Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-28') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 660, 20

Лікування при отруєнні грибами триває від двох тижнів до двох місяців

Справжні грибарі знають, де і коли шукати гриби, а ось для аматорів пошуки часто закінчуються лікарняним ліжком.

Схуднути допоможуть крупи і риба нежирних сортів

Щоб не поправлятися, треба правильно харчуватися. Так радить Аніта Луценко, один із тренерів програми "Зважені і щасливі" на каналі СТБ.

Життя зі щепленням чи без?

Батьки бояться вакцинації своїх дітей під впливом
засобів масової інформації, кажуть фахівці.

Через великий вміст глюкози випадає волосся, слояться нігті і з’являється зайва вага

Щоб схуднути — треба повноцінно харчуватися і жодному разі не виключати з раціону вуглеводи, білки чи тваринні жири. Таку пораду дає дієтолог Світлана Фус, яка консультувала героїв шоу "Зважені та щасливі".

Знизити ризик інсульту допоможуть помідори

Фінські учені з університету в Куопіо виявили дивовижну властивість помідорів, які мають у великих кількостях антиоксидант під назвою лікопін.

Спеції та прянощі — це природні антибіотики

"Спеції і прянощі дуже корисні і їх треба обов'язково вживати, - рекомендує Лоліта Колесник, гастроентеролог. - Вони всі володіють бактерицидними властивостями, кожна спеція по-різному і діє на різні бактерії. Але людина повинна пам'ятати про дози. А взагалі, все залежить від смаків та вподобань. Людина сама повинна вибрати, що їй підходить, що смачно. Не можна вживати спеції у дуже рідкісних випадках, це стосується важкохворих, які мають проблеми з виразками".

Яблука знищують шкідливий холестерин у крові

Одне яблуко на день позбавить від шкідливого холестерину, що сприяє появі проблем із артеріями.

Вчені назвали найздоровіші продукти всіх часів

Правильний раціон може захистити від хвороб серця, зміцнити імунітет та подарувати струнку фігуру. Не лякатися словосполучення "здорова їжа" та розпочати революцію у вашому холодильнику закликає видання Time, представляючи Топ-31 найкорисніших продуктів.

Оливкова олія укріплює кістки і виводить малі камені

Столичний дієтолог 53-річна Лариса Чопенко погоджується, що будь-яка олія в малих дозах корисна для жовчного міхура, коли порушений відтік жовчі. При цьому виходять малі камені.

У Закарпатті народилася перша у 2012 році трійня! (ФОТО)

В Ужгородському перинатальному центрі народилась перша цього року трійня.   Родина Романюк з Рахівщини поповнилась двома хлопчиками та однією дівчинкою.   Про те, що замість однієї дитини буде три, подружжя знало ще з 5-го тижня вагітності.

Восени найкраще підходить виноградна дієта

Виноград треба їсти всім, а восени його можна споживати щодня. Так вважає столичний дієтолог Людмила Острова.

В Україні очікують два нові види грипу "Вікторія" та "Вісконсин"

Як повідомила завідувач епідвідділу   обласної СЕС Світлана Оберемко згідно даних ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського, НАМН України» в наступному епідемічному сезоні 2012-2013р. в Україні прогнозується сумісна циркуляція вірусів грипу А(H3N2), а саме – нового штаму А/Вікторія/361/2011, який поки що не зреалізував в нашій країні свої епідемічні властивості, а також нового для України штаму вірусу грипу B/Вісконсін/1/2010. Також не виключена можливість циркуляції вірусу грипу А/Н1N1/Каліфорнія/2009, але його роль в епідемічному процесі буде другорядною.

Яку отруту ми їмо?

Які добавки до продуктів визнані небезпечними, але без попереджень продаються в Україні.

У сухих сніданках для дітей завищені норми цукру

За красивими обіцянками найчастіше стоїть калорійний солодкий продукт, часом ще й зі штучними добавками. Тож батькам варто не лінуватись, і не розраховувати на готові продукти, а готувати дітям сніданки самостійно.

Дієти шкодять жіночому організму, особливо страждає серце

9 вересня Київ відвідав Луїджі Граттон, доктор медичних наук та спеціаліст сімейної медицини, дієтології і спортивного харчування. У коментарі кореспонденту Gazeta.ua Віце-президент із глобального продуктового маркетингу компанії Herbalife розповів про шкоду дієт для молодих дівчат.

Австрійці навчають невідкладній допомозі 28 фахівців   у Закарпатті (ФОТО+ВІДЕО)

Протягом двох тижнів фахівці з австрійської Служби ліквідації катастроф і надання першої медичної допомоги навчатимуть   закарпатців азам невідкладної медичної допомоги.

Учені: курці мають гірший сон, а пасивні курці – пам’ять

Дослідники з німецької медичної школи Charite Berlin дійшли висновку, курці сплять менше, ніж ті, хто не палить, та гірше відпочивають під час сну.

Стреси підвищують ризик інсульту

Хронічні стреси можуть створювати підвищений ризик для інсульту.

Камені невеликих розмірів з печінки виводить гречка

"Чистила печінку оливковим маслом і соком лимону. Через тиждень почало сильно боліти у шлунку. Виявилося, у мене загострився гастрит", - каже Олена Шумкова з Полтави.

Аби не допустити розвитку легеневого серця

На сьогодні в медико-соціальному та економічному планах хронічне обструктивне захворювання легень (ХОЗЛ) є важливою проблемою охорони здоров’я. Воно є однією з основних причин хворобливості та смертності. Населення хворіє на це захворювання роками і передчасно помирає від нього або від його ускладнень. У всьому світі спостерігається пришвидшене зростання ХОЗЛ унаслідок тривалої дії факторів ризику і старіння населення.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат