Скандальні арешти в прикордонному Чопі - що ж сталося насправді

admin 31.05.2017 12:19 КРИМІНАЛ

 

У прикордонному Чопі скандальні затримання на хабарі. Причетні керівники міста. Департамент захисту економіки Нацполіції України дав скупу інформацію про затримання в Чопі.



"Працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції спільно з прокуратурою Закарпатської області та обласного Управління СБУ було задокументовано групу чиновників, які вимагали та отримали 4 тисячі доларів США. До групи хабарників входили міський голова одного із міст Закарпаття, депутати та начальники відділів міської ради. Чиновники вимагали від підприємця 4 тисячі доларів США за надання в оренду земельної ділянки та погодження дозвільної документації на розміщення малих архітектурних форм.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

На даний час проводиться огляд місця події та вирішується питання про затримання фігурантів в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йшлося в повідомленні.

Згодом стало відомо, що мова йде про місто Чоп.

PM265image002 PM101image004
Видання "Трибуна" підтвердило інформацію про затримання, посилаючись на слова самого мера Чопа Валерія Самардака.

"Чопський міський голова Валерій Самардак повідомив виданню “Трибуна”, що був знятий з потяга і затриманий працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області. Причиною таких дій мер Чопа вважає неприязні стосунки із начальником структури Андрієм Іванківим, який користуючись службовим становищем організував провокацію", - повідомила "Трибуна" і додала, що меру Чопа ніяких обвинувачень поки не висовували.

Згодом громадська активістка Лариса Ступак розмістила більш детальну інформацію та оприлюднила відео відразу після затримання чиновників на хабарі.

"Протягом дня, по Чопу пройшла хвиля обшуків. Обшук також проведено у головного архітектора міста Ганзела Д., який проживає в Ужгороді. Окрім того проведено обшуки в декількох кабінетах міської ради, в квартирах міського голови Самардака, депутата Русина В., землевпорядника Голода О. Операцію проводили обласна прокуратура, УЗЕ і СБУ. Хабар депутату міської ради дав таємничий підприємець з Дніпропетровська Мікулін. Який вже отримав у міськраді дозвіл на розміщення на Привокзальній площі міста для нібито встановлення з-ох будок для обміну валют. Тому незрозуміло за що саме він дав хабар, який від нього, за словами працівників міськради, ніхто не вимагав. Адже рішення по ньому вже було прийнято і договір був укладений.
Підприємець з’явився в міськраді нещодавно і ходив по кабінетах, активно рекламуючи свій дуже успішний бізнес і всім, до кого звертався, нав’язливо пропонував матеріальну допомогу. На День міста, чи на ще на якісь свята, чи для підтримки футбольної команди. Працівники міськради від нав’язливої допомоги відмовились. А депутат, мабуть довірився. Наразі всі фігуранти подій знаходяться в обласній прокуратурі на допитах. До речі, депутат Русин В. поводив себе спокійно і радо був готовий надати журналістам свої пояснення і коментарі. Але працівники УЗЕ не дозволили йому цього зробити. Організатори затримання депутата від коментарів відмовились. Треба додати, що діяли працівники УЗЕ злагоджено, видно було, що операція була добре продумана і підготовлена", – написала Лариса Ступак.




Справа дійсно гучна і тепер будемо очікувати рішення суду щодо запобіжного заходу для затриманих. Але ми хочемо нагадати, що влада Чопа зовсім недавно вже опинилася в центрі крупного міжнародного скандалу. Мова йде про те, що Угорщина змушена була розірвати угоду з мерією Чопа щодо крупного інвестиційного проекту по водозабезпеченню міста Чоп.

Власне з цим був пов'язаний і наступний скандал, коли заступник мера Оскар Балог пішов у відставку саме за підтримку угорського проекту. При цьому розігрувався дивний шантаж навколо його персони щодо подвійного громадянства.



http://prozak.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат