Українець намагався провести через кордон сувенірів на 186 тисяч гривень

27.11.2012 11:57 КРИМІНАЛ

Приховані від митного контрою 211 штук сувенірних виробів із срібла за шістьма декоративними панелями салону мікроавтобуса, від яких водій всіляко «відхрещувався», довелось вилучити чопським інспекторам на українсько-угорському кордоні через порушення митних правил.

Вчора ввечері, 26 листопада у зону митного контролю м/п «Тиса» заїхав вантажопасажирський автомобіль марки «Мерседес-Бенц» під керуванням 24-річного громадянина України, який повертався з Італії. Під час заповнення митної декларації молодик «щиросердечно» вказав про відсутність прихованих у мікроавтобусі будь-яких речей.
Та, коли інспектори у боксі поглибленого огляду, озброївшись викрутками, розібрали декоративну обшивку салону транспортного засобу, то виявили, що у конструктивних порожнинах знаходиться понад дві сотні заздалегідь прихованої сувенірної продукції різного асортименту іноземного виробництва. Зі слів нашого співвітчизника, виявлений товар йому не належить, відповідно про наявність його в автомобілі він не знав.  
Відтак, незаконні картини на дерев’яній основі, декоровані срібним плакуванням торгової марка „FANTIN ARGENTI, скляні зображення, різні підвіси, фотоальбом та рамки для фотографій, оздоблені срібним напиленням, фігурки ангелів з недорогоцінних металів, плаковані сріблом, оцінку яким нададуть товарознавчі експерти, вилучено на склад митниці. Також доправлено на штраф майданчик митної установи мікроавтобус «Мерседес-Бенц», вартістю 186 тисяч гривень, який використовувався порушником для переміщення прихованого товару через митний кордон України.
Вчинені дії підпадають під статтю 483 ч.1 Митного кодексу України, яка передбачає штрафні санкції та конфіскацію товарів разом з автомобілем після рішення суду.


За матеріалами прес-служби Чопської митниці

ТЕГИ : Чопська митницяЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат