцінським, обрало найкращих учасників у 14-ти номінаціях.

Головну нагороду у номінації «Фест-книга – 2018» одержало державне видавництво «Карпати» за книгу Михайла Приймича «Церковний живопис Закарпаття». За цю ж книгу видавництво здобуло перемогу і в номінації «Видання з мистецтвознавства», а за видання Сергія Федаки «Ми, Федір Корятович, з ласки Божої князь Мункача…» - в номінації «Животворне минуле».

Переможцем у номінації «Літературно-художнє видання: проза» стало видавництво «TIMPANI» за книжку «Рік довший ніж сторіччя» Любоша Юріка. Кращим у номінації «Літературно-художнє видання: поезія» стало видавництво «Знання» за альманах «Сім крутих перевалів».

Підприємство   «Ужгородська міська друкарня» здобуло перемогу у номінації «Довідково-інформаційне видання» за книжку «Освіта Закарпаття у цифрах і фактах 2016-2017 навчальний рік».

У номінації «Навчальне видання» переможцем визнано «Видавництво Олександри Гаркуші» за підручник «Словацька мова» Світлани Пахомової та Ярослава Джоґаника, а краще публіцистичне видання побачило світ у видавництві «Ґражда» - книжка «Особистість у вимірі часу» Юрія Балеги. Перемогу у номінації «Туризм і рекреація» здобуло видавництво «Патент» за книгу «Національний природний парк «Синевир»: становлення і розвиток» Юрія Бабічина. Кращим виданням для дітей визнали книжку «Pointbook. Різдвяна історія» Ольги Слави, видану в поліграфцентрі «Ліра».  

Фотоальбом «Ужгород» (укладачі С. Денисенко, А. Рущак, Т. Смірга), виданий товариством «РІК-У» переміг у номінації   «Образотворче видання».

У номінації «Краща книга закарпатського автора або книга про Закарпаття, видана за межами області» переможцем стало видавництво «Навчальна книга – Богдан» з книгою «Останній опришок Микола Шугай» Олександра Гавроша.

В межах виставки «Книга-фест-2018» також провели конкурс на кращий малюнок до твору серед юних художників. Відзнаку у номінації «Майбутній ілюстратор книги» отримав Максим Гебеш за ілюстрації до віршів Галини Малик «Пілот».

Книгою-симпатією відвідувачів виставки стало видання Ігоря Рассохи «Справжність Велесової книги: науковий доказ» київського видавництва «Український пріоритет».

Читайте також:
В Ужгороді стартувала масштабна книжкова виставка
Сергій Жадан візьме участь у Книга-фесті

ТЕГИ : книга-фест 2018 ужгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат