Новини » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 5080, 20

Безоплатну правову допомогу закарпатцям надають у громадських приймальнях

Право громадян на безоплатну правову допомогу гарантує Закон України   «Про безоплатну правову допомогу», прийнятий   Верховною Радою України 8 липня 2011 року.

Одиноких батьків та матерів зрівняли у правах

Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівності прав одиноких матерів та одиноких батьків» № 239-VII.

Марію Когут нагороджено орденом

За вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері соціального захисту дітей, створення умов для всебічного їх розвитку Указом Президента України нагороджено і нашу землячку – матір-героїню, матір-виховательку дитячого будинку сімейного типу – Марію Василівну Когут орденом «княгині Ольги» ІІІ ступеня.
Управління інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

На Івана Купала найцікавіше буде у «Воєводино»

6-7 липня у «Воєводино» на Закарпатті відбудеться масштабне свято Івана Купала, яке курорт щороку проводить для дорослих та дітей. Насичена програма триватиме упродовж двох днів і відтворить давні купальські забави жителів Карпат, етнічні танці навколо вогню та розповість про таємниці купальської ночі.

Ужгородські літератори зберуться на "Вечір тендітної поезії та музики"

22 червня – «Вечір тендітної поезії та музики». Для вас виступить дівчина з Луцька Катя Piu (Катя Почапинська) – дівчина, що довіряє фортепіано найпотаємніші емоції, і клавіші відповідають їй взаємністю. Ця музика –   це максимально наповнений почуттями та драйвом мінімалізм. Саме цей, здавалося б оксюморон, робить творчість Каті Piu незвичайною і проникливою. Коли ви торкаєтесь її музики усередині вас проростає терпка і неочікувана ніжність, п’янка радість і легесенький, світлий сум.

На Закарпатті створено 15 первинної медико-санітарної допомоги

У понеділок, 10 червня відбулася нарада під керівництвом начальника обласного управління охорони здоров’я Романа Шніцера стосовно стану модернізації мережі медичних закладів області.

Міліція забезпечувала порядок на фестивалі "Довжанська фіра"

Днями минуло 630 років з часу першої письмової згадки про село Довге, що на Іршавщині. І хоча День села святкують щорічно, проте фестиваль «Довжанська фіра» місцеві жителі проводили вперше.

Понад мільярд гривень сплатили до зведеного бюджету Закарпаття

З них від оподаткування операцій на внутрішньому ринку регіону надійшло майже 823 млн. грн., що на 9 млн. грн. більше, ніж торік. Ще понад 590 млн. грн. було перераховано до казни митних платежів.

В антимонопольного комітету новий начальник

Головою Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України призначено Павла Калинича.

В Ужгороді горіла автоцистерна

8 червня о 12:35 до служби порятунку «101» Закарпатської області надійшло повідомлення про пожежу в автоцистерні, на вулиці Лавріщева, що в обласному центрі.

Цигани і дистрофіки

Обличчя Закарпаття в недалекому майбутньому.

Хто і кого народжує?

На демографічну ситуацію в Закарпатті впливають малолітні
породіллі й соціально незахищені, які виживають за дитячі гроші.

Огляд редакційної пошти

Наші читачі у своїх листах висловлюють свою думку, здебільшого пишуть про проблеми, а часом діляться і хорошими новинами. Редакція публікує листи, аби на них звернули увагу відповідні органи і, звісно, відповідно відреагували. Чекаємо від аудиторії нових листів і за можливості публікуватимемо й відповіді на запитання.

На Закарпатті представники УВКБ ООН вивчали потреби біженців

На Закарпатті з моніторинговим візитом перебували члени делегації Регіонального Представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні.

Нардеп просить для угорських школярів додаткові години української мови

Для представників угорської громади України величезне значення має засвоєння державної мови, адже це є важливою передумовою того, щоб вони змогли самовиразитися, зробити кар’єру на своїй рідній землі, врешті, стати повноцінною частиною українського суспільства та взяти участь у розбудові європейської України. Виходячи з цього, народний депутат Іштван Гайдош звернувся до Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника з проханням надати дозвіл у школах з угорською мовою навчання на відведення годин, які плануються призначити на вивчення другої іноземної мови, на вивчення української мови.

На Мукачівщині за 5 місяців сплатили до бюджету понад 14 мільйонів гривень

Ці кошти надійшли від платників податків за п’ять місяців поточного року. Левова частка цієї суми сплата єдиного податку спрощенцями-фізособами. Від приватних підприємців бюджет отримав майже понад 11 млн. грн. Це майже вдвічі перевищує надходження минулого року. В січні-травні 2012 року до бюджету було перераховано майже 7 млн. гривень єдиного податку.

Батьків і дітей попереджають про безпечне поводження на залізничному транспорті

Управління   Львівської залізниці в місті Ужгород попереджує про необхідність безпечного поводження в дорозі в літній період.

Юристи УжНУ заснували фахове електронне періодичне видання

Одним із найважливіших завдань сучасного періоду розвитку Української держави та суспільства є підвищення ефективності правового забезпечення. Однак у наш час за умов швидкої зміни нормативної бази, а також наукових досліджень все частіше потрібну інформацію правники отримують   з мережі Інтернет. На юридичному факультеті ДВНЗ «Ужгородський національний університет», що має потужний науковий потенціал, уже давно назріла потреба в електронному науковому виданні, на сторінках якого аналізувалися б актуальні проблеми з різних галузей права.

В Ужгородському   СІЗО виникла пожежа

За таким сценарієм на території Ужгородського слідчого ізолятора спільно з пенітенціарниками вогнеборці проводили навчання

Від отриманих тілесних ушкоджень з власної необережності на Хустщині померла людина

Оперативного чергового чергової частини хустського міськвідділу міліції   житель с. Стеблівка , що на Хустщині повідомив , що ним на полі неподалік проїжджої частини, було виявлено бездиханне тіло 54-го річного жителя с. Стеблівка   на імя Василь, з явними тілесними ушкодженнями на голові.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат