Новини » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-06') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 400, 20

Москаль: «Верховна Рада могла б оподаткувати не тільки ліси, а й річки, моря та болота»

Геннадій Москаль дав інтерв’ю телеканалу «112 Україна», в ході якого розкритикував прийнятий Верховною Радою Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств».

Сусідські війни

У нас знову проблеми з сусідами. І новий виток протистояння між Україною та Угорщиною стався через закарпатців. Не всіх, звичайно, а тих, хто захотів собі угорський паспорт.

У Виноградові у двір депутата міськради   Еліси Сідей кинули гранату

Вибухом пошкоджено фасад будинку. Це сталося сьогодні вночі.

Голову Хустської райради після року очікувань поновили на роботі

Ще наприкінці липня минулого року депутати Хустської райради більшістю голосів звільнили з посади свого голову Олександра Пацкана.

Вже час знаходити компроміс

Народ України втомився. Держава задихається через внутрішні протистояння. Вони повсюди. Чомусь стає дедалі важче знаходити спільну мову у багатьох питаннях. Чи це питання державного устрою, чи це питання геополітичного напряму країни, чи питання мови, або ж питання релігії. Скрізь протиріччя і мало хто здатен сідати за стіл переговорів. Мало хто здатен порозуміти один одного.

Європарламент підтримав введення санкцій ЄС проти Угорщини

Європейський парламент у середу, 12 вересня, підтримав запровадження санкційної процедури проти Угорщини у зв’язку з тривалим порушенням правил та цінностей Євросоюзу Будапештом.

Хто повинен керувати Україною

Так сталося, що у країнах пострадянського простору укорінилися такі системи влади, де найбільше повноважень має президент. Часто президенти стають узурпаторами влади, що веде до тоталітаризму. А от у європейських сусідів України головні управлінські функції належать прем’єр-міністрам.

Чому ми купуємо те, що можемо самі виробляти

В Україні все ще актуальним залишається питання відновлення економіки. І мова не про сировинну економіку, а про виробництво.

На Закарпатті побили голову обласного осередку партії Гриценка

На Закарпатті побили керівника обласного осередку партії Анатолія Гриценка "Громадянська позиція" Романа Цендру.

Довіра до банків повернеться, якщо будуть дешеві кредити на бізнес та житло

Українці вже декілька разів обпеклися після того, як їхні банківські вклади знецінилися. Свого часу банки надавали доволі хороші відсотки за депозити і люди понесли в банки заощадження. Тоді був підйом бізнесу та й люди брали сміливо кредити під житло чи бізнес.

Олексій Сапронов: Ми стали заручниками міжнародних кредитів

Політикум жваво обговорює проблему кредитування України міжнародними фінансовими інституціями. Дехто вважає, що без кредитів Міжнародного валютного фонду Україна просто не виживе і буде оголошено дефолт. На жаль, кредити МВФ надаються ще й під певні умови, які б’ють в першу чергу по простим людям.

Владна джинса на шпальтах та в ефірі

Скільки готові ви платити в рік, аби знати, що відвідує чи з ким зустрічається голова міста/села? За нас це вирішують наші депутати і сума з бюджету може коливатися від мільйона до якихось там кількасот гривень – це на розсуд обранців. Власне як і те, чи за інформування платити приватним ЗМІ, чи утримувати цілі штати комунальних редакцій. З останнім буде закінчено до кінця року – завершується роздержавлення муніципальних газет: вони стануть або приватними, або ліквідованими.

У Закарпатській облраді може розвалитися провладна коаліція

Через затримання на хабарі голови Виноградівської РДА в Закарпатській облраді може розвалитися провладна коаліція.

Чому Україна лише втратила від блокади Донбасу

Важко зрозуміти, що рухало людьми, які пропонували заблокувати окуповані території на Донбасі. Хтось таким чином хотів покарати окупантів. Насправді, ця блокада спрацювали лише проти України. І взагалі війна на Донбасі явно затягнулася.

На Закарпатті знову актуальним стало угорське питання

Стосунки між Україною та Угорщиною знову загострилися. Цього разу приводом став виступ прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Румунії. Орбан виступив із промовою в румунському курортному містечку Беїле-Тушнад, населення якого майже повністю складають етнічні угорці.

Олексій Сапронов: Потрібно вгамувати зарплатні апетити чиновників

Була думка, що якщо в Україні підняти зарплати державним службовцям, то вони не будуть брати хабарів. Така собі боротьба з корупцією. Ну і почалося…

На Мукачівщині почалася боротьба за крісло голови РДА

Схоже на те, що на Закарпатті вивільняться два крісла голів райадміністрацій. І якщо перше вивільнення сталося через самовпевненість у безкарності самого голови, то навколо іншого почалися ігри.

Угорці Закарпаття просять голову ЦВК створити в області угорський виборчий округ

З відповідним листом до голови Центральної виборчої комісії України Михайла Охендовського звернувся голова КМКС Ласло Брензович.

Москаль: «Якби кожен українець повісив український прапор у Берегові, то угорська символіка там загу

Голова Закарпатської ОДА вважає, що конфліктні ситуації довкола використання угорцями національної символіки на Закарпатті є штучними й надуманими. Про це він заявив під час розлогого інтерв’ю виданню Укрінформ:

Активіст Данацко хоче перекрити дорогу. Москаль пропонує йому лопату

Чергова порція сарказму від голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат