Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-27') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 640, 20

Про правові аспекти медичного права розкажуть в Ужгороді (ВИПРАВЛЕНО)

У понеділок, 10 грудня об 11.00 в Обласні лікарні відбудеться брифінг з нагоди Міжнародного дня прав людини та Всеукраїнського тижня права.

Смоланка — кращий лікар України

Близько місяця тому закарпатський нейрохірург Володимир Смоланка став єдиним   представником Закарпаття та Ужгорода зокрема, якого нагородили у Києві   найвищою відзнакою у сфері медицини — Національною Медичною Премією, визнавши його кращим медиком України.

Ліки для гіпертоніків можна купувати з суттєвою знижкою

В Україні та Закарпатті зокрема стартував пілотний проект, завдяки якому ціни на ліки для гіпертоніків відтепер можна придбати з суттєвою знижкою.

Яблуками чистять нирки, а родзинками - печінку

Чистити кишечник, нирки і печінку від шлаків можна буряком, яблуками та родзинками. Так радить своїм пацієнтам столичний дієтолог Людмила Острова.

35 закарпатців, які хворіють СНІДом, перебувають на обліку (ФОТО, ВІДЕО)

Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначатиметься 1 грудня, в обласному Центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом відбулась прес-конференція.
За словами головного лікаря Центру Івана Миронюка в області щорічно фіксується 50-60 нових випадків інфікування на ВІЛ-СНІД. Загалом на сьогодні в Закарпатті на диспансерному обліку перебуває 278 ВІЛ-інфікованих, із них - 35 хворі на СНІД.

Рубці після вітряної віспи можна вивести коренем алтею

Киянка 29-річна Світлана Гришак вивела з обличчя рубці після вітрянки настоєм з кореня алтею.

З Берегівської психлікарні втікла група пацієнтів

Факт підтвердили у СГЗ УМВС України в Закарпатській області.

Волосся сивіє через стреси та алкоголь

Українці почали сивіти у 25-30 років. Про це розповідає столичний лікар-трихолог Олександр Білецький.

400 закарпатців щороку захворівають на рак легень

В Ужгороді онкологи та пульмонологи обговорювали методи діагностики та лікування раку легенів.

До презумпції згоди на трансплантацію українці не готові

До закону про презумпцію згоди трансплантації органів після смерті Україна на сьогоднішній день абсолютно не готова. Про це заявила депутат від Партії регіонів, глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва (НА ФОТО) в ефірі телеканалу ICTV.

Сніданок для відмінника. Поради дієтолога

Бачити своїх дітей здоровими й успішними в навчанні прагнуть більшість батьків: після школи, діти вивчають іноземні мови, відвідують спортивні секції, грають на музичних інструментах, малюють, співають, танцюють.

Чергова спроба рейдерства — стоматологи Ужгорода збираються на барикади?

На початку тижня до мас-медіа Закарпаття звернувся колектив Закарпатської обласної клінічної стоматологічної поліклініки, який скаржиться на свавільні та протиправні дії органів місцевого самоврядування міста Ужгорода.

Загадкова гомеопатія

Пневмонія завдала серцю молодої ужгородки певних ускладнень, відтак лікувалася досить радикальними препаратами. Кілька місяців терапії й жодних результатів. Лікар скептично дивився на її бажання пройти курс гомеопатії, мовляв, що це дасть?.. Однак згодом сам був украй здивований позитивними результатами. А закарпатка Лариса дізналася про гомеопатію в далекому 1980 році від своєї подруги з Москви. А в 1982 році захворіла на ангіну, яка важко піддавалася лікуванню. Коли ангіна набула гнійної форми, жінка не могла вже їсти, то знайомий лікар порекомендував гомеопатію. Три дні — як рукою зняло. Відтоді Лариса лікується лише гомеопатією, рекомендує своїй родині та близьким, ба, навіть не раз виліковувала свого кота.

Вбиває, лікує і діагностує — проміні на службі у закарпатскої медицини (ФОТО+ВІДЕО)

Сьогодні святкують своє професійне свято рентгенологи. Саме 8 жовтня 106 років тому німецький професор Вільгельм Рентген відкрив нові проміні за допомоги яких можна проникати через будь-які предмети, стіни і навіть людське тіло.

Жувальні гумки з барвниками шкідливі для печінки, кишково-шлункового тракту і шкіри

"Жувальною гумкою можна скористатися тільки у трьох випадках, - коментує гастроентеролог Лоліта Колесник. – Якщо у людини знижена кислотність, якщо у неї синдром Шегрена і з гігієнічних міркувань. Що це означає? Є люди, які скаржаться на сухість у роті. Їм перед вживанням їжі треба подразнити слинні залози, щоб ротова порожнина зволожилась і відповідно була готова до їжі. Адже в ротовій порожнині перетравлюються вуглеводи".

8 дітей померли після щеплення у 2012 році

Цього року в Україні після щеплень померли вісім дітей. Журналістам програми "Гроші" потрапив в руки унікальний документ - витяг з внутрішньої звітності МОЗ.

Зміцнити імунітет і нормалізувати кишково-шлунковий тракт допоможе хурма

Сезон хурми в Україні у розпалі. Терапевт Ольга Марченко рекомендує мало не кожному споживати "їжу богів", адже не зважаючи на те, що це продукт заморський, не з наших країв, корисних властивостей у нього - хоч відбавляй.

В Ужгороді продемонстрували єдиний в Україні фантомний манекен (ВІДЕО+ФОТО)

В   Ужгороді пройшла наукова-практична конференція, яка   зібрала анeстезіологів з усієї області. За словами обласного анестезіолога   ВАДИМА АВДЄЄВА такі зібранні відбуваються чотири рази на рік.

Паління під час вагітності може позначитися на майбутніх онуках – вчені

Американські науковці застерігають: паління під час вагітності може відбитися на здоров’ї не лише дитини, а й майбутніх онуків.

Материнська турбота може впливати на розмір мозку дитини – вчені

Американські неврологи продемонстрували вражаючу різницю між знімками мозку двох 3-річок, яким їхні мами приділяли різну кількість уваги.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат