Держгірпромнагляд і "Закарпатгаз" обговорили наболіле

admin 17.01.2013 16:34 СОЦІО

У територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Закарпатській області відбулась робоча зустріч з керівниками публічного акціонерного товариства «Закарпатгаз».

Як повідомив начальник теруправління Михайло САВАРИН, основна увага на зустрічі з головою правління товариства Віталієм Шатило та головним інженером Андрієм Горватом приділялася, найперше, підвищенню безпеки газопостачання споживачів області, належної експлуатації газопроводів низького та середнього тиску, глибокого, всебічного засвоєння гірких уроків, отриманих внаслідок аварії з людськими жертвами, що сталася на вул. Анкудінова в Ужгороді у серпні 2011 року з метою недопущення подібних НП у майбутньому.
Мова, зокрема, йшла про необхідність ретельного добору, навчання та виховання робітничих кадрів, необхідності посилення відомчого нагляду, підвищення ролі фахівців середньої ланки управління. Значна увага приділялася також пошуку шляхів виходу із непростої ситуації, що склалася внаслідок різкого зростання кількості нещасть, пов’язаних   з використанням газу у побуті.
Так, якщо у 2011 році на території Закарпаття зареєстровано   п’ять аварій, під час яких постраждало 13 осіб (обійшлося, на щастя, без загиблих), то минулого року сталося вже 9 випадків, пов’язаних   з використанням газу у побуті, під час яких потерпіло 15 людей, у т.ч., як про це не прикро казати,   9 – загинули.
Як засвідчили численні перевірки, однією з головних причин такої ситуації є порушення працівниками ПАТ «Закарпатгаз» графіків планово-технічного обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання, термінів обходів, обслуговування газопроводів тощо.
Під час зустрічі було висловлено чимало слушних, конкретних пропозицій, спрямованих на вирішення порушених проблем.

Джерело: Територіальне управління держгірпромнагляду в Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат