9-річний хлопець з Мукачівщини став світовим рекордсменом у гирьовому спорті

26.10.2023 12:31 СПОРТ

Хлопчик з села Клячаново Мукачівського району Василь Маєвський-молодший здобув титул світового рекордсмена в гирьовому спорті. Йому всього 9 років, а він вже штовхає спортивні снаряди як справжній богатир. За 1 хвилину він зміг підняти гирю вагою 16 кг аж 20 разів при власній вазі 48,5 кг. І що для рекорду найважливіше: в абсолютно правильній техніці.

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповіла керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, - повідомляє mukachevo.rayon.in.ua

«Чи багато ви знаєте дітей світових рекордсменів? Думаю, що ні. Бо таких і насправді одиниці. А тепер уявіть, скільки ця дитина має трудитися, щоб досягти таких результатів, які не кожному дорослому під силу», – зазначає керівниця.

Ми багато реєструємо силових рекордів. Але витривалість і сила цього хлопчика вражає. Мабуть, перший рекорд йому можна було реєструвати ще в 10 місяців – ледве навчившись ходити, дитина підняла і понесла 6 кілограмову гирю. А в 4 роки він уже став постійним відвідувачем спортзалу. Тато і тренер Василь Маєвський-старший вже тоді помітив у сина спортивний характер і волю до перемоги.

«Чи знаєте ви, хто найсильніший чоловік на планеті? Українець – Олексій Новиков. А хто з жінок є найсильнішою на планеті? Українка – Ольга Лящук. Тепер ви знаєте, хто з дітей є найсильнішим у світі. Маленький українець – Василь Маєвський. Наші герої», – додає Лана Вєтрова.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат