Новини » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-19') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 500, 20

Москаль: «Звернення облради щодо «Закону про освіту» – проукраїнське по суті, хоч як би намагалися с

За звернення Президенту України з проханням внести поправки в «Закон про освіту» й направити його на експертизу Генеральному секретарю Ради Європи та Венеціанську комісію проголосували депутати всіх головних політичних сил, що представлені на Закарпатті.

У Словаччині заговорили про ще один пункт пропуску на українсько-словацькому кордоні

Словацька журналістка Катарина Клекнерова порушила тему відкриття нового пункту пропуску між Словаччиною та Україною. Йдеться про можливе створення нового КПП

Як осоромити державу через власне боягузтво

Україна осоромлена на весь світ. І все через те, що влада дуже налякана одним політиком — Михайлом Саакашвілі. Щоб зрозуміти, чому так сталося, варто згадати трохи історії.

Мустафа Найєм відвідав Ужгород та презентував громадську платформу “Ініціатива реальних дій”

12 вересня 2017 року народний депутат України Мустафа Найєм відвідав Ужгород та презентував громадську платформу “Ініціатива реальних дій”.

Москаль: «Хабарництво в архітектурно-будівельній інспекції – це наслідок жорсткої централізації"

Закарпаття займає одне з останніх місць за здачею приватного житла та комерційних об’єктів у експлуатацію, хоча стільки квадратних метрів, як будують у нашій області заробітчани, не будується ніде в Україні, – заявляє Геннадій Москаль.

Закон про освіту ухвалений. Закарпатські угорці проти

Нову редакцію Закону про освіту ухвалено. Законопроект був готовий ще три роки тому. Потім почалися дискусії. Багато кому не хотілося 12-річної освіти, багато хто виступав проти надання більшої свободи навчальним закладам. Але найбільше перипетій було навколо мови навчання у школах, де компактно проживають нацменшини. Влада проштовхувала зміни, які передбачали, що навчання у всіх закладах освіти повинне бути виключно українською мовою. Включно з дитячими садочками.

В Ужгороді проведуть зустріч із бізнесом на підтримку економічних реформ

Економічне зростання на 2-3% на рік нікого не влаштовує. Але рости швидше неможливо без економічних реформ

Ціни на автогаз б’ють рекорди: чому і що буде далі

Ціни на скраплений нафтовий газ на україн­ських АЗС зростають рекордними темпами. За місяць — майже на 40 %. Трейдери прогнозують, що вартість LPG досягне нових максимумів, а профільні експерти вважають інакше.

Опозиційні сили Закарпаття створили спільний штаб

30 серпня лідери закарпатських осередків партій Рух Валентина Наливайченка «Справедливість» та Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі заявили про створення штабу спільних дій. До них долучилася і партія УНА-УНСО. Відтепер ці політичні сили координуватимуть свої дії та виступатимуть спільним фронтом в українській політиці.

В осінньому повітрі запахло політикою: На Закарпатті три політсили створили спільний штаб

Стало відомо, що на всеукраїнському та на закарпатському рівнях Рух Валентина Наливайченка «Справедливість», Рух Нових Сил Міхеіла Саакашвілі та політична партія УНА-УНСО створюють спільний штаб дій.

Посол України в Угорщині про нагороду Путіну від Дебреценського університету

Любов Непоп про нагороду угорців Путіну: «Я вірю в те, що справедливість, свобода, міжнародне право переможуть. А Ви?»

Денщик голови Великоберезнянської райради показав "фак" на адресу журналіста

Знайомтесь, оце "чудо" – Микола Брензович, помічник і водій скандальновідомого голови Великоберезнянської районної ради Ярослава Шукаля

Країна купається в грошах

Вас непокоять обшарпані лікарні та школи? Ви не маєте з чого заплатити за комунальні послуги? Ви не можете відкласти на відпочинок? Не вистачає на одяг та їжу? Ви через це плануєте тікати з країни? Владні мужі в це не повірять.

Як закарпатці святкували День прапора

23 серпня в Україні відзначають державне свято - День Державного прапора

Незалежність без пафосу

Якось тихо і без пафосу йде підготовка до чергового Дня Незалежності України. Жодних анонсів про крупні патріотичні заходи. Свято, яке ще не так давно вважалося головним у країні, перетворюється на «зайвий шашличний вихідний».

Поважні гості з Європи відвідали дитсадок на Закарпатті

17 серпня делегація Пардубіцького краю на чолі з гетьманом Мартіном Нетолицьким продовжила   огляд   реалізованих спільних об’єктів

Закарпаття - серед лідерів у наборі першачків (ІНФОГРАФІКА)

У МОН оприлюднили цікаву інфографіку щодо підготовки до нового навчального року - цього року у 1-й клас піде 408 208 першокласників. Серед них і 10453 маленьких закарпатців.

Чому закарпатці не вірять у майбутнє країни і залишають її

Про це сумно говорити, але дедалі більше закарпатців виїжджають із країни. І якщо раніше мова йшла здебільшого про тимчасову трудову еміграцію, то зараз йдеться про зміну країни проживання назавжди.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат