Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-08') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 11520, 20

У сусідів Закарпаття проходить ювілейний фестиваль Sziget

9 серпня в столиці Угорщини Будапешті розпочався традиційний грандіозний фестиваль Sziget. Подія триватиме до 16 серпня, тому бажаючі закарпатці ще цілком можуть встигнути потрапити на Острів Свободи.

Чому закарпатці не вірять у майбутнє країни і залишають її

Про це сумно говорити, але дедалі більше закарпатців виїжджають із країни. І якщо раніше мова йшла здебільшого про тимчасову трудову еміграцію, то зараз йдеться про зміну країни проживання назавжди.

А що зміниться в Ужгороді й Мукачеві?

На початку червня мукачівці побачили нові автобуси, які курсуватимуть вулицями їхнього міста. Як пише видання «РМС», Мукачево закупило 20 нових автобусів, загальна вартість яких складає 44 мільйони 200 тисяч гривень.

Вікові дерева Закарпаття

Природу Закарпаття часто прирівнюють до природи Швейцарії, називаючи наш край карпатською Швейцарією. Кожен, кому випадає нагода подорожувати ним, мимоволі оцінює його природну красу.

В Ужгороді з’явилася площа Воргола

І відкрилася виставка його репродукцій.

«Берчені-фест»: фестиваль традицій та звичаїв провели в Ужгороді

5 серпня в Ужгородському замку прогулювалися історичні персоналії –— граф Міклош Берчені та його дружина Крістіна Чакі. У замку відбувся культурно-історичний фестиваль «Берчені-фест», який організувала громадська організація «Pro Cultura Subcarpathica».

Влада Ужгорода змушена реагувати на петицію про заборону виступів цирків із використанням тварин

Електронна петиція ужгородців про заборони виступів цирків із використанням тварин та пересувних звіринців набрала необхідні 250 підписів. Тепер влада змушена буде реагувати на цю петицію.

В світ виходить академічне видання про музичне мистецтво Закарпаття

Вперше в історії Закарпаття у вересні 2017 р. виходить у світ 1-й том 9-томного академічного видання „Музика Срібної Землі”, приурочений до 25-річчя творчої діяльності Закарпатської організації Національної спілки композиторів України.

Чеська Височина та Закарпаття: співпраця поширюється

З 9 по 12 серпня на Закарпатті перебуватиме з візитом делегація Краю Височіна Чеської Республіки, яку очолив Зденек Кадлец – голова крайового уряду Краю Височина

Табло для туристичної навігації запрацювало в Ужгороді

На площі Поштовій в Ужгороді, як повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради, запрацювало інформаційне табло із сенсорним дисплеєм

Фільм «Межа», який знімали на Закарпатті, встановив рекорд у словацькому кінопрокаті

Словацько-український кримінальний трилер Петера Бебʼяка «Межа» встановив рекорд словацького кінопрокату, повідомляє видання FNE.

На Хустщині люди з інвалідністю відпочивають у таборі

На Хустщині відбувся фізкультурно-реабілітаційний табір для людей з інвалідністю "Карпатія-2017"

У Закарпатській ОДА розкажуть про транскордонне співробітництво нашого краю

У п’ятницю, 11 серпня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбудеться брифінг на тему: «Зовнішньоекономічна, інвестиційна діяльність та транскордонне співробітництво в Закарпатській області».

Чотири тони питної води та продуктів харчування з Тячівщини відправлено в зону АТО

Днями біля Тячівської РДА відбулася чергова відправка вантажу у зону АТО. На цей раз його склад становила питна вода, яка там на вагу золота, а також продукти харчування для бійців та мирного населення так званої “сірої зони” .

Ужгород: акція “Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну”

За підтримки громадської організації “Ти не один” 13 серпня в Ужгороді на площі Театральній пройде Всеукраїнська культурно-мистецька патріотична акція під назвою “Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну”

Понад 87, 5 тисяч закарпатців отримали медикаменти за програмою «Доступні ліки»

Як відомо, урядова Програма «Доступні ліки» стартувала по всій країні   з 1 квітні цього року.

Закарпаття отримало перший «липневий транш» від дорожнього експерименту – понад 10,8 млн. грн.

В обласний бюджет Закарпаття надійшли 10 мільйонів 884 тисяч гривень від перевиконання Закарпатською митницею ДФС щомісячних планових надходжень за липень (так званий «дорожній експеримент»).

На Закарпатті чистять від сміття Вільшанське водосховище

Почалися роботи з очищення від сміття Вільшанського водосховища, що на межі Хустського та Міжгірського районів, та прилеглих до нього територій.

59 бійці2в 128-ї бригади нагороджено медалями та грамотами Міноборони

Більшість нагород військові отримали безпосередньо на бойових позиціях у зоні АТО.

Сир з молока буйволів: на Закарпатті розташована унікальна ферма

Слідуйте маршрутом від Хуста, де вам трапиться на шляху страусина ферма, далі завітайте в село Іза, і ознайомтесь як місцеві займаються лозоплетінням...

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат