Скандал! В Україну не пустили уповноваженого уряду Угорщини по Закарпаттю

28.11.2020 12:49 ПОЛІТИКА

Українські прикордонники не пустили в Україну уповноваженого уряду Угорщини відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області Іштвана Грежу.

Це топ-чиновник Угорщини, який опікується Закарпаттям, і саме через якого тут реалізовуються сотні проектів допомоги Закарпаттю з боку Угорщини.

Як повідомляє Європейська Правда, Іштван Грежа мав намір зранку заїхати на Закарпаття через ПП «Лужанка», однак його не пропустили. Він близько години очікував на рішення прикордонників і потім повернувся в Угорщину.

При цьому Європейська Правда зазначає, що уряд Угорщини був попереджений про те, що Іштван Грежа у списку тих чиновників, яким в’їзд в Україну заборонений через втручання у вибори.

Можна не сумніватися, що Угорщина зробить черговий крок у відповідь, а сміливість української влади пояснюється тим, що Угорщина наразі є в опалі до керівництва Євросоюзу. Нещодавно Угорщина навіть заблокувала прийняття бюджету Євросоюзу.

Наразі у Будапешті керівник дипломатичного відомства Угорщини Петер Сійярто викликав до себе Посла України в Угорщині і дав зрозуміти, що Україна вчинила недружній крок. При цьому сам Іштван Грежа не був помічений у втручання до виборчої кампанії.

У свою чергу Культурне товариство угорців Закарпаття КМКС також висловило жаль із приводу таких дій української влади і нагадало, що особисто Іштван Грежа брав участь у реалізації доброчинних проектів на Закарпатті, наданні допомоги нашому краю, будівництві та реконструкції дитячих садочків, а також об’єктів культури й мистецтва.

Угорці також нагадали, що зовсім нещодавно глави дипломатичних відомств України та Угорщини домовилися про щонайтіснішу співпрацю між нашими державами.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат