Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-07') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 11360, 20

На базі «дубових» лісгоспів відбувся науково-практичний семінар

Лісівниками Закарпаття на днях було проведено науково-практичний семінар «Діброва» на базі двох лісових господарств - ДП «Берегівське ЛГ» та ДП «Мукачівське ЛГ». Семінар був проведений з метою висвітлити в засобах масової інформації особливості ведення лісового господарства в умовах Закарпаття та лісовідновлення дібров.

В Ужгороді незабаром відзначатимуть День міста (ПРОГРАМА)

Традиційно наприкінці вересня Ужгород святкує свій День народження. Цього року на 22-24 вересня організатори підготували фестивалі, концерти, етнодійства, шоу-програми, спортивні змагання

Москаль: «Хабарництво в архітектурно-будівельній інспекції – це наслідок жорсткої централізації"

Закарпаття займає одне з останніх місць за здачею приватного житла та комерційних об’єктів у експлуатацію, хоча стільки квадратних метрів, як будують у нашій області заробітчани, не будується ніде в Україні, – заявляє Геннадій Москаль.

Тячівська ОТГ стала першою громадою в Україні, яка буде видавати паспорти для виїзду за кордон в ЦНА

ЦНАП в Тячеві розпочав роботу в тестовому режимі та готується запропонувати мешканцям громади актуальні та якісні адмінпослуги

Співробітника Закарпатгазу спіймали на хабарі. Роз'яснення прес-служби ПАТ

У п’ятницю, 8 вересня, слідчими прокуратури Закарпатської області спільно з співробітниками УЗЕ в Закарпатській області задокументовано факт отримання неправомірної вигоди працівником ПАТ «Закарпатгаз». Компанія співпрацює зі слідством і надає необхідну допомогу.

Закон про освіту ухвалений. Закарпатські угорці проти

Нову редакцію Закону про освіту ухвалено. Законопроект був готовий ще три роки тому. Потім почалися дискусії. Багато кому не хотілося 12-річної освіти, багато хто виступав проти надання більшої свободи навчальним закладам. Але найбільше перипетій було навколо мови навчання у школах, де компактно проживають нацменшини. Влада проштовхувала зміни, які передбачали, що навчання у всіх закладах освіти повинне бути виключно українською мовою. Включно з дитячими садочками.

Закарпатські добровольці — у серці, пам’яті й бронзі…

Історія закарпатських добровольців сягає початку далекого 1939 року, коли наш край був окупований військами фашистської Угорщини. Відтоді аж до 1941-го, незважаючи на переслідування з боку влади, тисячі закарпатських юнаків і дівчат нелегально переходили угорсько-радянський кордон, аби потрапити на той бік Карпат. Усі вони вірили: настане час, коли Закарпаття позбудеться поневолювачів, — і самі прагнули взяти участь у визволенні свого народу. Та не так сталося, як гадалося… Молоді хлопці й дівчата за нелегальний перехід кордону і «шпигунство» на користь Угорщини діставали від трьох до восьми років ув’язнення, а деякі були засуджені навіть до страти.

Гірка доля пам’ятника Адольфу Добрянському

Цього року виповниться 200 років від дня народження славного сина і будителя свого народу Адольфа Добрянського. За проросійську позицію та його сприяння в придушенні Угорської революції, угорські власті пробачити йому це не змогли.

В Ужгороді замість старих електропідстанцій встановлюють нові сучасні

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» встановило дві трансформаторні підстанції незвичної форми у центральній частині міста, що викликало безліч запитань ужгородців.   Особливо та, що була встановлена позаду Лялькового театру.

Тренер фехтувальників Анатолій Герей отримав відзнаку «За заслуги перед Закарпаттям»

Сьогодні з нагоди Дня фізичної культури і спорту, яку в країні відзначають у другу суботу вересня, на площі Народній в Ужгороді   відбулося спортивне свято.

Москаль: «Новий Закон про освіту суперечить Європейській хартії регіональних мов, Закону «Про націон

Прийнятий більшістю Верховної Ради новий Закон про освіту не відповідає Європейській хартії регіональних мов або мов меншин, яку Україна ратифікувала в 2003 році, Закону «Про національні меншини в Україні» та міжнародним договорам, укладеним Україною із сусідніми країнами. Так вважає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

На кордоні з Угорщиною прикордонники попередили дві спроби тютюнової контрабанди

Дві спроби незаконного переміщення тютюнової контрабанди попередили учора на кордоні з Угорщиною   прикордонники Мукачівського загону.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат