Футбол. «Іванівці» пішли у відрив

Євген Свищо 15.02.2013 17:19 СПОРТ

 

Минулої неділі відбулись матчі 7 туру зимової першості Мукачівського району з футболу.

В центральній грі, як туру, так і загалом чемпіонату, зустрілись «Іванівці» та «Нижній Коропець». Перші хвилини пройшли у боротьбі за центр поля. «Коропівці» віддали контроль над м’ячем і зосередились на захисті своїх воріт. У господарів активним був Іван Чикаловський, який кілька разів змушував порушувати на собі правила. Традиційно небезпечними були стандарти у виконанні Василя Варги. Однак його удари для досвідченого Олександра Дудинського не стали надскладними. Небезпечніше було після навісних передач на 10-й та 13-й, які замикав Петро Зийнич. У першому епізоді м’яч полетів повз ворота, а в другому – суперника врятувала поперечина. Ближче до середини тайму активізувались Юрій Сорока та Мирослав Бундаш, однак гол відбувся в протилежні ворота. Все, на що спромоглися гравці «Нижнього Коропця» на початку гри, це кілька напівгострих моментів через правий фланг, де активними були Мирослав Решко та Йосип Бундаш. Однак, із цього вони витиснули максимум. Триходівка на 19-й хвилині у виконанні Віктора Гея-старшого, М. Решка та Й. Бундаш завершилась прострілом останнього. м’яч у нього зрізався з ноги і влетів у лівий верхній кут. Воротар Василь Гудивок вже зробив рух на вихід із воріт, тому зреагувати не зміг – 1:0. Цей курйоз мобілізував «Іванівці» до активніших дій. Вони презентували для глядачів п'ятихвилинку тотального володіння м’ячем. До всього цього, у одному з єдиноборств зазнав ушкодження і залишив поле Й. Бундаш. Та «нижньокоропівці» вміло відбивалися і господарі змогли створити реальну небезпеку тільки на 33-й хвилині. Після потужного удару Івана Качура м’яч просвистів у кількох сантиметрах від правої стійки. Суперник одразу відповів гострою контратакою, на вістрі якої був Віктор Гей-молодший, та захисники вчасно винесли м’яч за межі поля.

У другому таймі команди показали кращу результативність. Вже на 37-й хвилині «Іванівці» відновили рівновагу. Арбітр призначив пенальті за навмисну гру рукою. М. Бундаш з точки влучив у лівий кут. Воротар зреагував на політ м’яча, однак не відбив його – 1:1. Далі П. Зийнич та В. Гей-молодший обмінялись ударами з дальніх дистанцій на 42-й та 46-й хвилинах. На щастя для голкіперів м’яч оминув ворота. Далі активізувався юний півзахисник «Іванівців» Роман Гитик. Спочатку на 48-й хвилині він небезпечно пробив головою, а через 4 хвилини після його пострілу з меж штрафного майданчика захисники винесли шкіряного з лінії воріт. Те, що не вдалось Роману, на 55-й хвилині втілив у життя М. Бундаш. В. Варга діагональною передачею, з правого на лівий фланг, знайшов форварда, який вихрем увірвався в штрафний майданчик, залишив позаду двох суперників, а третій був змушений сфолити проти нього. Арбітр призначив другий пенальті. М. Бундаш з точки влучив у лівий кут. При цьому, страж воріт поворухнувся тільки після того, як м’яч торкнувся сітки – 2:1. Відомий форвард взяв участь і в наступному голі, коли І. Качур зробив перехоплення в центрі поля і середнім пасом вивів його на ударну позицію. Підступний удар М. Бундаша воротар відбив перед собою, а на добивання першим підбіг І. Качур і перекинув О. Дудинського – 3:1. На 63-й хвилині суперник міг скоротити розрив у рахунку, коли Віктора Гея-молодшого вивели на ударну позицію в шести метрах перед воротами. Однак, захисники змогли заблокувати його спробу пробити і м’яч рикошетом вилетів на кутовий. Під завісу гри кілька небезпечних навісних передач вдалися М. Решку, однак на виході впевнено зіграв В. Гудивок, який реабілітувався за помилку в 1 таймі.

Осічкою «Н. Коропця» скористались конкуренти. Так «Нове Давидково» здобуло три пункти у матчі проти «Дерцена». Аутсайдер дав бій чемпіону, змусивши того попрацювати на повну. Початок був за «новодавидківцями», у яких активністю виділялись Генріх Мкртчан та В, Ковтун. Саме вони завершили атаки на 9-й та 11-й хвилинах. У першому випадку на удар Г. Мкртчана, з передачі В. Ковтуна, зреагував воротар Іван Пуга. Після майже ідентичної атаки через 2 хвилини Г. Мкртчан все-таки вколотив влучив у лівий нижній кут – 1:0. Ще за дві хвилини граючий головний тренер «Н. Давидкова» Євген Качур втратив нагоду подвоїти рахунок, коли після ювелірної передачі Андрія Сироватка, ударом з п'яти метрів, запустив шкіряного вище поперечини. Своєю, чи не єдиною, нагодою відзначитись на 16-й хвилині   «дерценці» скористались краще. Захисники дозволили центрфорварду Вадиму Веселовському двічі поспіль розстріляти свої ворота із вбивчої позиції. Як наслідок, з другої спроби нападник не схибив – 1:1. Не встигли його партнери як слід відсвяткувати локальний успіх, як отримали пенальті у свої ворота з гру рукою захисника у власному карному майданчику. Його реалізував В. Ковтун – 2:1. Далі активізувались його партнери Сергій Кампов та Антон Лендєл, які стали «акумуляторами семи небезпечних атак своєї команди» на противагу двом у суперника. Однак, гол стався біля протилежних   воріт. Непорозуміння захисників та воротаря «Нового Давидкова» на 28-й хвилині призвело до другого голу В. Веселовського – 2:2. Через 4 хвилини досвідчений Анатолій Рипкович втратив нагоду вивести «Дерцен» уперед, коли його постріл прийшовся трохи вище правої дев'ятки.

Початок другого став плавним продовженням першого. На 38-й вихід віч-на-віч з воротарем отримав В. Веселовський, однак затягнув з ударом і захисник відтіснив його на правий край штрафного майданчика, а спроба прострільної передачі була невдалою. Суперник одразу відповів небезпечним прострілом з правого флангу А. Лендєла, який замкнув С. Кампов. На щастя для І. Пуги м’яч пролетів вище поперечини. На 41-й хвилині В. Веселовський додав до дубля результативну передачу на Василя Горвата, а той вивів свою команду вперед – 3:2. Через 2 хвилини арбітр призначив другий пенальті. Цього разу «дерценці» не за правилами зустріли Г. Мкртчана. В. Ковтун ударом з позначки розвів воротаря та м’яч по протилежних кутах і оформив дубль – 3:3. Далі А. Лендєл разом із юним талантом Василем Сливкою організували кілька гострих атак через правий фланг. У одному з епізодів, на 54-й хвилині, В. Ковтун заробив для своїх партнерів право на штрафний удар. Г. Мкртчан пробив у лівий кут   ударом, який в народі іменують «сухий лист», який І. Пуга зміг перевести на кутовий. Навіс С. Кампова ударом головою замкнув В. Ковтун і оформив хет-трик – 4:3. Через 4 хвилини відбулось нове взяття воріт, коли С. Кампов, скориставшись коротким   пасом Г. Мкртчана, вколотив м’яч у лівий кут. На щастя для суперника лайнсмен побачив у півзахисника положення поза грою. «Дерценці» відповіли на 61-й хвилині ударом у лівий нижній кут А. Рипковича, який відбив воротар. С. Кампов відзначився результативною передачею на 65-й хвилині, коли середнім пасом знайшов у центрі штрафного майданчика А. Сироватка і той реалізував вихід один-в-один на воротаря – 5:3. Через хвилину рахунок міг стати розгромним, та потужному удару граючого президента «Н. Давидкова» В. Мердєєва забракло влучності.

Не менш запеклою була гра «Ключарки» – «Лавки». Її долю вирішив єдиний влучний удар головою «ключарківця» Ярослава Габовди, який відбувся на початку другого тайму – 1:0. «Ракошино» каменя на камені не залишило від «Чинадієва» – 5:1. А от дублери «ракошинців» розгромно поступились принциповому супернику «Бобовищу» – 0:4.

Після цих ігор одноосібним лідером стали «Іванівці», а «Ракошино» залишило позаду «Н. Коропець». «Бобовище» випередило «Дерцен» та «Ракошино-2». У наступному 8 турі центральним стане двобій «Іванівці» – «Чинадієво», а в 9-му турі на нас очікує супергра «Іванівці» — «Ракошино».

7 тур
10 лютого, неділя:
«Бобовище» — «Ракошино-2» — 4:0, «Ракошино» — «Чинадієво» — 5:1, «Ключарки» —   «Лавки» 1:0,   «Н. Давидково»— «Дрисино» — 5:3, «Іванівці» — «Н. Коропець» — 3:1,

8 тур
17 лютого, неділя:
стадіон с. Ракошино:
11.00 – «Ракошино-2» – «Лавки», 12.30 – «Ключарки» – «Н. Коропець», 14.00 – «Дрисино» – «Ракошино»;
стадіон с. Іванівці: 12.30 – «Н. Давидково» – «Бобовище», «Іванівці» – «Чинадієво».

9 тур
24 лютого, неділя:
стадіон с. Ракошино:
12.30 — «Чинадієво» — «Ключарки», 14.00 — «Н. Коропець» — «Ракошино-2»,
стадіон с. Іванівці: 11.00 — «Бобовище» — «Дерцен», 12.30 — «Н. Давидково» — «Лавки», 14.00 — «Іванівці» — «Ракошино»,

ТС: «Іванівці» – 16, «Ракошино» – 15, «Н. Коропець» – 13, Н. Давидково – 12, «Лавки» — 9, «Ключарки» — 9, «Чинадієво» — 7,«Бобовище» — 3, «Ракошино-2» — 3, «Дерцен» — 0.

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат