В Ужгороді стартувала масштабна книжкова виставка

17.05.2018 17:10 ДОЗВІЛЛЯ

 

Сьогодні відбулося урочисте відкриття традиційної виставки «Книга-фест-2018», яка проводиться на Закарпатті вже всьоме. Долучилися до цьогорічного книжкового свята крім закарпатських видавців та письменників гості з Києва, Львова, Тернополя, Чернівців та Харкова.

Керівник краю Геннадій Москаль, вітаючи учасників та відвідувачів виставки, висловив сподівання, що захід стане справжнім святом для тих, хто пише, створює, розповсюджує і читає книги.

–   Очевидно, що книговидавнича галузь потребує підтримки з боку держави, її потрібно визнати стратегічним пріоритетом і затвердити спеціальну програму. Закарпатська влада своїми силами намагається зберегти книговидавничу справу та інтерес до читання, для цього діє спеціальна програма підтримки місцевих авторів, завдяки якій публікуються важливі для збереження історичної пам’яті видання, – наголосив голова ОДА.

Також Г. Москаль з нагоди Дня працівників видавництв, поліграфії та книго розповсюдження нагородив кращих фахівців галузі почесними грамотами ОДА та подяками.

Учасників та відвідувачів виставки привітав і голова обласної ради   Михайло Рівіс, заступник Ужгородського міського голови Олесандр Білак, голова обласної організації національної спілки письменників Василь Густі та гість фестивалю – поет та прозаїк Володимир Шовкошитний.

Цьогорічне книжкове свято, яке проводиться в архітектурно-історичному комплексі «Совине гніздо» має декілька особливостей: вперше працює протягом двох днів та триває у співпраці з форумом «СлободаКульт», що представляє закарпатцям культуру Слобожанщини.

Протягом дня на відвідувачів чекає акція зі збору книг для українських воїнів, презентації видань, автограф-сесії. Вже сьогодні ввечері кращих на літературній виставці оберуть у 14-ти номінаціях, після чого відбудеться нагородження переможців конкурсу книги.

Завершить день поетичний вечір гостя з Харкова Сергія Жадана,   в рамках форуму «СлободаКульт».

Читайте також:
Сергій Жадан візьме участь у Книга-фесті

ТЕГИ : Книга фест 2018 ужгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат