Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-25') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 600, 20

У Закарпатті за 20 хвилин виявляють алергію (ВІДЕО)

Про профілактику та лікування алергічних захворювань розповідали у вівторок на прес-конференції журналістам обласний алерголог Богдана БУЛЕЗА та дитячий алерголог м.Ужгорода Алла ПЕТРИЩАК.

Через зростання ГРВІ канікули у школірів Ужгорода розпочалися на два дні раніше

З 21 березня в навчальних закладах Ужгорода введено обмежувальні заходи. Як пояснила лікар-епідеміолог Закарпатської обласної лабораторії центру Державної СЕС України Вікторія ТИМЧИК, за останній тиждень збільшилась кільсть захворівших на ГРВІ серед школярів вікової категорії 6-14 років. Різки перепади температури повітря   сприяли розповсюдженню збудиників ГРВІ. З тим, щоб попередити подальше поширення ГРВІ міською владою Ужгорода було прийнято рішення про введення карантину у школах міста.

На Закарпатті розпочинається акція "Серце до серця"

18 березня відбувся брифінг стосовно проведення у Закарпатській області VIIІ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця». Цього року вона пройде під гаслом «Почуй світ».

Прес-конференція до Дня нирки (ЧАС ЗМІНЕНО)

У вівторок, 12 березня в 13.00 в прес-центрі обласного Центру здоров'я (пл. Театральна, 6) відбудеться прес-конференція присвячена Всесвітньому дню нирки, який буде відзначатися 14 березня 2013. Тема цього року: «Гостре пошкодження нирки».

Ужгородські лікарі вчилися діагностиці дитячих хвороб (ВІДЕО)

Як ефективно профілактувати і лікувати найбільш поширені хвороби у дітей обговорювали в Ужгороді на науковій конференції педіатри, пульмонологи, гастроентерологи та сімейні лікарі з усієї області.
Такі освітні конференції за участі провідних фахівців держави стали традиційними і проводяться в Закарпатті вже втретє.

Клініка Вашої мрії

У нашій країні краще не хворіти — це відомий факт. Чому — теж відомо: не дай Боже зайвий раз потрапити у ці похмурі, позбавлені будь-якої надії, технічного та медикаментозного забезпечення приміщення, у ці переповнені людьми та специфічним запахом коридори… Але найгірше те, що за кожним новим аналізом чи дослідженням треба йти в інший кінець міста, а щоб отримати консультацію спе­ціаліста, треба обдзвонити купу знайомих і «домовитися». І це не вина лікарів, це проблема системи.

Cонцезахисні окуляри — ховатися від сонця немає потреби!

У минулому числі «РІО» ми розпочали цикл статей-порад, які, сподіваємося, стануть у нагоді всім, хто вирішив придбати сонцезахисні окуляри й цим надійно захистити очі. Перша наша публікація стосувалася теми адекватної вартості окулярів та найголовнішого їхнього компонента — лінз, зокрема їхнього складу.

Стоматологи УжНУ безкоштовно полікували зуби дітям з особливими потребами (ФОТОРЕПОРТАЖ)

4 березня на стоматологічному факультеті Ужгородського національного університету інтерни лікували дітей з вадами слуху.

Не мружитися на сонці допоможуть тільки   справжні сонцезахисні окуляри!

Весна вже почала радувати нас першими сонячними променями. І виходячи зі «зимової сплячки», час задуматися й над вибором сонцезахисних окулярів.

Закарпатці-вірники зможуть зробити знімок легень біля храмів (ВІДЕО)

Як зупинити туберкульоз і спонукати людей проходити флюорографічне обстеження обговорювали на конференції медики –фтизіатри з усієї області. Адже саме з 22 лютого стартував місячник боротьби з туберкульозом. Серед новацій у профілактичній роботі: залучення до просвітницької роботи духовенства всіх конфесій. Заплановано, що біля храмів будуть стояти пересувні флюорографи, де прихожани можуть пройти обстеження.

Підбір окулярів — серйозна справа!

Здавалося б, вибрати окуляри зовсім не важка річ: прийшов, приміряв кілька і «на око» визначив кращі. Та при купівлі окулярів потрібно зважати на деякі дуже важливі фактори. Що треба знати про окуляри, ми намагатимемося окреслити у цій статті.

В Ужгороді відкрилася європейська клініка сімейної медицини

21 лютого в Ужгороді відбулася знаменна для Закарпатської області подія – урочисте відкриття першої в Україні КЛІНІКИ «ГЕМО МЕДИКА»! Це частина міжнародної компанії “Hemo Medika Group”, до складу якої також входять лабораторії по всій Україні. У відкритті взяли участь Густав Гулік, генеральний директор HEMO MEDIKA Group, Володимир Брич, заступник начальника управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА та Янка Бур’янова, Генеральний консул Словацької республіки в м. Ужгороді.

Ужгородські хірурги та священики обговорили співпрацю у лікуванні пацієнтів (ВІДЕО)

Незвичний семінар провели спільно в Ужгороді хірурги та священики. Про єдність тілесного і духовного говорили лікарі душ і тіл людських. Співпраця між медициною та церквою відновлює свої давні традиції, адже гармонійне поєдання саме цих двох покликаннь допомагає досягнути максимально ефекту при лікуванні.

Антибіотики й гомеопатичні грип не вилікують

Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті.

Закарпатська стоматполіклініка одержала нове сучасне обладнання (ФОТО, ВІДЕО)

Дві новенькі стоматологічні установки днями отримала обласна стоматполіклініка в Ужгороді. Сучасне обладнання закуплено за кошти обласного бюджету в рамках «Програми поліпшення стоматологічного здоров»я населення Закарпатської області на 2008-2012 роки».

Лікарі обговорили сучасні методики діагностики і лікування онкзахворюваності в області (ВІДЕО)

За офіційною статистикою МОЗ, кожен 50-й українець живе з діагнозом «онко». Рак займає друге місце серед причин смертності після серцево-судинних захворювань. За останнє десятиліття в Україні спостерігається зростання онкологічних хвороб. Кількість первинних хворих на злоякісні новоутворення - майже 160 тисяч осіб. Щоденно в країні виникає 442 нових випадки раку, або 18 – щогодини!
На сьогодні в Україні проживає понад 1 млн людей, які в різний час перенесли онкологічне захворювання. Щороку в Україні від раку помирає майже 90 тис. українців, з яких третина - особи працездатного віку.

Хода "пінгвін" рятує від падінь й переломів на льоду

Лікар-травматолог клініки "Медісвіт" Назар Вадзюк рекомендує кілька правил безпечної ходи в ожеледицю.

В Ужгороді розкажуть про ситуацію з онкохворими

До Всесвітнього дня боротьби з онкозахворюваннями у понеділок, 4 лютого, о 12.00 у прес-центрі УОЗ   (пл. Театральна, 6, обласний Центр здоров'я) відбудеться прес-конференція.

Обираючи окуляри, ви обираєте очі!

У одному з попередніх номерів «РІО» ми інформували читачів про три основні моменти, якими категорично не можна нехтувати під час вибору окулярів. Нагадаємо, мова йшла про, в першу чергу, перевірку зору, далі —   про підбір необхідних окулярних лінз, а згодом зручної оправи. Так от, купуючи окуляри, головне знати на чому економити не варто. І якщо оправа це справа зручності, антиалергенності, смаку та вашого іміджу, то лінзи — це те, заради чого ви таки вирішили вдягнути окуляри.

На Закарпатті проводять майстер-клас з лікування остеопорозу

  Протягом трьох днів   в області буде тривати наукова конференція та майстер-клас для медиків з питань діагностики та лікування остеопорозу. В Ужгороді, Хусті та Берегово відомий науковець та авторитетний вчений,   президент Української асоціації остеопорозу, керівник відділу клінічної фізіології та патології опорно-рухового апарату Інституту геронтології АМН України   Владислав Поворознюк навчатиме сімейних лікарів, ортопедів-травматологів, гінекологів, ендокринологів та ревматологів - всіх тих, хто так чи інакше стикається з цією підступною хворобою та її наслідками.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат