Закарпатець сплатить 188 тис. грн за "підкручений" газовий лічильник

04.06.2024 17:59 СОЦІО

Виноградівський райсуд зобов'язав споживача "Закарпатгазу" доплатити за блакитне паливо 188 тис. грн. Такий "штраф" наклали через ознаки того, що в роботу лічильника втрутились, щоб штучно знизити покази.

Про це йдеться в рішенні суду, яке опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень. Так, рішення суду опублікували 30 травня. Ще в кінці 2022-го представники "Закарпатгазу" зняли лічильник для повірки.

Перевіривши лічильник, співробітники компанії побачили ознаки втручання в роботу лічильника. Тоді вони відправили його на експертизу.

"Лічильник не придатний до експлуатації через несанкціоноване втручання із застосуванням прихованих заходів шляхом пошкодження пломби відлікового механізму – вона пошкоджена (нецілісна) між верхньою та нижньою частинами, нижня частина пломби трималася на кронштейні кріплення на речовині схожій на клей. Під час експертизи у лабораторних умовах встановлено, що корпус відлікового механізму вільно знімається з кронштейну кріплення", – йдеться в матеріалах судової справи.

У зв`язку із порушенням здійснено перерахунок об`єму спожитого природного газу за граничними об`ємами споживання природного газу населенням з урахуванням усіх газових приладів і пристроїв споживача з 08.12.2021 по 08.12.2022 року.

Розрахований до сплати об`єм природного газу становить 4 067,10 м. куб., а його вартість, яку Відповідач на підставі зазначених вище норм має компенсувати Оператору ГРМ AT "Закарпатгаз" – становить 188 010,42 грн.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат