На думку міністра, Закарпаття має стати прикладом для України у транскордонній співпраці

11.10.2013 14:48 ПОДІЇ

Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко відвідав Закарпаття з робочим візитом. У рамках перебування в області О. Клименко зустрівся з інвесторами Західної України та проінспектував хід реконструкції митного посту «Тиса» на кордоні Чоп—Загонь.

Під час розмови з журналістами міністр доходів і зборів України відзначив наявність успішного досвіду у транскордонній співпраці західних регіонів, зокрема і Закарпаття. На думку міністра, в контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС західні регіони України мають стати драйверами економічної євроінтеграції. «На сьогодні з усіх регіонів України саме західні області, й перш за все Закарпаття, мають досвід тривалого транскордонного співробітництва з країнами Євросоюзу. Місцевий бізнес активно використовує таку конкурентну перевагу, як наявність спільного кордону з ЄС. У рамках зони вільної торгівлі певна дифузія економіки України з економіками країн ЄС неминуча. Західний регіон єдиний, де цей процес уже відбувається з об’єктивних причин. Зараз ваш досвід стане в нагоді бізнесменам усієї країни», — зазначив Олександр Клименко.

Наразі у трьох західних областях (Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській) працюють майже 78 тисяч інвестиційних підприємств. Тільки на Закарпатті працюють інвестори з понад 50 країн. Обсяг інвестицій — понад 350 млн. доларів.
Міністр також відзначив важливість збільшення кількості малих та середніх підприємств для економічного розвитку західних регіонів.   «Переконаний, що синхронізація зусиль Головного управління Міндоходів у регіоні та обласної влади в питаннях   підтримки малого бізнесу матиме позитивний ефект для розвитку підприємницької ініціативи», — зазначив Олександр Клименко.

ТЕГИ : Олександр Клименко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат