Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-10') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 14220, 20

Двоє закарпаток отримали звання "Заслужених", одна – "Народної"

До 8 Березня високими державними нагородами удостоєно майже півтори сотні українок із різних областей.

В Ужгороді можуть з’явитися вулиці Шухевича та Івасюка

Науково-дослідний інститут українознавства надіслав Богдану Андріїву та Геннадію Москалю рекомендації щодо перейменування вулиць міста Ужгорода – відповідно до "декомунізаційного" законодавства.

У Берегові активісти готові блокувати вантажівки, якщо не буде об’їзної дороги (ДОПОВНЕНО)

У пункті пропуску «Лужанка-Берегшурань» на грудень 2016 року планується відкриття вантажного терміналу. Але за відсутності об’їзної дороги, потік великогабаритного транспорту буде спрямований вулицями Берегова.

Двом закарпатцям не вдалось повернутись додому. Їх затримали прикордонники

Співробітники Чопського загону Держприкордонслужби 5 березня затримали двох жителів Великоберезнянського району за підозрою в спробі незаконного проникнення зі Словаччини в Україну.

В Ужгороді встановлять нову прикрасу міста

Нові лавиці планують розмістити у місцях масового скупчення людей та біля житлових будинків.

При Закарпатлісі утворять Громадську раду. Головне — аби був сенс для природи

При закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства буде утворено Громадську раду. Установчі збори призначені на 10 березня.

Угорщина продовжує видавати паспорти закарпатським угорцям (мовою оригіналу)

Посол Венгрии в Украине Эрно Кешкень в интервью «Экономическим известиям» отметил, что законодательством Венгрии (Законом «О гражданстве» от 1993 года) закреплено, что венгры, проживающие в других государствах, могут в упрощенной форме получать венгерское гражданство.

Офіційно власникам автомобілів з іноземною реєстрацією

Фахівці Закарпатської митниці ДФС інформують, що статтею 95 Митного кодексу України встановлені такі строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту: зокрема, для автомобільного транспорту – 10 діб (у разі переміщення в зоні діяльності однієї митниці – 5 діб).

Пасажирські перевезення в Ужгороді   здійснюють родичі мера та корупціонер

Більшість маршрутів пасажирських перевезень належать фірмі родичів мера Ужгорода Богдана Андріїва і ця фірма цього року розпиляє в 6 разів більше компенсаційних коштів, ніж минулого року

Як розпізнати шахраїв на ринку   праці в Закарпатті

Під виглядом багатообіцяючих роботодавців на наших краян «полюють» підприємливі шахраї — мережеві маркетологи, діячі фінансових та торговельних пірамід тощо. Тому будьте пильні, щоб не потрапити на їх гачок та не позбутися своїх останніх збережень.

Правила стилю: Тамара Готра

Ми продовжуємо писати про стиль відомих і красивих дівчат із Закарпаття. Запитуємо у них про гардероб, улюблені парфуми, секрети макіяжу та догляду за собою, особливості харчування і спорту, загалом усе про загальний образ.

Що дає нам шлюб?

Психолог про співмешкання, «союз персня» і традиційність закарпатців у питанні стосунків.

Ляльку-мотанку починають із голови   і не залишають роботу, доки повністю не завершать

Ужгородка Юлія Галовець стверджує, що лялька-мотанка це ритуал.

Площа Театральна затоплюється дощовими водами (Фотофакт)

Туристичний центр Ужгорода, пл. Театральна після дощу...

Потрібно зберегти унікальну алею Боздоського парку

Останнім часом Боздоський парк дуже занепав. Фактично відчувалося, що там не було господаря. Влада повинна терміново почати порятунок парку.

Головний архітектор Кошіц: «Якби у Кошіцах так обрізали дерева як в Ужгороді – я би плакала»

Головний архітектор міста Кошіц Петронелла Кіральова: «Якби у Кошіцах так обрізали дерева як в Ужгороді – я би плакала».
Аби записати інтерв’ю з головним архітектором Кошіц Петронеллою Кіралевою, зустрічаємось з нею в одному з ужгородських кафе.

В Ужгороді відкриється виставка синагог

4 березня о 15.00 у виставковому залі Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту відбудеться відкриття виставки робіт фотохудожника й історика архітектури Рудольфа Клейна "Синагоги Східної та Центральної Європи 1782-1944".

У Закарпатті почалося інноваційне навчання фізиці (ФОТО)

1 березня краудфандингова платформа "GoFundEd" розпочала свою роботу. Це сервіс, який дозволяє вчителю з будь-якого куточка України знайти фінансові ресурси для потреб класу і реалізувати проекти, що покращують якість викладання та розвивають учнів інноваційним способом.

Закарпатські вчителі зможуть отримати гроші для своїх креативних проектів

Центр інноваційної освіти “Про.Світ” запустив краудфандингову платформу
GoFundEd для освітніх проектів України.

Мукачево: Андрій Балога відзвітує за перші сто днів при владі

У п’ятницю, 4 березня відбудеться прес-конференція Андрія Балоги, який озвучить результати роботи його команди в місті та окреслить наступні кроки.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат