В Ужгороді стартувала першість України з гандболу

admin 19.09.2012 13:50 СПОРТ

У вівторок, 18 вересня, в ужгородському спорткомплексі «Юність» розпочався з’їзний тур чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд Суперліги сезону 2012-2013 років.

Побажати командам успіху у новому сезоні завітали голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, його заступник Іван Качур, Ужгородський міський голова Віктор Погорелов, а також Президент Федерації гандболу України Валерій Третьяков.

Упродовж тижня в Ужгороді сім гандбольних команд здобуватимуть перші очки в чемпіонаті. Розпочався турнір, зокрема, грою між новачком Суперліги – командою «РЕАЛ-МОШВСМ-НУК»   з Миколаєва та «ПУ-ДПС-БВУФК» з Ірпеня. А вже завтра, 19 вересня, суперницями миколаївчанок будуть ужгородські «Карпати». Надалі   ужгородські гандболістки гратимуть зі «Спартою», «Галичанкою», «Дніпрянкою», «Спартаком» і в останній день – «ПУ-ДПС-БВУФК». Для закарпатських спортсменок цей чемпіонат особливий – адже вони вперше гратимуть у статусі чемпіонок. Викластися нашим гандболісткам треба на всі 100%, адже, згідно з розкладом ігор, вони змагатимуться шість днів без відпочинку.

    Керівник області Олександр Ледида, який також є почесним Президентом ГК «Карпати», вважає, що шанси на перемогу у команди високі:

    – У нас зараз дуже сильний склад. П’ятеро гандболісток «Карпат» сьогодні також грають у національній збірній України з гандболу. Такою кількістю чемпіонок не може похвалитись жодна команда. Суперники у дівчат, безумовно, достойні, але ми розраховуємо лише на перемогу.

    Про рівень українського жіночого гандболу, на думку Президента Федерації гандболу України Валерія Третьякова, свідчать і результати міжнародних чемпіонатів – наша національна збірна входить до десятки найсильніших команд світу.
    – Дуже важливо, щоб розвитку команд в регіонах допомагала й місцева влада. Якби всюди жіночому гандболу приділяли стільки уваги, як в Закарпатті, проблем у цьому виді спорту виникало б набагато менше.   Адже через слабке фінансування найкращих наших гравців забирають закордон. Під час цього чемпіонату ми, можливо, визначатимемось з новими ймовірними кандидатурами до національної збірної.

    Ігри триватимуть щоденно до 24 вересня. У всі ігрові дні матчі «Карпат» розпочинатимуться о шостій вечора.

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат