Новини » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-19') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 480, 20

Балога: Замість закарпатських угорців,   які виїдуть в Угорщину, можна заселити переселенців з Донбас

Нардеп від Закарпаття Віктор Балога дав інтерв’ю телеканалу «112» і у своєму ставленні до закарпатських угорців був дещо сумбурним. Власне інтерв’ю розпочалося з питань щодо Закону «Про освіту» і мовного конфлікту з Угорщиною.

Москаль: «Клан Балоги розпався»

Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль під час інтерв’ю телеканалу «Прямий».

Навчання виключно мовою нацменшин не допускає жодна країна Європи, – член Венеційської комісії

Сергій Головатий: «З якого це дива громадяни України мають за власний кошт готувати майбутніх спеціалістів для сусідніх держав»

Геннадій Москаль розповів про все цікаве, що відбувається на Закарпатті

Три основні теми для Закарпаття, які озвучив журналістам Геннадій Москаль, як позицію очільника Закарпатської ОДА:

Чому через мовний конфлікт дехто робить ворогами всіх закарпатців

В Україні почалася нездорова істерія проти закарпатців

Контрабанда, нелегали, подвійне громадянство — безпекові ризики Закарпаття

Обговорення відбулося в рамках круглого столу, який ініціював Національний інститут стратегічних досліджень при президентові України.

Москаль нагадав, як Балога вкрав 400 га землі у Синяку

Москаль відповів "активістці із Селиської сироварні" щодо вирубування 14000 га лісу, а також згадав як у 2011 році Віктор Балога у Синяку ніби збирався будувати рекреаційний комплекс, натомість обгородив ділянку металевою сіткою і пустив по ній струм.

Влада здає території

Останні події навколо окупованих територій України насторожують.

Чи буде в Закарпатті великий шмон корупціонерів

Приїзд в Закарпаття генпрокурора Юрія Луценка був невипадковим. Здавалося б, звичайна робоча поїздка. Та й то стільки галасу.

Про що говорили Москаль і угорський міністр Сіярто

9 жовтня міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто відвідав Ужгород і зустрівся з головою об­лас­ної державної адміністрації Геннадієм Мос­калем. Серед тем, що обговорювалися, — спів­праця між Закарпаттям і прикордонними регіонами Угорщини, економічне становище Закарпаття, події на Сході України тощо.

Експерт: Угорщина закриває у себе університети, але вмішується в освітні програми інших країн

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що на нараді країн Євросоюзу буде просити переглянути угоду з асоціації України з ЄС. Виною всьому освітній закон прийнятий в Україні нещодавно. Про це та інше говоритиме гість програми "Інфодень" (5 канал) Микола Давидюк.

Як закарпатець Гелетей у Києві лакеїв використовує

У журналістів програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») закрався сумнів, чи, бува, начальник УДО Валерій Гелетей не зловживає своїм становищем, систематично залучаючи своїх підлеглих для виконання не пов’язаних із держслужбою функцій? Не лише у випадку обслуговування весілля генпрокурорського сина, а й на інших приватних подіях. Наприклад, на власному дні народження, свідком якого стала знімальна група програми ще наприкінці серпня...

Одним із Балог зацікавилася прокуратура

Прокуратура буде розбиратися, яким чином у колишнього голови Закарпатської облради Івана Балоги задекларовано аж понад мільйон доларів. Прокуратура вже через суд витребувала всі деклараційні документи і тепер почне розслідування з приводу надмірних статків Івана Балоги. Зараз Іван Балога є народним депутатом і задекларував величезні доходи.

Колишні нардепи-регіонали замовили підрив угорського монументу на Верецькому перевалі

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали у Західній Україні двох зловмисників під час спроби закласти вибухівку під пам’ятним знаком однієї з національних меншин Закарпаття

Москаль закликає телеканал «ZIK» попросити вибачення в закарпатців за «неуків»

Геннадій Москаль відмовив у проханні телеканалу «ZIK» дати коментар, оскільки один із ведучих телеканалу – Остап Дроздов – обізвав мешканців Закарпаття, представників угорської та румунської громад, неуками.

Очільник Закарпаття – серед лідерів у рейтингу голів облдержадміністрацій

Вже традиційно український впливовий тижневик «Ділова столиця» оприлюднив рейтинг голів облдержадміністрацій за підсумками розвитку регіонів у першому півріччі 2017 року

Чому Порошенко підписав скандальний закон про освіту?

Президент наголосив, що закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі.

Угорський міністр Золтан Балог просить про зустріч із Лілією Гриневич через закон про освіту

Золтан Балог (на фото), керівник Міністерства людських ресурсів Угорщини, який опікується, серед іншого, питанням угорської освіти, наприкінці тижня в офіційному листі до Лілії Гриневич попросив її про особисту зустріч

Чим здивував Порошенко американців

Президент України Петро Порошенко знову навідався до США. Було кілька зустрічей з місцевим бізнесом, була зустріч із американським президентом, був виступ в ООН. Тут в Україні ми всі прекрасно знаємо, у якому стані перебуваємо, як рухається економіка і як нам тут живеться. Та не дуже весело живеться. Гривня падає, бо не витримує додаткового друку через необхідне рефінансування банків. Тобто, інфляція з’їдає «розвиток». Зарплати все одно не встигають за цінами та тарифами. Малий бізнес ледь виживає.

Активісти дослідили статки заступника прокурора Закарпаття Шимона

Знайомтесь, Іван Петрович Шимон — перший заступник прокурора Закарпатської області. З офіційного сайта прокуратури Закарпатської області відомо, що у 2002 році Іван Петрович Шимон закінчив Ужгородський національний університет, а також Національну академію прокуратури України. Відтоді він працював на різних посадах у Закарпатській та Львівській областях, а також тривалий час обіймав посади в Генеральній прокуратурі України.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат