На Виноградівщині надходження від податку на прибуток зросли утричі

admin 07.02.2013 13:10 СОЦІО

За січень 2013 року юридичні особи Виноградівського району сплатили понад 771 тис. грн., що в порівнянні з січнем 2012 року на 542,9 тис. грн. більше.

Зростання надходжень податку на прибуток до державного бюджету пов’язане із змінами податкового законодавства щодо порядку сплати податку на прибуток з 1 січня 2013 року.


Так, відповідно до п.57.1 ст.57 Податкового кодексу України платники податку на прибуток щомісяця сплачують авансовий внесок у порядку і в строки, які встановлені для місячного податкового періоду. Розмір авансового внеску - не менше 1/12 нарахованої до сплати суми за попередній звітний рік без подання податкової декларації.

При цьому, новостворені платники податку, які зареєстровані протягом звітного податкового року, суб’єкти господарювання, у яких доходи, за останній річний звітний період не перевищують 10 мільйонів гривень, та неприбуткові установи сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації, яку подають до органів державної податкової служби за звітний (податковий) рік і не сплачують авансових внесків.

Джерело: За матеріалами ДПІ у Виноградівському районі

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат