Хто може стати донором ооцитів?

22.04.2022 11:09 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Донорство яйцеклітин – важлива місія, котра допомагає бездітним парам відчути щастя батьківства. Жінки-донори виконують благородне завдання і дарують надію тим, хто її потребує. Та попри це, процес донації потребує часу та сил, а, отже, підходить не всім. ГО «Донори за життя» розповість, хто може стати донором яйцеклітин та на яких умовах це відбувається.

Критерії відбору

Донорство ооцитів – це добровільна здача здорових, готових до запліднення яйцеклітин, що в подальшому потрібні для екстракорпорального запліднення.

Не зважаючи на те, що донорство – це благородно, це також і дуже відповідально. Охочі поділитися своїми яйцеклітинами мають пройти ретельний відбір, що складається із декількох етапів:

Спочатку відбір проводиться за такими критеріями:

  • Вік жінки має бути від 18 до 29 років. Вага – до 80 кг. Зріст – від 158 см.
  • Важливо, аби донор була фізично та психічно здорова, а також не мала жодних спадкових захворювань.
  • Обов’язковою є наявність власної здорової дитини/дітей.
  • Донором може стати жінка без будь-яких шкідливих звичок.
  • Також важливо не мати жодних медичних протипоказань до донорства.
  • Перевагою буде приваблива зовнішність та чудові розумові задатки.
  • Після того, як потенційний донор пройде попередній відбір, наступним етапом буде медичне обстеження. Воно включає в себе здачу аналізів, УЗД, генетичні обстеження, обстеження на різні інфекції, вивчення групи крові, а також огляд та консультацію гінеколога, терапевта і психолога.

Усі медичні обстеження та аналізи для потенційного донора проводяться безкоштовно – за рахунок клініки.

Тільки після того, як жінка пройде ці 2 етапи відбору, вона може стати донором та готуватися до наступних кроків – стимуляції ооцитів та їх забору.

Особливості процесу донорства

Жінки, що беруть участь у програмі донації ооцитів, отримують такі гарантії:

  • Особисті дані та стан здоров’я жінки не передаються третім особам та залишаються конфіденційними.
  • Грошова виплата за донорство (до 1000 €) відбувається після забору яйцеклітин. Розмір винагороди залежить від кількості зібраних ооцитів.
  • Усі медичні послуги – безкоштовні для потенційних донорів. Навіть, якщо донор не підійшов, всі обстеження та аналізи залишають безоплатними.
  • Участь у програмі донації узаконена в Україні (наказ №787 МОЗ України).
  • Всі медичні маніпуляції проводяться під ретельним наглядом кваліфікованих лікарів та з використанням сертифікованих препаратів.

Як стати донором?

Для того, щоб взяти участь у програмі донації яйцеклітин, необхідно звернутися в громадську організацію «Донори за життя». Заповніть заявку на сайті та дочекайтеся, доки з вами зв’яжуться координатори і узгодять подальші дії. Подаруйте іншим шанс на щасливе батьківство та отримайте гідну винагороду! Чекаємо на вашу заявку!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат