На Іршавщині для політичного піару використовують лікарню

05.12.2019 21:07 ПОЛІТИКА

Сьогодні на Іршавщині люди перекрили автомобільну трасу Мукачево-Рогатин. Це була попереджувальна акція протесту проти ймовірного закриття Іршавської районної лікарні.

Справа в тому, що розглядалося питання створення госпітальних округів і дійсно обговорювалася можливість ліквідації Іршавської лікарні. Для людей цього було достатньо, щоб вийти на протест.

Більше того, масло у вогонь підлив і нардеп Віктор Балога, який на своїй сторінці у Фейсбук також звинуватив владу Закарпаття в тому, що вона має намір закрити райлікарню, яка обслуговує територію зі 100 тисячами населення.

"Ніхто не має права залишити 100 тисяч людей без доступних за відстанню медичних послуг. Тому, вважаю неприйнятними плани влади зменшити кількість багатопрофільних лікарень першого рівня на Закарпатті, зокрема, ліквідувати Іршавську районну лікарню. З такими, як у нас, дорогами люди витрачатимуть по декілька годин для того, щоб потрапити в найближчий до них медичний заклад. Це неприпустимо, особливо при складних випадках", - написав Балога.

На жаль, в Закарпатській ОДА загальмували з поясненням і воно вийшло вже тоді, коли люди почали бунтувати і ситуацією для піару почали використовувати політики.

Насправді. лікарню ніхто не закриває.

Лікарня є власністю Іршавської районної ради, яка і має приймати рішення щодо її діяльності, - пояснили в ОДА.

І все таки, звідки пішов шум. Насправді, дійсно є проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання створення госпітальних округів», у якому Іршавська райлікарня не відповідає всім вимогам багатофункціональної лікарні інтенсивного лікування. Цей проект розглядався на нараді в ОДА 27 листопада і викликав логічний протест з боку медиків Іршавщини. Ще через день Іршавська райрада на сесії прийняла звернення до Закарпатської ОДА з проханням відстояти лікарню. А вже 3-го грудня знову відбулася нарада в ОДА і було створено робочу групу, яка мала вивчити потужності лікарні та її потенціал, але жодним чином не йшлося про закриття лікарні і керівництво ОДА не має жодного наміру закривати лікарню.

Але, на жаль, комусь вигідно роздмухувати скандал на порожньому місці.

Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат