Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-09-28') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 31540, 20

Студенти і викладачі японського вишу ознайомилися з інвестиційними можливостями Закарпаття

Здійснюючи турне по ряду європейських країн, група викладачів і студентів   Токійського університету (Японія) на чолі з професором економіки Фуджіо Мітсуока   минулої п’ятниці відвідали Ужгород. Їх цікавили умови розвитку підприємництва і зокрема самопочуття   інвесторів у краї, який безпосередньо межує з регіонами країн Європейського Союзу.

В Ужгороді "Мерседес" збив на переході на смерть жінку

Аварія сталася вчора вранці. Жінка на яку наїхав автомобіль померла на місці. Водія "Мерседеса" доставлено до лікарні. Автомобіль поміщений на штрафмайданчик.

В УжНУ тепер навчатимуться студенти комерційних вишів і за неуспішність не відраховуватимуть

Адміністративні зміни, які очікують УжНУ найближчим часом, озвучив новопризначений в.о. Ректора Федір Ващук під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом і студентами філологічного факультету та факультету РГФ. Відтепер іноземну мову вивчатимуть з 1 по 5 курс, на відміну від дворічного навчання, яке досі було на філфаці. Ще одним не менш важливим предметом, з якого наприкінці навчання студенти складатимуть іспит, стане “Ділова українська мова” та “Інформаційні технології”. Замість факультету РГФ в УжНУ створять Інститут іноземної філології, а журналістам додадуть спеціальність “Міжнародна інформація”.

Пластуни розкажуть про відзначення 100-ліття та презентують історичні книги

Завтра, 11 вересня, закарпатські пластуни розкажуть про відзначення 100-ліття Пласту в Україні та в Закарпатті, а також про участь закарпатських пластунів у всеукраїнських таборах та Ювілейній пластовій зустрічі у Львові.

Під час селекторної наради обговорили процес земельного реформування у межах Закарпаття

У понеділок, 10 вересня, в облдержадміністрації відбулася селекторна нарада стосовно стану інвентаризації та грошової оцінки земель області. У нараді взяли участь радник Президента України Олександр Нєфьодов, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, радник голови Державного агентства земельних ресурсів України Олександр Філатов, начальники обласних управлінь, голови райдержадміністрацій.

На Закарпатті обговорили нові проекти співпраці з краєм Височина

25 спільних інвестиційних проектів у   галузі туризму, екології та   соціальній   сфері загальною вартістю   більше 16 мільйонів гривень реалізовано   за   5 років   співпраці   Закарпаття та чеського   краю Височина.   Нинішнього   року до них додасться ще 10.

Закарпатським господарям виплачують гроші за утримання телят

У Закарпатській області діє програма Мініагрополітики «Державна підтримка галузі тваринництва». Мета програми - збільшити обсяги виробництва м’яса та молочної продукції.

Сьогодні в Ужгороді презентують організацію із захисту тварин

Днями в Ужгороді офіційно зареєстрували нову громадську організацію, основна мета якої — захист, догляд та пошук домівки безпритульним тваринам. Та новою організація є лише за паперами, оскільки впродовж тривалого часу волонтери «Барбосу» активно допомагають тваринам, лікуючи їх та підшуковуючи нових господарів.

На Закарпаття приїхали міжнародні спостерігачі для контролювання виборчої кампанії

У п’ятницю, 7 вересня, заступник голови облдержадміністрації Антон Громовий зустрівся з офіційними спостерігачами неурядової організації CANADEM Барбарою Пушкар та Андрієм Телішевськи.

Доброго ранку, любі читачі!

Сьогодні понеділок, 10 вересня. Релаксуйте зранку за чашечкою ароматної кави, і всі буденні справи здаватимуться легкими і нетривалими. Намагайтеся запам’ятовувати хороші миті протягом дня, емоції, які отримуєте від свого оточення: навіть невеликий заряд приємностей додасть сил у майбутніх звершеннях. Гарного настрою, смачного кавування, зустрічних посмішок та хороших спогадів від понеділка!

Термометр людської байдужості

Випадки отруєння ужгородських собак не витримують жодної статистики, і тим більше, пояснення.

Новий в.о. ректора УжНУ Ващук встановлює нові правила

Сьогодні в залі економічного факультету Ужгородського національного університету зібралися декани всіх факультетів, представники профкому вишу, а також місцевих ЗМІ та влади.   Причиною цього став наказ, згідно з яким Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник 6 вересня 2012 року призначив на посаду в. о. ректора УжНУ професора Федора Ващука. Першими його урочисто привітали на цій посаді голова Закарпастької ОДА Олександр Ледида   та міський голова Ужгорода Вікор Погорєлов.

Угорську мову зробили регіональною в Береговому

Береговецька міська рада надала угорській мові статус регіональної на території міста. Про це сказав міський голова Берегове Іштван Гайдош, повідомляє Укрінформ.

Сергій Ратушняк: ГОЛОВНЕ ЗЛО І ТРАГЕДІЯ ЦІЄЇ ОБЛАСТІ — Вітьок Балога

Держава Україна на 22­му році своєї незалежності позбавлена майбутнього і навіть засобів для існування.

Як виявилося, Кеменяш — один із презервативів Балоги...

Алкоголік екс-ректор Вегеш зняв свою кандидатуру на користь Кеменяша. Балога поквапився заявити, що Камиш може представляти будь-яку силу — він усе одно член нашої («барвівсько-єдиноцентристської») команди.

Сумне свято. Розформування...

Свого часу Ужгород був військовим форпостом Радянського Союзу. За незалежності військові частини почали скорочувати, однак тут залишалися потужна інфраструктура і навчальна база, тому було вирішено, що деякі підрозділи варто залишити. Так було зовсім донедавна, аж поки міністром оборони не став колишній громадянин Росії Саламатін.

Самозванці-підстилки

Балога почав розчищати дорогу для своїх родичів та підстилок, яких веде в парламент.

Позичте студентові грошей

З вересня обіцяють збільшення стипендій, яке може обернутися їх зменшенням.

Вища освіта в Україні: між традиціями та інноваціями

Радянську освіту називали одним із найбільших здобутків тогочасної системи. Сьогодні ж найкращою похвалою вважають «європейськість» навчального закладу. Чим доводиться жертвувати у балансі між збереженням традиції та запровадженням інновацій?

Про Україну майже нічого не знають, але докладають зусиль для відновлення її архітектури

У Невицькому замку безкорисливо працюють волонтери з семи країн.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат